17

Лелеее

преди 4 години

Ей така като се запалите по някакъв конкретен случай и давате оценки на глобално ниво. В Америка здравеопазването е скъпо. Много скъпо. Там социален елемент и то много ограничен има само в болниците, финансирани от църквите. Редовно хората си излизат от болница с петцифрени сметки. Но в тази "прогнила от алчност" система се раждат 90% от новите технологии и новите методи в медицината. Заради корпоративни интереси ли е или не - не знам. Но е факт. Група съветски учени скоро нищо не е открила.

16

Анонимен

преди 4 години

До Генг бенг до 9Джипита/лекари/ у нас от години спокойно си получават по няколко бона. Кое е подценено, заплатите в бърза помощ, но защо не протестират. Сестрите протестират въпреки че получават добри пари се видя това

15

Анонимен

преди 4 години

До отвратителноА коя е алтернативата? Ама не отговаряй с общи приказки, ами конкретно. Такава и такава система, кой ще осигурява парите, кой ще работи, за кого ще работи, как да се преразпределят благата. Интересно ми е.

14

дедо Ташунко

преди 4 години

Тези зашеметяващи цифри говорят за невероятна корупция в тази бандитска държава. Пълно разкапване на всички нива и по диагонал! Amerika first!

13

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен В САЩ може да не се крадат еврофондове и цената да е нормална, но в най бедната европейска страна с най многото милионери на глава от населението не е така.

12

До 11

преди 4 години

Изобщо не е надценен. В Щатите за да учиш медицина първо задлъжняваш много, то да не е безплатно образованието. После този студентски заем го връщаш. Освен това навсякъде по света 10 от топ 10 най-добре платени професии са лекарските, чак след това следват висши мениджъри в корпорации.

11

Генг бенг до 9

преди 4 години

Така както трудът на лекарите в България е срамно подценен, по същият начин трудът на лекарите в "развитите" държави е брутално надценен.

10

Както винаги

преди 4 години

В аферата "Ковид 19" не става дума за пари, а за много-много пари. Затова Ангел Кунчев да не оревава орталъка, че хората не им ръкопляскат, а да вземе пример от професионалните футболисти. Вземат наведнаж повече пари от заплатите на един Айнщайн за цялата му академична кариера. Обаче, не на Айнщайн, а на тях им се налага да си затварят ушите, когато от трибуните ги критикуват с грубоват запалянковски език.

9

А вие колко си

преди 4 години

Мислите, че струва едно такова дълго лечение? Това е нормално за Щатите, човекът си има застраховка поета от държавата, защото е пенсионер и застрахователят ще я плати. Тези лекари и медицински персонал да не мислите, че е безплатен? Един лекар със специалност в Щатите започва с 200 до 400 хиляди долара годишна заплата, като водещи хирурзи получават по 1 до 2 милиона долара годишно. Учете за лекари като искате пари.

8

Генг бенг

преди 4 години

Страната на неограничените възможности, в която обикновен човек не може да си позволи да бъде жив и здрав. Конгресът бил гласувал 100 милиона от "гигантския план", а един човек вече е използвал 1,2 от тях. Да ви имам гигантските планове.

7

Анонимен

преди 4 години

Е нали всичко е стока, а здравето е най ценната такава. Въпроса е при такива цени колко могат да си платят безценните грижи и да не се гътнат като видят сметката.

6

Анонимен

преди 4 години

Предполагам че е бял човек със эаконни доходи, със семейство и със здравна осигуровка или застраховка както може да се нарича там. Защо не протестират за този да го наречем социален проблем. Протестират срещу някакъв измислен расизъм, включително звезди.Расизъм има но срещу белите хора, които работят и плащат данъци.

5

Анонимен

преди 4 години

Значи е имало голяма файда за някой от набирането на "заразени".

4

отвратително

преди 4 години

Най-сбърканата система на света е капитализма. Безбожна алчност и пладнешко ограбване на обикновените хора даже и когато са болни. Всичко все още се крепи благодарение на медийната пропаганда с която ни залива тази напълно деградирала и фалирала система.

3

Анонимен

преди 4 години

как няма да му ръкопляскат, че е оживял. Сега ще им бъде длъжник и трябва да се разплати с тях

2

Ds

преди 4 години

А при нас бай Асен се разболя в Холандия и се прибра в родината за да може от моите пари да се лекува безплатно ! А аз като ида на доктор 200 500...

1

Анонимен

преди 4 години

лелее,каква печалба за лечебните заведения