103

Зара

преди 16 години

Униформата няма да научи невъзпитаното дете да бъде по-възпитано.Мисля че трябва да се работи с родителите най-напред, за да възпитават децата си, а не да ги оставят на произвола, хвърляйки им само пари.Всичко зависи само от семейната среда.Не получи ли детето възпитание в къщи, никога и никъде няма да го получи.

102

преди 16 години

toa pa kolko e bil otkachen ...nisho ne staa ot nego ... nenormalen komunist nisho poeche :D

101

преди 16 години

Ми във Варна примерно си има доста училища с униформи и децата си ги носят, някои деца се бонтуваха в началото... ама нямаше на каде да отидат :) но като цяло това не е довело до напредак във възпитанието май..

100

ани

преди 16 години

Като за начало поне елитните училища да въведат униформи, така поне учениците ще се откроят. Колкото до вината за състоянието на учениците: родители и учители да си я поделят!

99

водач на МПС

преди 16 години

Преди няколко години посетих един девически манастир в Австрия.По линия на МОН,независимо,че аз нямам нищо общо с МОН.Трябва да направите такова подобно посещение! За да сравнявате!Бих Ви писал впечатленията си,ама ме мързи...

98

Селянина с голямото

преди 16 години

Мисля си бъркотията е страшна и оправянето не е никак просто и лесно.Учебните програми трябва да се опростят.Във всеки град езиковите и математическите гимназии трябва да се снабдят с пособия по последната дума на техниката да се привлекат най добрите учители и да им се дадат високи заплати.Там отиват да такива деца които искат да учат.Ако трябва за всяко дете ще има личен лаптоп и ще се пускат филми на National Geograpfhic за обучение по физика география биология.Там предлагам да има униформи и поведение.Който няма поведение по съответния предмет да му се намалява поведението с една еденица и оттам оценката по предмета.При определено намаление ученика да се изключва от училището за да не пречи на другите.Останалите след седми клас заминават за стругари мазачи зидари и други подобни.Там да учат определена професия да няма униформи но да има оценки за поведение.После работодателите сами да преценяват трябват ли им ***.На тези не им трябва литература биология география и други науки.Два дена учат три на строежа мажат зидат и бачкат.На 18г на работа без право на кандидатствуване в университет и никакви матури за тях.

97

Свободен

преди 16 години

Защо да им намалявате поведението, направо ги пращайте в Белене. Преди това може да им вземете органите и да ги продадете на някой нуждаещ се марксист-ленинист или просто някой, който си плаща.Дали останаха нормални хора?

96

преди 16 години

В Германия учениците са без униформи,но има ли нещо общо тяхната дисциплина и ред с нашата.

95

водач на МПС

преди 16 години

Затова малко по-на запад от нас има профсъюзи,които да бранят интересите на членовете си,в случая-учителите!Плащате ли членски внос?Плащате! Щом плащате,ще ИСКАТЕ,ще НАСТОЯВАТЕ!И друг път съм го писал.

94

преди 16 години

Интернет врлияе зле, аз съм много против използването му от деца на 5 до 11 години, превръща ги в тотални задръстеняци. Много лесно се попада на сайтове за насилие.Защо не забранят форумите, и без това вече са демоде, поне според тези хора:Българска Асоциация на Форумните Потребители (БАФП) изнесе изненадващи резултати, според които потреблението на Интернет форуми спада драстично с всяка изминала година. Според членове на БАФП, "златния период" на Интернет форумите е времето от 2001 до 2006 година. След 2006 година потреблението на Интернет форуми драстично намалява, като се увеличава процентът на временните акаунти (акаунти, които биват закрити след няколко теми и мнение - бел.ред.) за сметка на постоянните потребители, казват още от асоциацията.

93

*

преди 16 години

живея в германия и до сега не съм видяла ученик с униформа. това са абсолютни глупости. въвеждането на едни униформи няма да оправи нещата. проблемът е, че просто хората раждат деца и не ги възпитават така, че да бъдат пълноценни компоненти на т.нар. българско общество. това, което трябва да се промени е ценностната система, а това не става с дрехи.

