68

до 77

преди 2 години

Драги ми смехурко, един брокер не печели НИЩО от една нищо и никаква къща на село... Ти мислиш ли с главата си? Брокер ще влезе да ти пише за къщи на село, дето палатите като моя са по 100-150к евро, при условие, че е първо далеч, второ на всеки програмист една секси брокерка ще му завърти главата и ще купи апартамент за 400к евро в София. Малко мисъл... Статията НЕ е за хора, които не могат да работят дистанционно и взимат малко пари.

67

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 51 - Все тая ... имам имоти и в Русия и в Холандия. Ще се покрия и който бие, ще бие, а аз, родата и приятели, пак ще сме добре.

66

до 71

преди 2 години

Написах коментар 73. Аз съм в малко село близо до границата със Сърбия. Не е квартал на София. Наоколо само млади симпатични хора. Разходи се и виж. Селото вече се превръща в един хъб на млади спецове из западните компании. Всичко сами си правим- ВиК, ел., покриви. Абе, кеф е. Разбира се, важно е да няма шведи наоколо. Тук няма и няма и да има.

65

Анонимен

преди 2 години

На село, ама на село в Южна Франция или сканиднавска държава.

64

Анонимен

преди 2 години

Статията не е за хейтъри. Българското село се съживява от модерни хора, работещи дистанционно. Не важи за разни мрънкачи, каращи баничарки, на които им е крив светът, че са аутсайдери. Идете в кое да е село в радиус 40км от София. Навсякъде ще намерите поне по 5 ИТ специалисти и какви ли не симпатични млади хора, изнесли се от града. Разни митове как нямало ток, интернет и вода са смешни. Има за 150лв. толкова мощни 4g антени, че се хваща клетка на 15км от вас.

63

Анонимен

преди 2 години

До на 50 - Ако искаш пари, ще чистиш. Ако не искаш - друг ще ги иска и това е. И какво - представи си, че децата и са умни и успешни! Изкарват по едни 500 000 лева на година, но работят по 13-14 часа на ден през семдицата. И защо, да не си позволят подобна услуга? Защо да не дават парички на някой? И айде моля ти се - няма да ги карам да чистят реактора в Чернобил. Имат да замитат пода, да чистят, да перат дрехи и да донесат покупки от магазина. Отнема време, не усилия. А моето време е скъпо.

62

Анонимен

преди 2 години

Трето поколение софиянец съм на 34. Имам 4 имота + вила в Симеоново. Еми, не ми се стои в София. Изнесохме се на 25км от града. Разкошно селце в планината. Съседите- ИТ специалисти, архитекти, адвокати. Просто ударихме кьоравото. Огромен басейн в двора, бански стил къща. Трифазен ток, не спира никога. 4g+ интернет 350Mbit/s. Луксозна къща, строена 1995-та, но с много мерак я превърнахме в модерен палат с всички екстри. Детето тича на воля в двора. Пандемията има плюсове, факт е. Съживихме селото

61

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 53 - Виж, това че псотавяш усмивка в края на всеки жалък опит, да ме затапиш, показва какво си злобно същество. Не разбирам, защо имате нуждата, да ме накарате, да се чувствам по-зле или да ме изкарате някакъв *** и шемет. Това какво е? Завист? Качествена прислуга е скупа и не се навиват, да пътуват до селата. Ще искат жилище там. Разходите ще са толкова високи, че няма да оправдят преместването на село.

60

кон Дензатор

преди 2 години

"Най-голямо териториално движение има по направлението "град - село". Ха-ха ! Че селата около големите градове какви села са ?! Това са си просто малко по-отдалечени квартали ! Да идат в по-малки села , особено тези покрай границата , тогава да ми приказва за субурбанизация таз доцентка ! Уж движение към селата , пък селата изчезват едно след друго !

59

Анонимен

преди 2 години

63, не съм Они са милиардери вече от ковидо

58

Анонимен

преди 2 години

На село в България могат да живеят само 3 типа хора - много богати, много про-сти, и такива, които нямат избор :)

57

Alex

преди 2 години

Другаре, елате НА София :)

56

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 59 - Двойни? Защо?

55

1280

преди 2 години

Не знам каква тенденция се е обърнала но, всеки ден десетки младежи напускат селското стопанство и подсилват редиците на градската младежка интелигенция. Някои даже станаха и управляващи държавата с подкрепата на роднините си - милиционери.

54

А ! "Скъпотия&

преди 2 години

Тези от промяната нали твърдяха преди година че като свалят Герб ще потекат реки от пари, защото тогава всичко се било крадяло и за това цените били високи а заплатите ниски ?! Сега какво да кажем след като цените на бензин газ ток парно дърва пелети лекарства и храни скочиха с повече от 100 % ....сигурно вече никой не краде от управляващите и не са корумпирани ? Както каза Кирчо "Това е А отборът на България " ....Майко мила.

53

Анонимен

преди 2 години

До селянин 60 - Ем то и 50 дка са малко. Ама виж - ако имаш 500-1000, тогава е друга схема. За съжаление, гражданята това гледат - виждат "земЕ производители", дето карат огромни джипове, казват какви бизнесмени са, живеят в дворци ... Ама гражданята пропускат, че тоя или баща му са цъфнали с 1000-2000 дка, някой и с повече, че са били хора,да им продават земи, че върят далавери с евросубсидии, че екплоатират хора в нечовешки условия ... И после - Еееех на село колко е хубавичко!

52

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 62 - Да не си сосбтвеник на частна болница?

51

Анонимен

преди 2 години

Хората по селата масово са с хронични болести. Не е лошо тия, които твърдят колко здравословно се било живеело там, да си помислят защо това е така.

50

селянин

преди 2 години

До До 54 Къде жиеввш бе папагал, щото аз съм на село и ти казвам ,че нието е по евтино,нито е по здравословно, селата ни са забравени от бога, за да изкарваш пари от селскостопанска деност трябва да работиш минимум 50 декара иначе ,забрави.Знаеш ли как се подържа къща с двор? Всеки ден все нещо трябва да правиш.А за пътя до града ,ако бачкаш там ,с цената на бензина няма да коментирам.

49

Анонимен

преди 2 години

Кви млади могранти бълнуват туи са разни бежанци дето сме им дали гражданство и родени в чужбина с двойно гражданство. Тия с двойно гражданство трябва да плащат двойни данъци.