11

Анонимен

преди 4 години

Тя "освободи" но и си наложи своето.Нямам нищо против рашките, факт е че размазаха нацистите, но влиянието което оказват на Европа си е леко лицемерно.Все пак те си разделиха Полша, но ония с мустачките реши че ще паднат за 2 месеца и сгреши.

10

мда

преди 4 години

До 5Абе не е много сигурно. То Хитлер си е бил малко откачен. Ако беше спечелил рано или късно щеше да тръгне и срещу съюзниците си,за да наложи господство над целия свят. Все пак е мразел славяните,а ние като такива нямаше да сме му любимци.

9

Анонимен

преди 4 години

Нали по онова време се е наричала Работническо-селска армия? Тук я знаем като Съветска, в художествената литература от времето на соца е Червена.Не е ли крайно време да си стане пак Руска, каквато е била преди периода на намесата на едни, които заради своите финансови интереси спонсорираха Ленин и му поставиха задачата да разруши империя?

8

Един българин

преди 4 години

Жалко за загиналите невинни и от 2 страни в най - кървавият конфликт в най - новата история на света. Иначе Червената армия ни освободи от интелектуалният ни елит, избит по лагери и затвори. Освободи ни от Беломорска Тракия и Македония . Благодарим, ама няма нужда от такива освободители.

7

Анонимен

преди 4 години

Преди 600 години и турците така "освободиха" Балканите.

6

Българин

преди 4 години

А защо нито една държава от бившия соц-лагер не е съгласна с термина "освобождение",а товарищ Хаяско?Да не говорим, че премахнаха всички паметници на "освободителите" от столиците си, с изключение на България!

5

Pf

преди 4 години

Минаха се 80 г от тези събития.Тоя докога ще замазва очите на хората с тази минала война. Винаги като са зле и започва да говори как са спасили света,за да вдигне самочувствието на народа.

4

Свещен Гущер

преди 4 години

Ако не беше миризливата цървена армия,България щеше да е на 3 морета,щяхме да ходим на море по Беломорието.Българския лев щеше да е приравнен към долара защото е бил златен лев.И в същото време щяха да ни прислужват голи русокоси рускини оковани във вериги и да ми сервират ястията в кухнята.А Сталин щеше вече да е станал на абажур и да украсява канцеларията на Мустакатия в Берлин....

3

Анонимен

преди 4 години

Сталин спаси Европа ! Вечна слава !

2

Анонимен

преди 4 години

"Който ни освободи, той ще ни пороби"- Васил Левски

1

Югозападен

преди 4 години

...окупирайки на свой ред Източна Европа,с изключение *** Гърция...