34

кори

преди 3 години

Този Плюмчо пак ли нещо го развълнува или е старото - бълнува!

33

Анонимен

преди 3 години

Милиардерите на хартия плащат най-много данъци, но реално има безброй схеми номера и т.н. да ги избегнеш. В така наречените социални държави, като Швеция, Франция, като пропорционално от своето богатство най-много плащат средната класа, за издръжка на социално слабите.

32

Анонимен

преди 3 години

Когато намалиш ДДС ставката, цените няма да паднат - тези от КНСБ са много прости хора, нямам думи просто.

31

Анонимен

преди 3 години

Сегашната система на облагане е най-справедлива, всеки отделя 10% от дохода си, съответно тези които печелят по-малко внасят в бюджет по-малки суми от тези които печелят повече. Необлагаем минимум е тотална глупост, не може само да ползваш и без внасяш, това е несправедливо и нередно. Защо трябва да издигаме в култ необразованите хора работещи на минимална заплата? Какво възпитаваш така?

30

sorry

преди 3 години

Не вярвам на хората с прическа тип Клавдий,още повече и на лидери без армия,макар и синдикални!ПРЕДЛАГАТ И ЖАДУВАТ ПРОМЕНИ,А ВИЕ НЕЩО УСПЯХТЕ ЛИ ДА СЕ ПРОМЕНИТЕ ИЛИ ПОНЕ РАЗГРАНИЧИТЕ!

29

Анонимен

преди 3 години

Повечето пари в хазната не означава по-добър живот за обществото, а означава повече пари за крадене от властта. Когато има честно управление, което работи за хората, бих се съгласил на големи данъци, но за момента каквото и да внеса като данък ще го окрадат.

28

Анонимен

преди 3 години

Поинтересувайте се какви са данъците в БЕЛИТЕ държави на сръхбогатите хора. Много по-високи отколкото на обикновените хора. И така е правилно, защото богатият трябва да помага на обществото като филантроп, да спонсорира каузи и изобщо да бъде за пример. Обаче тука в Бг тези дето вземат големите пари ги крадат, а не ги печелят, и това ги прави още по-стиснати.

27

Анонимен

преди 3 години

До 21: Като вземаш 1000, сега плащаш 10% на цялата сума или 100лв., а това което предлагат е до 610 да не се облага или 1000-610=390. 390х15% = 58.50

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 30Защото има зейнала дупка в пенсионното, но никое правителство няма топките, да сложи 4-5 милиарда вътре, да затегне положението, да поне псоледствията и да се приключи с въпроса.

25

Анонимен

преди 3 години

Синдикатите да дадат отговор. Защо е ограничена максималната пенсия когато парите са удържани и прибрани.

24

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 21И защо? В смисъл - какво направи ти, за да имам аз по-висока заплата, че да давам за 40%, а скъсаният ти ***, да не иска и 15 да даде? И къде ще отиват парите ме? В здравеопазване за теб и децата ти? За да се плодят бедните? Грешна политика ... много грешна! Вървоим към свръхпопулация и е проблем.

23

Анонимен

преди 3 години

До 13Има необлагаем минимум, ама определено нее колкото минималната работна заплатам.

22

Анонимен

преди 3 години

Синдикатите са създадени от мафията и служат на мафията. Всеки сам да си направи извод.

21

Анонимен

преди 3 години

"Така, например, ако получавате 3000 лв. работна заплата, ще платите 382 лв. повече данък върху доходите на годишна база, но ще разполагате с поне 900 лв"Смятам, смята, по двоична, осмична, десетична, дванайсетична система и пак не излизат тея сметки, както ги е каза тоя ...

20

Анонимен

преди 3 години

Тея са като онези сестри в щатите с големите зaдници - никому ненужно съществуване

19

Анонимен

преди 3 години

Предлагам да спре държавното финансиране на синдикатите, защото това създава у хората усещане за несправедливост.

18

Анонимен

преди 3 години

Значи бедните пак ще си плащат, вече не 10%, а 15% но няма да ги водят на минимална заплата. Пак ще прецакат обикновеният човек. Що не вдигнат данъка само тези, дето вземат над 3000?

17

Анонимен

преди 3 години

Какви 15 % бе, ало? Някакъв намазан вземи 50 бона на месец и 15 %, аз дето вземам 1000 и на мен 15, откъде накъде? Прогресивна скала веднага и на по-богатите данъци поне 30-40 %. От там е усещането за несправедливост, а не от ала бала приказки на синдикатите.

16

Анонимен

преди 3 години

Синдикатите получават субсидия от държавата с която се издържат. Синдикалните лидери си живеят прекрасно при тази система на финансиране и имат очевиден интерес от повече данъци, нали от държавната хранилка ядат. Риториката за справедливост е само за да прозвучат по приемливо претенциите им за повече лапачка.

15

фори

преди 3 години

КНСБ тези с право могат да ги причислят към кликата,клиниката или приюта за душевно болни на АТАКА-БОЛЕН СИДЕРОВ!Хрантутеници,търтеи и безполезна плява!