36

Анонимен

преди 3 години

насионал дефутбол-атлетико феникс монтевидео-1 азиатски хендикап(0.0)koef.1.275zalig 500lv.чиста печалба 137.5лв.който иска да залага,успех

35

да,да ама не

преди 3 години

До Бил съм магареКоня може до реката да го заведе всеки! Но и четиридесет не могат го накара да пие! Магарето също обича чиста вода! А къде в България ще намериш чиста вода?!

34

WhiteBarde

преди 3 години

..сърцето ми се къса. В детството единственият ми приятел беше магарето, Бойчо се казваше. Като остаря и окуця не можеше да работи и го продадоха на едни граждани от ромски произход за кюфтета. Още ми е мъчно.

33

Марко

преди 3 години

До РашоИма една ферма за магарета в България. Не помня точно къде беше, някъде мисля в Родопите. Над 150 магарета гледат там и са свободни. Смисъл изкарват ги на паша свободни и вечер ги прибират. И те така казаха (гледах ги по телевизията преди време) че магарешкото мляко лекува и било полезно. То затова е и тази ферма всъщност. Правят кисело мляко, имат прясно. Сирене и кашкавал също правят. Дори водещия опита от всичко и каза че е вкусно. Скъпо било казват, но си струвало. Не зная.

32

да,да ама не

преди 3 години

Магарета, коне, катъри, мулета, волове бяха докато имаше селяни! Като няма селяни и тях ги няма! Тези животинки са били ездитна, превозна и впрегатна сила до масовото използване на ДВГ! Някои въртяха долапи/ако някой знае какво е това долап/, други въртяха мелници! Сега кой ще ти държи животинка дето иска всеки божи ден да яде, да пие, да я изведеш от двора за каквото и да е, дори само да се разходи! А сега вадиш изпод навеса нещото с ДВГ, палиш и тръгваш! Магаретата станаха на кюфтета!

31

Бил съм магаре

преди 3 години

Да, това е истината - не се гордея с това, но това е истината.Сега сигурно е забранено магаретата да се бият.Може би е забранено магарето да се ползва, като обидна дума - ревеш като магаре, дърто магаре. Краставите магарета, през 9 баира се намират... и др.Не зная защо конят се ползва, като символ на свободата - магарето показва повече характер - "да се запънеш, като магаре на мост", "магарешки инат" и др.

30

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен #35Аз завърших елитно училище, където се приемаше след полагане на изпит по български и по математика, но имаше 30%-ва квота за деца на активни борци и тем подобни. Нямате си представа какво самочувствие имаха. Та техните деца и внуци ви управляват сега.

29

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТо селяни не останаха...===Ами това е следствие от това, как след 9.9 селата бяха сложени под ярем: кооперираха земята да работят хората за жълти стотинки, а гражданеещите се забравиха корените си и думата селянин стана нарицателно, използвано като обида. Използваха селото за да създадат промишленост и що-годе сносен живот в града. Аз завърших елитно училище, където се приемаше след полагане на изпит по български и по математика, но имаше 30%-ва квота за деца на активни борци и те

28

Рашо

преди 3 години

Мисля че не е добре магаретата да се дават на приют.Има хора, които биха им се зарадвали - от магаретата стават хубави кюфтета - а това е ужасно!Има обаче едно нещо, за което може да са полезни. Като туристическа атракция.Също и като лекарство - с магарешко мляко са ме лекували от болестта коклюш.Не зная сега дали съществува тази болест... Но магарешкото мляко я лекува.

27

Ro

преди 3 години

По-добре за Марко. 95% от тия животни сигурно живеят в ужасни условия и само ги мъчат, за да ги заколят, когато вече няма нужда от тях. Супер готино.

26

Анонимен

преди 3 години

до 30като гледам и тиси зоологическата

25

Анонимен

преди 3 години

Иначе Боян беше див, само първите десетина минути. После ставаше кротък и си дърпаше каручката. Работеше много. Сутрин, преди да съмне, дядо го впрягаше и отиваше на полето. Трябвало да прибере люцерната, преди да напече, после ставала суха и се ронела. Така казваше. Идваше си с пълна догоре каруца, той седи най отгоре, може би на 2 и повече метра височина а Боян си тегли каручката. Много работливо и издръжливо животинче е магарето. Обаче заинати ли се и край. Магаре трудно ще прекараш през мост

24

ha ha

преди 3 години

Абе да ги пратят в Парламента - по добра работа ще свършат от седящите там *** , пардон - дупетати...

23

Анонимен

преди 3 години

tva ne e za panelna betonna bg v kletkite, nito za stomana pernik...

22

Анонимен

преди 3 години

до 22aко комунистите небяхати построили жилището сега щтеше да живееш в дървена колиба

21

Анонимен

преди 3 години

Ся има трактори. Кой ще се занимава с тва магаре вече.

20

Анонимен

преди 3 години

Аз живея на село. В дядовата къща. Преди имаше много магарета тук, бях малък...Сега няма. Има само едно в селото и стареца си го впряга и тръгва нанякъде. Ей така, да се разходи. Така казва.Моят дядо, също имаше магаре, Боян се казваше. Беше много щураво, не искаше да го впрягаш и все рипаше. Обаче сложиш ли му хамута и хукваше с каруцата по пътя. Дърпаш дизгините ама тц, нямаше спиране. Помня че веднъж дядо много го би, с една тухла му беше разбил муцуната. Аз много плаках тогава. Бях дете :)

19

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 16Варна е близо 700 к, Софето е над 2.3 милиона, Пловдив предпполагам е колкото Варна или малко отгоре, като сметнеш 4-ия по големина Бургас, Русе, Стара Загора и т.н... в 6 милионна България, колко мислиш че живеят на село ? :))

18

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 11"Демокрацията е по-силна от Новичок, отдето мине и магарета не остават."Комунистите ако имаше как и в каменната ера щяхте да ни върнете, не в Средновековието.Между другото, като ти е тоолкова мило магарето, колко отглеждаш?

17

факт

преди 3 години

Точно ветеринарите са по мезетата и хвалят магарешки и конски колбаси. Колят и разфасоват без жал. В Библията е забранено да се яде месо от еднокопитни животни. А за ловците да не пиша изобщо... цели мечки убиват, за да им изпекат лапите и да ги изядат, уж са деликатес. Бракониерстват извън ловния сезон, забравят че тази невинна кръв ще трябва да я платят. Злото вилнее по земята