166

Анонимен

преди 3 години

Няма съмнение, че това, което наричаме Бог, са всъщност природните сили. Плиний Стари

165

Анонимен

преди 3 години

До До 159Абе не са баш от историята превърнати в пепел. По-скоро точно от твоите християни. В името на Бог..... Цели култури и цивилизации са затрили тия, само за да гепят колкото могат пари, злато, власт, територии. Все в името на Бог, разбира се, да не си помислиш друго.

164

do 143

преди 3 години

Нямало е по-долни мародери от кръстоносците-аколици и по-лоши богохулници ползвали православните църкви като конюшни и вертепи. Извори много, чети, и ще ти се изяснят много неща за тях. Не са били това, за което ги представят в американските филми. Точно обратното. Цар Калоян е по-готин от кръстоносците ти :). тенекиени гл-пци:)

163

Анонимен

преди 3 години

До До 159Глупости говориш,индийците създават първите математически подредби на числата,първите числа,които днес наричаме "арабски",защото арабите първи ги пренасят,индийците откриват(изобретяват) и нулата в математиката и т.н.Персийците също са си служели с тези числа,защото те пък са били най-вещи в астрономията.Но религията се използва и като опиум за масите от лоши хора,които търсят ползи и печалби или асимилация,а не защото самата религия е лоша.

162

религия в училище

преди 3 години

не трябва да означава само християнска и то православна религиозна догма, в България повечето хора са атеисти, тази религиозна глупост цели подмолно да се прокарва русофилистията на наша територия, Путин от КГБ антихрист днес се изявява като вопиющ хсристияни, но цялата тази дейност има политическа цел и в никакъв случай България не трябва да позволява подобни религиозни учения да се пречкат в училищната система.Който иска да си строи църкви, джамии, синегози и т.н. и моли на който иска бог.

161

окупацията от СССР

преди 3 години

сложи края на Българската Православна Църква. Свещениците бяха избити, натирени в затвори и на тяхно място бяха поставени агенти и доносници на комунстическите служби.Както Максим така и патриарх Неофит са руски агенти като добавака на дейноста им в ДС.БПЦ от 1944 г. насам предава България като прокарва интересите на Руската империя - Черно Море вътрешно за Русия. Всичко кактовото служителите на БПЦ вършат се спуска, съгласува и одобрява в ГРУ централата , както стана и с 1000 години Охридска

160

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАма как ще им обясниш на тези малки деца разликата между кроткото православие и другите сектантски,лицемерни,зарибяващи и агресивни религии,които също говорят за Христос и Дева Мария,не само християнски,но и мюсулмански?

159

До 159

преди 3 години

И голяма част от тези народи, които ти изброи, са изчезнали, изгорени и превърнати в пепел от историята. Китай е един огромен концлагер, а съвременните индийци не са създали нищо, защото нямат общо с истинските основоположници на индийската култура, които също са изчезнали.

158

Анонимен 3

преди 3 години

Много добра идея е това децата да изучават основните постулати на православието и да изучават влиянието, което тази вяра, е оказала върху българския народ. Това ще учи децата и на родолюбие, което също е много важно. "Почитай майка си и баща си!" т.е. почитай рода и предците си. Бог ни учи да бъдем родолюбиви. Ако това някои намират за промиване на мозък...То този народ наистина е обречен да бъде нечия прислуга и да няма своя независима държава.

157

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 158Гърци, римляни, перси, китайци и други древни цивилизации са имали много златни векове и без православна вяра. Интересно как ли са го постигнали - сигурно са били православни под прикритие.

156

Анонимен 2

преди 3 години

Този Златен век нямаше да бъде възможен без православната вяра, която вдъхновява културният ни достижения от онази епоха. Достижения, далеч надхвърлящи границите на нашата страна. Ами Възраждането? То не тръгва ли от килийните училища? От "История Славянобългарска" на православния отец Паисий Хилендарски?

155

Анонимен

преди 3 години

Повече няма да ви спасяват,успокой се,приемете си съдбата пак в ориента.Но не лъжи,че рицарите не са ви помогнали през вековете да си спасите вашата столица.Загубихте я и заради вашите свещеници дето предпочитат султана пред папата.И сега е същото.

154

българин

преди 3 години

Честито на ДПС! А ти българино.Не само че не поучаваш младите българи да се приобщят към религията ни.А и сам ги тласкаш към Американофилизма! И то още от детската люлка! Усещате ли на къде вървим? Аз го усетих веднага след 1989 ..1990 та..

153

Анонимен

преди 3 години

Логиката е следната - тази вяра е част от съкровената същност на българската култура. Факт! Отхвърляйки православието, ние отхвърляме голяма част от тази съкровена същност и сами се уязвяваме. Нашето православие никога не е вдъхновявало и подбуждало религиозни конфликти, както са правили католиците и протестантите. Напротив, давало е утеха и надежда на хората в един мрачен период от историята. Но не само това. То стои и в основата на Златния век на българската книжнина и култура.

152

Анонимен

преди 3 години

До АнонименКръстоносците разграбват Константинопол и убиват доста жители на Константинопол по най-варварски начин и за пари!За какви "спасения" ми говориш?И именно отслабването на Константинопол е фактора,заради който османците нахлуват в християнска Европа и се води дълга кървава война на Балканите и все пак, православните и българите успяват да спрат нашествието на турците към вътрешността на Европа!

151

Анонимен

преди 3 години

Всъщност като се замисля може и да не е толкова зле. Всяко силово наложено нещо предизвиква обратната реакция. Може това да накара децата да са скептични към религията и да се постараят повече в науката. Или поне отвращението им от изучаван скучно предмет в училище да ги провокира да търсят сами информация... Макар и да има някои крайности, те обичайно са във фанатична среда (вижте например от какво семейство произлиза Дънов). Но най-вероятно ще си остане просто досаден предмет в училище.

150

Край

преди 3 години

Забранявам на мойте деца да слушат жреци. всякакави. Не ща никакви посредници между мен/тях и Господ. Не ме интересуват попове, ходжи падрета и всякакви други дето твърдят че знаят за моя Бог повече от мен.

149

Анонимен

преди 3 години

Е нали не искаш кръстоносци,нали ги мразиш,защо искаш от папата да ти организира поход???Вие май не знаете какво искате ?Комнин иска едно,поповете ви друго..........

148

До 149

преди 3 години

Пак ще попитам, това какво общо има с православието?

147

Анонимен

преди 3 години

До До 129Абе не чете ли неотдавна статията как църквата в САЩ им унищожава живота и семействата на хората и веднъж попаднали в сектантските църкви,трудно се измъкват от тези сектанти,почти невъзможно,има голям тормоз над тях и в някои случаи дори завършват със смърт?Да не говорим и за изнасилванията,ограбванията на вярващите и ако не им дават средства на сектантите,стават жертвиАми жертвите на зарибените от крайните ислямисти и ИД?Колко хора умряха?