Има в София родно производство, ама е 1.4-1.6 лв. при положение, че е по 1лв.на други места, а в големите вериги по 50-60 ст. С кеф ѝ дадох парите на жената, обаче динята не беше и много хубаво, затова и не повторих.
Да си ги ядат сами. Ако бяха направили сергии по исновните пътни артерии и да пъснат на 50 ст. килото шяха да печелят. Но те са дураци - искат по 80 ст. на кило, дори и да идеш от полето да си купиш две дини. А на прекупвачите ги дават на 25 стотинки.
И как гръцките дини изместват българските с по-ниски цени, при изкупна цена дори да кажем от 30 стотинки? Колко е изкупната цена на една гръцка диня? Да не говорим за разходите по транспорта на същата до България?
Значи да произведеш едно кило диня е 4-5 пъти по евтино от това да го транспортираш до софия и да го продадеш ??? търгаши
Родните дини останаха на полето, гръцките заливат пазара