91

Спеца

преди 4 години

Бог да го прости!Господи помилуй Христо!Очевидно е , че Кристо , който се срамува да се нарича българин е напипал златната жила на Западното "изкуство" и е изпълнявал това за което се плаща щедро!А местните феодали навсякъде по света искат да блеснат с нещо което го няма другаде !Именно този стремеж за щеславие е развързвал кесии на кметове и общини!В България е пълно с такива управници!

90

sofeto

преди 4 години

БОГ да го прости твореца който от самото начало разбра че този народ за нищо не става да сътвори каквото и да е, дори и за себе си!

89

ПРОФЕСОР ПРЪЦ

преди 4 години

СЕГА НЕГО ЩЕ ГО ОПАКОВАТ....

88

Анонимен

преди 4 години

че тои българин ли е доколкото знам много отдавна се беше отрекъл от родината си и за него беше недостойно да говори на български

87

Анонимен

преди 4 години

Не знаех, че щом опаковаш нещо в хартия те прави художник. Па и известен... Откачена работа.

86

Анонимен

преди 4 години

Нормална възраст за оня свят.Само Стефан Цанев иска да живее вечно щото знае ,че три дена след като си отиде ще го разкрият като агент на ДС и моралния предател на Георги Марков.

85

Анонимен

преди 4 години

Някой, който е следвал предписанията на комунисти и евреи за разрушаването на арийската култура и налагането на кашерна извратена култура, не заслужава дори гроб. И всички бели хора от Аляска до Владивосток трябва да оскверняват всеки ден гроба на този слуга на ционизма и мразител на бялата нормална и човечна култура.

84

Анонимен

преди 4 години

До от естествена смърт"как така са пропуснали да го пишат умрял от КОВИД ?"Щото конспирациите кой от какво го пишат починал са само в главите ви.

83

от естествена смърт

преди 4 години

как така са пропуснали да го пишат умрял от КОВИД ?

82

Анонимен

преди 4 години

Не е ли интересно как вестниците говорят за едни българи в чужбина а тези българи не говорят или въобще не споменават България?

81

Анонимен

преди 4 години

За починалият - Бог да го прости. За художникът: в днешно време цивилизацията е достигнала такова ниво на развитие, че каквото и да направи някой то се счита за изкуство. Ако някой си позволи да критикува това изкуство, значи не го разбира. Дори откровени *** като деймиън хърст, който препарира животински трупове. С умела реклама може да се постигне много. Това е магията на медиите - щом нещо стане известно, означава, че има заслужена стойност.

80

None

преди 4 години

Възмутен съм че дори тази статия е кратак преразказ на статията от BBC.... Кога ще имате какво да кажете поне когато става дума за един от вас ?!

79

До 108

преди 4 години

Името ти е много точно !

78

Да

преди 4 години

Отиде си голям човек на алтернативното модернистично изкуство, който при това беше наш сънародник ! Бог да го прости, светла му памет !

77

Анонимен

преди 4 години

Кат толкова ти харесва изчезвай в Ню Йорк там естествено *** по 900 на ден !Коронавируса не прощава на педераситее !

76

Светла му памет

преди 4 години

Най - сигурния белег, че в някой има божията искра на необикновения талант, е че част от тълпата ще викат "Осана" а част "Разпни го". Явно случаят е такъв. Всеки сам избира пътя си и носи кръста си, и какъв е бил като човек няма значение за света защото е известен с изкуството си. Но той е, и е известен като българин , и това е важното.А за част от коментиращите тука е важно да имат поне елементарно усещане кога е добре да замълчат щото....Айнщайн беше казал нещо за човешката простотия

75

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 101BBC, Арте, Швейцарски и Френски телевизии са правили документални филми и/или съобщават за смъртта на Кристо, но в България винаги ще се намерят тесногръди злобни душици да го обявят за никой.

74

Анонимен

преди 4 години

До ЛелеВсеки има своята лична история. И да вметна, Силви Вартан е също доста плюта от наши сънародници.И Кристо, и Силви са свързани с България, когато ги придставят пред света.

73

Анонимен

преди 4 години

Май само ние си мислим че този е какъвто и да е фактор в света на изкуството, защото нашите медии непрекъснато ни го навират този надменен хвалипръцко. Нито една западна медия дори не е споменала за смъртта му. Имаме много по-значими и успешни модерни артисти като Виктор Антонов, Светлин Велинов, ама сигурно не сте чували за тях защото неадекватните ни журналисти не пишат за тях.

72

Анонимен

преди 4 години

До Джедай МастърТочно артист е. Инсталациите му със сигурност не бяха "картини".