15

арда качак

преди 3 години

Държавата е виновна , че ви мързи да обиколите 4 магазина ами ходите в Била която има голям персонал и битови сметки . Хем ви мързи , хем ви боли

14

светнат

преди 3 години

Само да вметна, че разходите на декар картофи са около 300, а не 1000 лв.

13

опетков

преди 3 години

Проблемът на българските земеделски производители е че не се кооперират в продажбата на стоките си и не излизат директно на пазарите. Отделно държавата не прави нищо за премахване на мафиотските структури по пазарите и борсите. Това, което е за картофите е в сила за всички зеленчуци. Реално българинът би бил поне 2 пъти по-богат ако купуваше с малка надценка от производителя. не знам как е в другите големи градове, но на пазар Чаталджа във Варна цената на кило хубави картофи не е падала под 1.50

12

Анонимен

преди 3 години

А колко струва транспорта, складирането, подръжка на магазин, заплати на работещи? Що търсите проблем, където го няма? Който иска, пали колата и отива при производителя да си спазари добра цена.

11

Маркс

преди 3 години

Веригите са най-непосредствения начин да ни контролират, мачкат и обедняват. Освен споменатите в статията и в коментарите надценки, имат и такса зареждане, "рождени дни", за които изискват по няколко хиляди "подарък рожден ден" от снабдителите и стотици други прийоми за откровен грабеж. Лошото е, че сме бедни и пазаруваме евтино, а кварталните магазинчета надуват цените, за да оцелеят. Нямаме полезен ход :/

10

коко

преди 3 години

И кое му е лошото ? В тия вериги има по 30 човека в магазин работници за да ти е добре на гъ3а като влезеш . Това да не ти е един продавач и собственика .

9

Анонимен

преди 3 години

За картофите не знам, но лично познавам търговски представител на фирма за млечни продукти, която зарежда голяма верига магазини в БГ. Продават им сиренето на 7,80 лв. за кг. в метални кутии, а въпросната немска верига го препродава на 15 лв.Има-няма 100% надценка

8

Анонимен

преди 3 години

Не може с една нива картофи, домати, тикви или дини, всяка година С класа да купувате. Разберете го.

7

Анонимен

преди 3 години

А по пазарите 200%, но без касови бележки-

6

Анонимен

преди 3 години

Кеф ми е когато нещо не е добро за бг земеделците . Мразя ги

5

Анонимен

преди 3 години

Дайте и евтина бира по 20 стотинки!

4

Анонимен

преди 3 години

Щом ще ни залеят с евтини картофи значи ще си купуваме евтини картофи, тия от магазина си ги яжте сами да не сте ги носили там.

3

Анонимен

преди 3 години

думите му се очаква ШОК с цената на картофите в края на октомври. Причината е, че производителите от Полша, Германия, Франция, Белгия и Холандия имат огромни количества, които ще залеят пазара в Европа.Шок за кого? Щом пазара ще се "залее" от вносни картофи няма да има кой да ги купува и цената шоково ще падне. Нашите земледелци искат както беше едно време, държавата да им ги изкупува на фиксирана цена. Няма вече!

2

Анонимен

преди 3 години

Рзадавайте картофите безплатно нали получавате по 13 000 субсидии що ги носите в магазина, не носете нищо в магазина и раздавайте. Комунизма не е недоносче спрямо картофите, опитайте да видим или да ви спрем субсидиите и да си носим евтини картофи от Германия и Полша.

1

Анонимен

преди 3 години

Защо не каже кои са тези вериги ами говори на ангро?Това е чиста политическа поръчка - Полша Германия Белгия произвеждали, а пък ние горките имаме картофи от преди десет години!! Конкуренцията определя цената. Щом има такова огромно предлагане цената ще падне. На Lidl ЧЕРВЕНИ български картофи 0.69 стотинкиТова не ви е планова икономика!