113

Анонимен

преди 2 години

До Статистик "Единствената разлика за купувача са евентуални разходи по превалутирането." Невярно. "Разликата" е, че руската държава става посредник между купувачите и Газпром и получава пълен контрол върху всички плащания, включително лостове за манипулацията им. Така купувачите могат да изпаднат в ситуация да са платили за газ, но да получават по-малко от платеното, защото руската държава е решила едностранно да промени курса на рублата.

112

Анонимен

преди 2 години

До 104 - не ми обясни в цялата ти "теза", за какви изобщо санкции говорим тогава? В какво се състоят санкциите ако Русия фактически получава същите приходи както преди от търговията с газ? Защо реват, че Русия се опитвала да заобиколи сакнциите, ако паричните потоци, който ФАКТИЧЕСКИ достигат до Русия не са се променили? Въпросите ми са риторични - знам че нямаш смислен отговор.

111

Анонимен

преди 2 години

До 111 "Промяната касае единствено моментът, в който плащенето се счита за получено" Това не касае предмета на договора, и не само това, но и "превалутирането" е в ръцете на руската държава, което означава, че тя се намесва като страна по договор между две търговски дружества. С други думи, Русия може да "присвои" парите и плащането никога да не се "приеме за получено", също както и държавата може да определи курс, който Газпром да оспори, че не получават парите, които е трябвало по договор.

110

Статистик

преди 2 години

Единствената разлика за купувача са евентуални разходи по превалутирането. Стига сте повтаряли лъжете на Киро и Кокорчо.

109

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 106 Прочети схемата бе *** - превалутирането НЕ касае купувача по предложената схема. Купувачът внася същата валута и същата сума. Промяната касае единствено моментът, в който плащенето се счита за получено т.е. в момента в който продавачъте е получил еквивалента в рубли. Купувачът е платил точно толкова колкото се е договорил. Валутните загуби или печалби касаят единствено продавача, не купувача

108

Анонимен

преди 2 години

Да си дойдем на думата, леко притеснени ми се виждат, време за концентриран и бърз удар по основния паричен калан на Путин.

107

Анонимен

преди 2 години

До 107 - боже колко сте промити. Парите не могат да напуснат сметката, могат само да ВЛЯЗАТ в нея, но не и да излязат. Позволяват на купувачът да внесе пари, като по този начин уж си е изпълнил задълженията, но търговецът НЕ може да борави с тия пари. формално ги има, де факто ги няма.

106

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 100 - дори няма да опитвам да ти обяснявам..безнадежно е.

105

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 106 "същата банка не е под санкции точно поради тази причина" Обаче руските "фабриканти" лъжат, че е, та затова трябвало да се прави нов договор за нови сметки. Кофти, че лъжата е толкова плитка.

104

Анонимен

преди 2 години

До Сандо, то парите за газта винаги са постъпвали в руска банка, това е Газпромбанк, специално създадена за това още в началото на 90-те години, същата банка не е под санкции точно поради тази причина, искането за плащане в рубли е да се вземат едно 40-50% повече $ чрез измисления курс на рублата определян от РЦБ, това е очевадно, и даже се учудвам че има хора, които се връзват на руските тарикатлъци

103

Анонимен

преди 2 години

Нали щяха да пренасочват количествата за ЕС на Китай и Индия? Те и сега продават там, но като увеличат доставките, онези не са прости и в договорите ще искат по- ниска цена.

102

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 101 Ако беше така нямаше нужда от никакви анекси, за каквито руснаците настояват. Запада си плаща във договорената валута, а руснаците могат да си я "превалутират" както си искат. Това купувачите въобще не ги бърка. Тъй че, да, недоучили сте.

101

Сандо

преди 2 години

искат парите в руска банка защото ЕС запорира когато и както им е кеф и от руска гледна точка няма смистл да получават плащание по сметки които могат да ги запорират по всяко време

100

Анонимен

преди 2 години

EС да плаща в злато.Всички ще са доволни.

99

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 80 - прочети обяснението под номер 96 - дано схванеш колко ТИ си недоучил. Ти ми даваш СЪЩИТЕ пари и СЪЩАТА валута, която си се договорил - с нищо не съм те ощетил и с нищо не съм ти нарушил правата като купувач.

98

Анонимен

преди 2 години

курс бил нямал значение, а може ли тогава Вие като плащате за транзита на руска газ през България да плащате в левове по курс едно към едно спрямо $, щом няма значение:)

97

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 96 "НЕ обменяш парите ти, АЗ ги обменям" По какъв курс?

96

Анонимен

преди 2 години

Никакво евро и долари не им трябва на руснаците.Искат си рубли с които могат да си купят сладолед.С еврото и долари могат да отидат само до тоалетната.

95

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 95 "как да няма значение курса бе?" Ами, те явно говорят от собствената си практика, където явно лъжат клиентите си както могат. Затова четем реплики в стил "ще правя каквото си искам, стига да мога".

94

Анонимен

преди 2 години

До 95 НЕ обменяш парите ти, АЗ ги обменям - ти ми даваш СЪЩАТА сума и в същата валута в която си се договорил. Фактически на теб стоката ти струва точно толкова колкото си се договорил. Дали аз съм се прецакал или спечели от превалутирането НЕ променя цената за теб като купувач.