120

Чипът

преди 2 години

На РСМ ще й трябват около 50години за да склоним да влязат в ЕС. А на Сърбия около 500 години ще са нужни

119

към к.144

преди 2 години

Макетата от РСМ все още не загряват, че албанците, които в РСМ се плодят като зайци, след 15-20 г. ще наближат половината от населението на РСМ и ще поискат самоопределяне на областта,в която живеят - Западна Македония. Ще се повтори проблемът Косово, област, някога била сърцевината на Сърбия - спомнете си битката на Косово поле, която султан Баязид спечели. От албанската експанзия Заев и сие трябва да се страхуват, а не от България . Това ще бъде битка на слявяни срещу албанци/мюсюлмани.

118

Анонимен

преди 2 години

Никой ли не разбра, че Северна Македония НЕ желае да се присъедини към ЕС ! Целта са предприсъединителните фондове, които в момента се усвояват от Сърбия и Турция! Турция над 50 години води преговори и и дават милиони! Премахването на границата на Северна Македония с България ще е катастрофа за македонизма, така, че те не искат това да се случи, а само да усвояват милиони от ЕС! Ето сега на Сърбия ми дават 700 милиона за магистрала до Македония, без Сърбия да е член!В ЕС македонизма умира!

117

Българин

преди 2 години

До СамуилГрад Пловдив с древно име Филипопулис е кръстен на името на бащата на Александър -Филип Македонски защото е роден и живял и царувал от там , земите на Траките ! Александър също е роден там ! Така че, завърти си бележника от училище на руло , и отзад 😉

116

Deutschland

преди 2 години

Болшевишка Русия откъсна Македония от България, така както откъсна Източна Прусия от Германия. Лошия чичо Ади даде Македония на България и поде кръстоносен поход срещу болшевизма, но загуби войната, а руснаците създадоха държавата Македония и македонския език - диалект на българския. И до днес Путин с нескрита омраза към България казва, че буквите дошли от Македония. България и Германиь - винаги заедно срещу враговете си от болшевишка угрофинскa Рус.

115

питам само

преди 2 години

Някой ще ми каже ли как се е казвал Пловдив преди Филип Македонски?

114

Анонимен

преди 2 години

Това "някога" е било до 1918г., когато област Македония е придадена на Сърбия и оттогава датира посърбчването на македонците. Тези с българско самосъзнание са били избивани на 2 пъти: след Първата световна война - масово избиване и след 2-та Световна война - десетки хиляди макета с българско самосъзнание са били избивани като кучета. Македония трябва да признае общата история и общия език до 1918г., масовите избивания в посочените исторически периоди, а БГ - правото на самоопределяне на РСМ.

113

Помнещ

преди 2 години

Де е мутрата бре? Що не се изходи и по тази тема? Тя го засяга,защото той виждаше тази политика ! Или се сниши и чака " администрацията" бивша,да му снесе нова новина? Да да почне пак да плюе?-:) Селски тарикат! Свърши се!-:)

112

ognyanz

преди 2 години

Имаме обща история. От тях се иска да признаят това, да го отразят в учебниците си, да не дискриминират тези в РСМ, които се считат за българи, и всичко ще си дойде на мястото. Ясно е, че не е лесно. Техните историчари и политици с години са се упражнявали в анти-българизъм, израснало е цяло поколение, на което са му разправяли, че българите са татари, окупатори, фашисти и т.н. Така че да не чакаме бързи резултати. Зоран Заев поне се опитва да намери решение, приемливо и за тях, и за нас.

111

Чипът

преди 2 години

Не писах, а четях. И правилно прочетох. НИКОГА РСМ В ЕС

110

до 135

преди 2 години

Вместо да пращаш да четем ккво ли не ти прочети Димитър Талев. На когото македонците имаха наглостта да преработят четирилогията "Железния светилник". Само и само да изтрият всичко в нея свързано с България. Нещо много се уплашиха, че истината ще излезе на яве пред младите в Македония. Виж на гръка Александър му дигнаха паметник като 5 етажна сграда а българските знамена палеха.

109

Анонимен

преди 2 години

До ВЕЧЕН ЛъВ ЕДИНПак ти казах - *** се прегледай!

108

Анонимен

преди 2 години

До СамуилАма направи химичен анализ на книгите, за да видим коя година са написани!

107

Анонимен

преди 2 години

До АнонименКогато пропагандата,българофобията и терора на сърбите е господствал в Македония от 1903 г. и от 1945 година до сега и до ден днешен им промиват мозъците, не можеш да очакваш друго от македонците и да обичат българския си корен, не ги обвинявай , България също не можеше да им помогне и те са нямали друг изход, освен да се пишат македонци в миналото, за да оцелеят, защото иначе Голи Оток ,терор или ги уволняват от работа, не ги обвинявай!

106

ognyanz

преди 2 години

До Анонимен 128: Чети биографията на Александър от римският писател Квинт Курций Руф. Има я издадена в превод на български език. А по статията: положително е това, че държавният секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш е понаучила в какво се състои проблема в преговорите ни с РСМ. Лощото е, че тъкмо го е научила. и мандатът и е свършил. ___________ Предполагам че и по време на председателството на Словения ще стане нещо подобно, така че да не бъдем големи оптимисти.

105

Анонимен

преди 2 години

Макетата с древна македония нямат нищо общо има 1милион факта и гърци и иранци ги оборота с факти, сега си откраднали Българската история и език... следва турскага

104

Самуил

преди 2 години

До АнонименНямаш проблем. Като начало започни с страничката за Александър Македонски в Уикипедия . Там има и препратки към книги написани от историци за живота на Александър. Ако и в тях се съмняваш - Плутарх . Той е от същата епоха и е написал много за Александър по данни на хора живели по времето на Александър Велики. ЧЕТИ. Няма да те водя за ръчичка . И особено обърни внимание че името Александър въобще не е типично македонско име . Ама това е един друг въпрос.

103

Анонимен

преди 2 години

Заев си съдра гащите да обикаля и да се оплаква, търсеха лобита и политици, които да подкупват - нищо чудно. Те си мислеха, че това им е ориента и като ни натиснат ще клекнем. Да ама не.

102

Анонимен

преди 2 години

124 Трябва да им се отнемат българските паспорти, на такива българомпазци. Изпрати списък с имената им, до министъра на външните ни работи.

101

Анонимен

преди 2 години

До СамуилМоля ти се покажи ми доказателства и точно през коя година е написано това, стига глупости! То и аз мога да пиша наизуст или преписвам,без факти и доказателства.