34

Мишо

преди 2 години

Между фалит и технически фалит има разлика. Дефакто ти не си фалирал и можеш да платиш но не можеш да го направиш!Путин направо си го премести от единия крачол в другия. Фалит са тези, които чакат парите, тоест западните банки кредитори.Това, че тези банки са обявили руските железници във фалит не означава нищо, само тиха злоба и безсилие! Да се сърдят на ЕС и САЩ

33

Учуден

преди 2 години

До Анонимен 33 "Ами Русия и с фалит и без фалит не може да взима кредити от запада" Леко съм озадачен. Русия не беше ли някаква самодостатъчна си държава. Защо са й кредити и особено от "прогнилия Запад"?

32

Язе

преди 2 години

Тези санкции са пълна пуната мара. Рашките си плащат дълговете, но кредиторите не могат а си получат парите, защото същите тези крадитори са наложили санкции........Това е пълен майтап.....Между другото, това се случва и с евро-банките, отпуснали кредити на руски фирми - фирмите си плащат по договорените сметки, но банките не могат да си взмат парите, щото имало санкции...И сега хем парите налични, хем кредита непогасен...И няма как да има дефолт...Пълни идЕоти са наложилите санкциите........

31

Анонимен

преди 2 години

До ВзаимнаИзгодаСКитай, пак русоробщини, Китай продава на САЩ и ЕС 20 пъти повече стока от колкото на просийка. Въпрос за бавни русофили - Кого ще подкрепи Китай? Жокер от приятел за най-бавните, за какво са им на Китай необятните блатни ресурси, ако няма къде да си продадат дрънкулките?

30

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 29 "На запад гречката я продават на щандовете за здравословна храна ... та на кило тая гречка почвва от цена $10... Кво точно им е на руснаците ???" Малиии, един руски вицепремиер преди 3 седмици призова руснаците да не се презапасяват, защото "гречка и захар ще има за всички" (бележка: в момента в Раша масово няма захар) и след това добави "освен това гречката е здравословна, даже се използва за диети". Виждам, че русофилите бавно се подравнявате по цинизма на руските сатрапи. :)

29

Анонимен

преди 2 години

Абе, аланкоолу, не виждате ли, че всички са против вас/нас? Защо се вкарвате сами в допълнителни филми и си фалирате населенията?*****************************************************************8Какво точмо означава фалит ??? По принцип има си закон за фалита. Ама тоя закон важи само при положение че и двете страни го спазват. Добре обявяват че Русия е фалирала - това означава че Русия не може да взима нови кредити от запада... Ами Русия и с фалит и без фалит не може да взима кредити от запада

28

wishful thinking

преди 2 години

Реалността е, че Русия има парите, но не може да плати заради замразените (откраднатите) от Запада банкови сметки. А краварите в болните си фантазии го изкарват, че на Русия са й свършили парите.

27

Анонимен

преди 2 години

А стига е... :))) Иначе новината е вярна ) Блумберг така обяви ) Не могат да си платят по евробондовете, защото са блокирани сметките от ЕС, а не защото нямат пари. Който е вързан с борсата знае тези неща :)))

26

Анонимен

преди 2 години

Ей това значи е толкова важна ТОП-новина, че ни я съобщават 18 дена след като се е случила, т.е. след като е изтекъл 10-дневния гратисен период, иначе новината е от 28 дена!

25

Анонимен

преди 2 години

Искаш да кажеш, че сега 1000 години руснаците ще ядат гречка в името на "визията". --- На запад гречката я продават на щандовете за здравословна храна ... та на кило тая гречка почвва от цена $10... Кво точно им е на руснаците ???

24

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 28 "Е къде е точно логиката... Защо Русия да кляка ???" Нали това казах, бе :) Тъй като Русия няма да клекне, санкциите ще продължават. Запада е доволен и се "подкрепя режима на Путин". Пълно щастие. :)

23

ВзаимнаИзгодаСКитай

преди 2 години

"Защо Русия да кляка ??? Какво има запада което Русия го няма ???" - Правилните въпроси. Собствено производство в Русия няма, но имат могъщ съюзник - Китай. Това е. Там е пълно е с Китайски стоки.

22

Анонимен

преди 2 години

Е, значи всичко е наред, защото Запада мисли да пердаши Русия със яки санкции докато не клекне напълно - Е къде е точно логиката... Защо Русия да кляка ??? Какво има запада което Русия го няма ??? Това са глупашки изказвания на озлобели от загубата си на власт хорица (така наречения колективен запад) .

21

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 21 "Руснаците пишат история, те имат визия за поне 1000 години напред, загуби в процеса на оптимизация са предвидени." Искаш да кажеш, че сега 1000 години руснаците ще ядат гречка в името на "визията". Тия са направо гениални. :)))

20

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 19 "Очевидно Русия ще трябва да търси друг път за развитието си и вероятно ще намери." Да, като суровинен приатък на Китай, а Пууутлер уж щеше да прави Русия "велика" :))))) Егати, вместо да си веят коня по западния свят и да се фукат с това колко са велики, ще трябва да целуват китайския флаг и да ядат гречка. :))))) Тоя Пууттлер голям шахматист се оказа. :))

19

До 21

преди 2 години

Вярно ли? Това ли е новата опорка спусната от мутрофонова-ракова?

18

До Анонимен 12

преди 2 години

Така е, никога няма да схванеш каква е целта! Целта е да се обявят всички фирми на Русия в несъстоятелност. По този начин Кредиторите получават собственост върху фирмите и ги продават на безценица на западните корпорации. Мисли приватизацията при Костов. Така например ако Газпром изпадне в несъстоятелност всичката инфраструктура на Газпром става собственост на кредитори, които ще я разпродадат и Русия няма да има собственост върху собствената си газопреносна мрежа извън Русия. Законна кражба!

17

Анонимен

преди 2 години

Спрете вноса на Газ и Петрол и да се приключва с тази държава.

16

Анонимен

преди 2 години

Руснаците пишат история, те имат визия за поне 1000 години напред, загуби в процеса на оптимизация са предвидени.

15

Анонимен

преди 2 години

А тези, които не си плащат газа и нефта с оправданието "санкции" обявиха ли ги във фалит? Сътрудничеството на Русия със запада е невъзможно поради нечестните методи на западните страни. Очевидно Русия ще трябва да търси друг път за развитието си и вероятно ще намери.