59

F-16

преди 3 години

Да, при социализма всичко беше изкуствено, е, сега мизерствате и гладувате естествено докато демократичното правителство купува за милиарди остарели американски самолети и взима естествени заеми милиарди за да плаща заплати на държавните чиновници и пенсии с естествени заеми.

58

До 48

преди 3 години

Преди имаше тези неща, които изброяваш но на каква цена? Всички ние гледаме с умиление по онова време но истината е, че всичко се поддържаше изкуствено. Имам предвид икономиката. Изпращахме плодове и зеленчуци с качество не толкова добро. Ссср ни изпращаха нефт на преференциални цени, който ние продавахме на запад за твърда валута и с повече печалба. След като Брежнев си отиде и спря тези субсидии, България започна да живее на мускули. То и затова след 1985 се усети икон. Спад на България.

57

Анонимен

преди 3 години

При демокрацията гледаме по кабелната швецки сексулани филми със швецки тройки, а по савецко робство при социализма даваха само савецки социални филми.

56

Българин

преди 3 години

Само преди 30 г бяхме в ямата на комунизма, а днес при деморакцяита и ЕС икономиката се развива, заводите никнат като гъби, българинът се замогна, забогатя, купува амолед и кулед форка, пет ка и 8К да гледа мачовете, върти западна кола по магистралите и прави тапи по празниците като пътува за чужбина, а пенсионерите меткат пачки с хилядарки от балконите. В своята 1300г история българите никога не са живяли толкова добре както днес при демокрацията и ЕС, ЕС е най-прекрасното място за живот.

55

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

чети внимателно"Само след 10 години, ще има разпад на социалноосигерителната система" --А.СемовА сега помисли - останаха само няколко години.Ще минат като един миг.Да пази Господ !

54

Анонимен

преди 3 години

Бойко Борисов: "Такава криза се задава, толкова тежки времена се задават..."!

53

Недоволни 30г

преди 3 години

Вече 30 години сме недоволни и керванът си върви пък кучетата лаят. Това е най дъвканата тема и скоро няма да открием топлата вода. Работата при нас е да имаш "познати" и няма значение за какъв си учил и учил ли си. Умните като постоят без работа или поживеят със заплата на учител или лекар- бягат далеч. Тук стоим 5 работещи 15 Рома с малки ромчетата на помощи, 10 пенсионера на гърба на петимата работещи и разбира се олигархията. Там са другите "работещи"

52

Анонимен

преди 3 години

Нещо бъкате. Ние сме една от най-стабилните държави в ЕС. Стабилно сме на последно място по доходи, по свобода на словото, по здравеопазване , по корупция но за сметка на това сме на първо по смъртност. Да живее герпппп

51

Възрастен

преди 3 години

Това е положението, а за младите - гледайте и си водете записки, възрастните все няка си ще го избутат до края на всеки когато му е писано, но при вас ще бъде много по-тежко когато станете възрастни, свиквайте с тази мисъл.

50

Урааа

преди 3 години

Толкова сме богати че задминахме хамериканците. Тиквите са ни повече от европейците.А пък по мафия сме къде-къде напред пред колумбиици и и талянци.Бг действащ капитализъм в действие. Герб прогрес.

49

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 51Значи, най се кефя, кога някой неграмотен започне да ръси мозък. Първо драпат да работят на запад и има такива, които работят на запад но им е по трудно защото не са в ЕС. Точно Беларус ли ще ми даваш за пример с Лукашенко на власт...И да пише се Беларус поне това можеше да погледнеш, чети повече и говори по- малко, че се излагаш.

48

Dev

преди 3 години

До 54Това е шанс за по-добър, скромен и спокоен живот. Да седиш на една пенсийка в мръсната и шумма София и да се чудиш как да си платиш парното и лекарствата, не благодаря.

47

Анонимен

преди 3 години

Нашите пенсионери са толкова бедни че хвърлят с лекота 5000 лева през балкона

46

Българин капиталист

преди 3 години

При капитализма българските пенсионери живеят богато със 130 долара пенсия докато пенсиоерите във Венецуела мизерстват с 1 долар пенсия. Добре че живеем в демокрация и капитализъм и не мизерстваме както във Венецуела.

45

РАН - ЪТ

преди 3 години

Само 19,9% от хората живеят в тежки материални лишения ?!Може о още !И още може ...Може ...Още ...И още ...Като сте прости, ще имате тежки мъки големи !!

44

Анонимен

преди 3 години

До DEV-явно си далече от БГ действителността , без старите номенклатурки, дето се нагъбаха с имоти и пари , а тези ,които с честен труд си построиха домове- ти на село живял ли си- с външна тоалетна , без медицинско осигуряване ,невъзможност да си купиш храна ,която е за заболяванията ти ..и много други неща , стоят в града с надеждата ,че поне някой ще ги погледне от време на време- социални , я съседи.. за линейките да не говорим и не ми давай за пример 4- етажни "гимназии" на новобогаташите

43

Анонимен

преди 3 години

А защо работят на запад? Защо не си работят в България. В Белорус всички си работят в родината, и въпреки че практически могат да пътува навсякъде в западна Европа никой не е чул за черноработници от Белорус, с каквито е пълно от другите източно европейски страни.

42

преди 1989та

преди 3 години

Във всяко село имаше лекар, зъболекър, линейка и шофьор, аптека, училище пълно с деца, детска градина, библиотека, читалище, ресторант, сладкарница, магазин "универмаг", кино в което сменяха по два филма седмично.

41

До така е

преди 3 години

С 200 лева пенсия преди 1989 си купуваш, 3333 билета за градски транспорт, а сега за да купиш тези хора 3333 билета, пенсията трябва да е 5333 лева. Май не схващаш, че се гледа какво можеш да купиш с пенсията, а не колко долара е пенсията.

40

Анонимен

преди 3 години

Нали децата на тези възрастни работят на запад, ами да им изпращат пари! На запад парите ги ринат с лопати и се чудят какво да ги правят. А възрастните да не забравят пак за ГЕРБ да си гласуват и да се радват, че са на дъното на Европа!