92

12345

преди 16 години

Всичко е чудесно като идея, но края е отпуснат преди много години... нито униформите, нито оценките на поведението ще променят вече изкривеното мислене на децата... лично аз скоро излязох от школото и честно казано смятам образованието в България за пълна помия... учителите могат да са специалисти по предметите си, но не са никакви педагози... а вие ми говорите за възпитание... я погледнете учебниците, пълно е с глупости... чудиш се на кое да вярваш и понеже всеки учебник е на различно мение захвърляш и се отказваш от идеята... жал ми е само за децата защото и с мен си правеха тестове в така бъгнатата система, а сега продължават... дано успеят, но се съмнявам

91

kahn

преди 16 години

Сега не е ли достатъчно СКАНДАЛНО един учител да взима 3 пъти по-малко ,от колкото един шофьор в градския транспорт.Не е ли още по -скандално да се въвеждат матури и да няма ясни критерии за оценяването,кой предишен министър си е позволявал така волност а?

90

преди 16 години

Интернет врлияе зле, аз съм много против използването му от деца на 5 години, превръща ги в . Много лесно се попада на сайтове за насилие.Защо не забранят форумите, и без това вече са демоде, поне според тези хора:Българска Асоциация на Форумните Потребители (БАФП) изнесе изненадващи резултати, според които потреблението на Интернет форуми спада драстично с всяка изминала година. Според членове на БАФП, "златния период" на Интернет форумите е времето от 2001 до 2006 година. След 2006 година потреблението на Интернет форуми драстично намалява, като се увеличава процентът на временните акаунти (акаунти, които биват закрити след няколко теми и мнение - бел.ред.) за сметка на постоянните потребители, казват още от асоциацията.

89

преди 16 години

Училището ли ти е виновно, че си пуснал сина си на 15 години без контрол и без вечерен час да се накърка като мутика и да не се прибере от гърчове?!?!?!? Я помисли малко кой възпитава децата първите годинки? Министъра ли да му каже "недей да пиеш и не стой до късно" ??? Я са чуйте бе хора... децата са станали тлкова безотговорни и нагли и ***, че поне този министър ще ги научи малко на ред и уважение, което родителите са забравили, явно и те не са възпитани такива, щом за тях училището в виновно за живота на децата им... за какво говорим??? Министрите им виновни.. боже боже

88

водач на МПС

преди 16 години

Ако нещо е Нямало,то ИМАШЕ ДРУГО ! Като продажби на материални активи по цени,нямащи аналог..Чист подарък! Навсякъде такива продажба си имат своето обозначение-СКРИТО ФИНАНСИРАНЕ!И тогава,и сега!

87

kahn

преди 16 години

ами аз не попмня да е имало 2 месеца учителска стачка при тях, както и ученици да ги приемат мартво пияни в пирогов ,освен това да си правят порно клипчета и не напоследно място учиниците 12 клас да ги преебават с такива *** матури. При Владо Атанасов и Игор Дамянов ги нямаше тези неща май .а?

86

Хахо

преди 16 години

Защо не забранят форумите, и без това вече са демоде, поне според тези хора:Българска Асоциация на Форумните Потребители (БАФП) изнесе изненадващи резултати, според които потреблението на Интернет форуми спада драстично с всяка изминала година. Според членове на БАФП, "златния период" на Интернет форумите е времето от 2001 до 2006 година. След 2006 година потреблението на Интернет форуми драстично намалява, като се увеличава процентът на временните акаунти (акаунти, които биват закрити след няколко теми и мнение - бел.ред.) за сметка на постоянните потребители, казват още от асоциацията.

85

АЗ

преди 16 години

УНИФОРМИ ТРЯБВА ДА ИМА..И ВСЯКО УЧИЛИЩЕ ДА Е С РАЗЛИЧНА..В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ТАКА Е ПРИЕТО И СЕ НОСЯТ С ГОРДОСТ..ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧКИ И ТН..ОГЛЕДАЙТЕ СЕ ПО УЛИЦАТА И ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО ХОРА НОСЯТ ДРЕХИ С НАДПИСИ НА КОЛЕЖИ И УНИВЕРСИТЕТИ..А ИНАЧЕ ДА НЕ МОЖЕ МУХЛЬОТО НА НЯКОЙ БУХАЛКАДЖИЯ ИЛИ КОРУМПЕ ДА НОСИ АРМАНИ И ОСТАНАЛИТЕ ДЕЦА ПОНЕЖЕ СА НА НОРМАЛНИ РОДИТЕЛИ ДА СЕ ЧУВСТВАТ БЕДНИ..

84

водач на МПС

преди 16 години

А какво беше при Владо Атанасов и Игор Дамянов?Особенно последния.