360

ано

преди 4 години

До NekojАко приемем че наистина е нямало как да не ни обрулят, щото еди какво си, гаврата е това, че 45 години празнуваме датата на (може би "справедливото" НО ВСЕ ПАК) ОБРУЛВАНЕ като национален празник.А е трябвало да се обясни на народа - 9 септември 1944, датата на която ви обрулиха, но пък си го заслужихте. Можеше да се организират нарочни манифестации и всенародни празненства зяа отбелязване на ОБРУЛВАНЕТО

359

Анонимен

преди 4 години

Абе дрогари имате ли представа колко години е имало КОНЦЛАГЕРИ в Германия,колко в България и КОЛКО В СССР????Или ДА ПУСКАМ ИНФОРМАЦИЯ,а за жертвите на НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТА ХИТЛЕР и за жертвите на БОЛШЕВИКА СТАЛИН имате ли представа колко са???Или да пускам информация????Сега пак ли ще пляснете минуси ама без отговор защото ВИ Е НЕУДОБНА ИСТИНАТА??Мале как обичам да ви гаврИМ дрогарчетаа червенотиквеновчета!!

358

Зозо

преди 4 години

"но все военните са приоритет за Русия"и около теб да обикаля американската хиена, и ти ще мислиш първо за кожата си, после за кафеварката. Някой да провери коя е страната с най-голяма територия и запаси на прясна вода.

357

Тонката

преди 4 години

Забавно е някой да пише глупости с твоя ник:):):)Ех партизански номера бе:):):):)

356

До 361

преди 4 години

Защо България избира съюз с Германия, а не такъв с СССР? Защото преди Балканските войни между България, Сърбия и Руската империя се сключва споразумение, което определя руския император за арбитър по въпроса със спорните територии, в т.ч. и Македония. Николай 2ри застава на страната на сърбите и предопределя хода на историята. В крайна сметка, по време на ВСВ България не изпраща нито един войник срещу СССР. Цар Борис постъпва по най-мъдрият и разумен начин. В замяна...знаем какво се случи...

355

Няма браво

преди 4 години

Няма какво да "бравим" на сърбите. За съжаление европейските лидери не присъстват на един, както винаги, впечатляващ парад. И ние бяхме на другата страна в тази война, а и Русия толкова често е показвала надмощието си над Европа, предимно военно. С технологиите не че са назад, но все военните са приоритет за Русия.Така че - поклон пред загиналите и нека никога повече да няма войни.

354

Тонката

преди 4 години

"що бе, ей го 30 години минаха, някъде нов язовир да си видял"какъв нов язовир, те съществуващите не могат да поддържат:):):)и дъждовна вода да събират са негодни:):):)

353

Скоти Пипан

преди 4 години

"Оставаше дрогарьо ЛЪЖЛИВ ТОНКА за 50 годин и и язовири да не построите"що бе, ей го 30 години минаха, някъде нов язовир да си видял?

352

Тонката

преди 4 години

Партизаните пишещи с моя ник да дадат малко светлина по въпроса Prezident-Pl.Uzunow братя Бобочкови:):):)

351

Анонимен

преди 4 години

Оставаше дрогарьо ЛЪЖЛИВ ТОНКА за 50 годин и и язовири да не построите,а тоя дето е проектирал Искър язовира от затвора е изкаран защото толкова ви е бил капацитета на комунярските ви тиквеници недоучили с трето отделение.ВИЖ С КАНАЛИЗАЦИЯТА НЕ СТЕ СЕ СПРАВИЛИ,ТАМ ТРЯБВАТ МИЛИАРДИ ЧЕ ДОСКОРО ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ Е БИЛА С ВЪНШНИ КЕН..ФИ!!За 50 години 200км.магистрали,да ни завиди човек,те тия на запад и на изток без комунизъм си немат язовири и пътища нали??

350

Тонката

преди 4 години

"Според ДНЕС ***, не може да се гледа Барак Обама но Путин може"черното е новото бяло:):):)

349

жожи

преди 4 години

Друг факт е че СССР неистово се стреми към и провокира Втората световна война, с цел да предизвика световна социалистическа революция. Това че войната не се развива според плановете на СССР и че претърпяват огромни загуби и страдания се дължи на сбърканата им стратегия и поредица от грешни преценки. Те затова и дълги години не са празнували "День победь", щото Сталин и хората му са знаели че няма нищо за празнуване

348

Анонимен

преди 4 години

Добре че СССР победиНАЦИОАНЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ГЕРМАНИЯ,после Германия става капиталистическа и сега за възмездие което рано или късно идва всички льошисме в ЕС=Хърватско,България,Унгария,Румъния/Чехия и Полша са по-друга приказка/а Сърбия хем клечи пред ЕС ,хем дуе перки и сръбският президент целува китайското знаме в благодарност за КОВИД-19!!

347

Тонката

преди 4 години

Тука всички сте герои, ама пиете вода от комунистическите язовири:):):)изкарайте половин година на режим като перничани с демократичния водопровод и елате пак да поговорим:):):)

346

Тодар Истината

преди 4 години

Въпреки жертвите, Чърчил настоява България да бъде записана от страната на губещите във ВСВ!

345

Анонимен

преди 4 години

Велика дипломатическа победа на Путин,на парада празиденттие на Белорус,Казахстан,Киргизстан,Узбекистан,Сърбия и сръбският *** президентна Република сръбска в Босна и Херцеговина,хахахахахахахахахахахаха......Чак нашия ...не е поканен,той затова днеска толкова изнервен.Обаче киргистанеца не бил допуснат до парада защото имало заразени с коронката в екипа му! Ена това му се вика авторитет,мен би ме било срам.Велика победа,едните концлагери победиха другите.

344

ох мъка ми е

преди 4 години

за краварчетата

343

Nekoj

преди 4 години

Истината е, че победата на Съюзниците над Оста е фатална за българските национални интереси. 09.09.44г.Ами да сме си избирали съюзниците ... Не може да си с Хитлер и да не те обрулят. Пак добре че Чърчил не е имал възможността да направи от София поле за картофи, както е искал. <

342

жожи

преди 4 години

що се отнася до България и дали щяло да ни има, ако Хитлер реализирал плановете си, историческите факти са следните. България не е воювала на източния фронт, пък и на западния не е. Обединили сме териториите населени с българи, македонско и беломорието + българският остров Тасос.Когато германските ни съюзници са се изтеглили, били сме окупирани от СССР и България е заствена да воюва на запад, където живота си губят около 30 000. Това са фактите.Не разбирам какво радостно намират някои

341

Тодар Правешки

преди 4 години

До 348Само че никой не ги споменава, нали?Въпреки жертвите, Сталин настоява България да бъде записана от страната на губещите във ВСВ!Братска любов, разбираш ли!