12

до 12

преди 2 години

Абсолютно точно. В нашта фирма ни накраха да започнем поне 3 пъти седмично да се сме в офиса. Аз си пуснах предизвестието веднага, а от моят отдел от 12 човека още 6 го направиха. И защото са много отворени, като започна в новата фирма след 2 седмици съм се разбрал да им дръпна още няколко човека, които ме разпитваха дали ще могат да работят и те отвкъщи. Така че тепърва фирмите ще освобождават офисите, защото се смени начина на работа и хората видяха колко е по-приятно отвкъщи.

11

разсмя ме

преди 2 години

Нанайси До Айти ..... Я пак с био магазина в селото, че ми стана весело :) На Балев Био ли е или на Био България?

10

Анонимен

преди 2 години

Тепърва се освобождават офиси. Има фирми които си мислят, че след ковида ще се върнат в офиса. Това няма да се случи, понеже половината им служители ще напуснат. Без служители са умрели. В момента има изчакване заради неясната ситуация и липса на стратегии. Освобождаването ще бъде като се стабилизира епидемичната обстановка.Офисите се превръщат не в място за работа, а за социални събирания на колеги.

9

Светнат

преди 2 години

Със съвременните комуникации просто няма нужда от офиси. Дори работещите в офиси в момента си общуват чрез вътрешна мрежа и това е строг прокол за да има следа от комуникацията. Връзката на живо е чрез безчет платформи за видеоконференции, а документи са електронни. Дори и банките не искат да има жива връзка с клиентите си, постепенно затварят офиси и въвеждат наказателни такси за "живи" услуги.

8

Айти

преди 2 години

Хората в софия умират от рак и ковид на 40-50, защото ядат канцерогени от била,кауфланд и лидл и са нагъсто няма линейки, а тук при мен в село Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света има био супермаркет и хората са масово на по 90 години! Има клиника,детска,училище и от март няма нито един заразен от ковид! Стойте си там в софийската агония, докато аз си работя от хоум офиса!

7

Анонимен

преди 2 години

Новия световен ред на джендърите..

6

пияница мистик

преди 2 години

Ако си мислите, че наемите ще се намалят, защото някой фирми напускат наетите площи за офиси, сте в жестока грешка. Компаниите, които са собственици на тези площи ще предпочетат да ги сложат под ключ, да наемат някой пенсионер да ги охранява за 700 лева заплата и да стоят празни, отколкото да свалят цените за наема на бъдещи фирми, желаещи да ги наемат за офиси. Дори личното ми мнение е, че наемите ще бъдат качени, като всичко останало :)))

5

Анонимен

преди 2 години

Офисът си е офис, домът си е дом, не трябва да са заедно.

4

Анонимен

преди 2 години

Не са необходими офисите.Ако ще се срещат да се срещат един или два пъти на живо в някое заведение за по един час и обратно в къщи.В нашия офис хората общуват за да клюкарстват или да пушат заедно.Иначе всички работят индивидуално и по работа общуват,чрез вътрешен телефон.Ако ня.ат офис работодателя ще може да им плати за домашно обзавеждане и ще може да им увеличи доходите и бонусите.Няма да плаща и за транспорт.

3

Анонимен

преди 2 години

И кво разбрахме благодарение на пандемията? Разбрахме ,че няма нужда от офиси и от шефове.Да помислят работодателите.Като може да се работи от вкъщи,не е необходим офис.И шефовете трябва да са на минимум,за да има повече пари за мотивация на работещите хора.

2

Анонимен

преди 2 години

Ами много ясно и няма нищо лошо в това

1

българин

преди 2 години

Лъжци!Не 1,а половина са вече празни.Няма вече луди да плащат наеми,а рентиерите да лежат,и само пари да прибират.Една трета от жилищата са празти,една трета са с по 1 живущ,и пак бръщолевят за увеличение на цените.Няма вече белами.