61

nimportequi

преди 3 години

Тези които получават втора пенсия са сътрудниците на ДС които бяха осигурявани допълнително като офицери към МВР. За това на другите са им толкова ниски пенсиите. ЛУСТРАЦИЯ!!!

60

Анонимен

преди 3 години

Над 50% от жените, които ще имат право на плащане от частен фонд, след 2 години няма да получават пожизнена пенсия, защото средствата, натрупани в личните им партиди, не са достатъчно.Над 9 000 жени не са натрупали достатъчно средства в партидите си за втора пенсия. Те ще получат парите си от частния фонд разсрочено.От Брюксел омбудсманът Диана Ковачева обясни, че ще препоръча на социалния министър да не допуска противопоставяне между НОИ и частните фондове.

59

Б. М.

преди 3 години

Проблемът е, че тези 50 лв., са от ЗАЕМ!!! Както и детските. И сега, чакам отговор: кой, КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА?!?!?!?

58

БЛАГОДАРЯ ВИ ДРУГАРИ

преди 3 години

ПРЕДИ МИНУТИ ДРУГАРЯТ КАЛФИН РАЗЯСНЯВА ПО БТВ ЧЕ ГЕРБ НАСИЛВА БГ НАРОД, СЕГА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАКВО ТОЙ ВИЖДА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ- МДА- СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ. СЕГА РАЗБИРАМ, ЧЕ С 50ЛВ КОИТО МАЙКА МИ ПОЛУЧАВА КЪМ ПЕНСИЯТА Е НАСИЛЕНА ДА ГИ ВЗЕМЕ, А 40/90 ЛВ КОИТО АЗ ЩЕ ПОЛУЧА ЗА ДЕЦАТА СИ СА ПАК НАСИЛИЕ, ТОЙ ОБЯСНЯВА ЧЕ ХЕМ ГЕРБ ХАРЧАТ ПАНИЧЕСКИ, ДЕМЕК БИЛЕ ЛОШО УПЛАШЕНИ И РАЗДАВАЛИ ПАРИ НА ВСИЧКИ, АМА НЯКЪДЕ НЕ БИЛО ДОСТАТЪЧНО- С ДРУГИ ДУМИ ГЕРБ НАСИЛВАТ НАРОДА СИ. ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ В ДЕЙСТВИЕ!

57

Анонимен

преди 3 години

Пенсиите в НОИ не са наследствени. В частните фондове парите са наследствени.Сега ви кандардисват да прехвърлите парите в НОИ щото няма пари. Не им се вързвайте!

56

Анонимен

преди 3 години

До глас от тъдяваАми така е, защото (до сега) коефицентът на редукция бе НЕРЕАЛНО висок, спрямо времето за което си се осигурявал САМО в нои. Освен това не бяха регламентирани времето за трудова безработица, майчинсво и т.н.Така, че върви се в правилната посока. А това, че някой ще получи ппо 30 лв. заместваща (а не допълнителна) пенсия от УПФ е защото ии се е осигурявал на ниска заплата или за кратко време!

55

Анонимен

преди 3 години

Значи това касае само жените, а защо мъжете не са ги задължили да се осигуряват допълнително в частен пенсионен фонд, какви са тези дискриминации по полов признак?

54

Анонимен

преди 3 години

Парите за пенсия се превеждат в НОИ. Процент от тях НОИ превежда на фондовете за да има лапачка за фондовете с презумция, че преведените пари са в лична партида и се управляват с печалба. Тази печалба трябва да донесе по-висок доход на собственика на партидата. Това с печалбата май не е точно така. Има умишлен бъг е системата. Фондовете трябва да се хранят с процент от печалбата, а не с процент от вноските.

53

глас от тъдява

преди 3 години

Идеята за частни пенсионни фондове е добра, но както винаги побългаряването води до отчайващи резултати. Тази измислица със 80/20% беше нужна за да захранят нашите хора с едни пари, но сега виждат че няма как да ти плащат "втората" пенсия докато станеш на 100год с вноските ти от последните 15-20 години.

52

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 48Очевидно ИЗОБЩО не си наясно, какво са вноските във 2ри стълб.Те не са ДОБАВКА, а ЗАМЕСТВАТ 20% ПО-МАЛКОТО КОЕТО ВНАСЯТЕ В НОИ, ДОКАТО СЕ ОСИГУРЯВАТЕ И В УПФ.Анадъммо? Бе къде ви намират такива таксиметрови шофьори бе!

51

Цвети Караянчева

преди 3 години

Продължаваме напредЕ.

50

Анкета

преди 3 години

Всички депутати ли са крадци?Да - палец нагореНе - палец надоле

49

Ставам и гледам

преди 3 години

10 часа, поглеждам коНпютрито - 9 часа.Да не са върнали времето?

48

дебел депутат

преди 3 години

изкарвам още година в парламентата и се пенционирам с пожизнен таван .

47

ВъпросЧе...

преди 3 години

Хората с 2 пенсии взимат ли си 100-те лева?Доволни ли са?Казали ли са едно благодарА?

46

Анонимен

преди 3 години

Трябва да имаме съд.Не може крадците и измамниците да преуспяват, а добрите да мизерстват все повече и повече...

45

qmsi lainata

преди 3 години

Хахаха то вярно бе.Бойко като говори за пенсии, говори уж за бабите по селата, а те пенсиите са 1200 схеми и далавери.Ние трябва да видим на кои хора точно се раздават по 50 лв и дали няма някакви починали измежду тях, които ГЕРБ "усвояват"...

44

Анонимен

преди 3 години

До АзКато не доживееш до пенсия , осигуровките ти отиват за кебапчета и бира в маалите ...

43

НОИ

преди 3 години

Логиката в намаляването на пенсиите е там, че парите на пенсионерите са ошушкани и няма от какво да се плащат на толкова хора.

42

Сата НАТО

преди 3 години

Никога няма да има оправия, докато чакате някой да ви оправи. А конкретно тези са за убиване с лопатата.