336

Калеко Алеко

преди 4 години

До Кръстьо Костов ... Следващата стъпка ще я направят китайците, ако Мъск или някой друг им даде технологията и Ноу хауто си ... Могат да се опитат и да се понапаснат по някой откраднат патент, но едва ли ще изпреварят американците на Марс ... Все пак и на тях и на *** им предстои първо да кацнат на Луната, нещо което американците направиха още през далечната 1969 г. ... !!!

335

Анонимен

преди 4 години

Значи Русия си стъпва на луната по няколко пъти годишно.Идеално. Значи могат да представят доказателства, че там хора не са стъпвали?

334

агитпроп

преди 4 години

Технологично Драконът не е надминал дори и с един сантиметър чичко Циолковски, 1867-1935 година.

333

дедо Ташунко

преди 4 години

Още Вернер фон Браун, един от бащите на космонавтиката, преди да склопи очи заявява, че при тогавашното ниво на техниката и примитивните материали и технологии, е било невъзможно да бъдат построени космически кораби, които да имат подходяща изолация срещу космическите лъчения. Нека Господ ни даде живот и търпение да изчакаме този Видов ден, в който най-голямата холивудска лъжа и мистерия ще бъде развенчана. Може би от Китай, Индия или друга държава. До тогава САЩ може и да ги няма на картата.

332

Анонимен

преди 4 години

А колкото до кацането на луната... Те сега са свръх горди, че качиха човек в орбита, а за преди 50 години да кацнатъ и да излетят от луната... Не се вързва някак си. Надявам се един ден всичко да се види. Между другото, китайците не откриха следи от кацане на указаното място. Правиха двугодишно излседване на региона преди няколко години ;)))

331

Калекич Що

преди 4 години

не вземеш да сравниш цените за качване на килограм полезен товар на Спейс Хикс и Роскосмос? Понеже много шум вдигаш трябва много да ги знае тея работи. Също така би ли сравнил и цените за разработка и производство на двата типа? Понеже толкова шум вдигаш, би трябвало да имаш и тази информация ;)))

330

Българин

преди 4 години

Значи Русия си стъпва на луната по няколко пъти годишно. Знаем, че на САЩ им трябва нещо, с което да покажат на света, че са много напред. Ама с притопляне на стари манджи не става.

329

Кръстьо Костов

преди 4 години

До Калеко АлекоСледващата стъпка ще я направят китайците ... Дайте шанс на цялото човечество все пак :)

328

Рогозин

преди 4 години

До Калеко АлекоЗа коя Космическа совалка- шедьовър говориш ? Чалънджър или Колумбия ?

327

Рогозин

преди 4 години

До АнонименРогозин, какво стана с лунната база, дето я обещаваше ти?Ще стане ... малко преди Мъск да изпрати обещаните от него 1 милион заселници на Марс.

326

Калеко Алеко

преди 4 години

До До Калеко Алеко...тук доста рушкоговорящи се опитват да го оспорват и то по доста неадекватен начин...А иначе овладяването на Космоса върви стъпка по-стъпка. След първата стъпка на Гагарин, който напари една обиколка в стратосферата на Земята и се приземи аварийно, американците направиха скок като стъпиха на Луната. После изобретиха Космическата совалка, която беше шедьовър в сравнение с допотопните руски ракети, но се оказа твърде скъпа за мисията си. Сега те направиха следващата си стъпка..

325

Рогозин

преди 4 години

До Анонимен Сори , че ти наруших хармонията с тази една объркана буквичка . .... абе ти да не си някой дърт даскал по правопис, че така се впрягаш ?

324

Анонимен

преди 4 години

Рогозин, какво стана с лунната база, дето я обещаваше ти?

323

Рогозин

преди 4 години

ВТОРО ХОДЕНЕ ДО МОСКВА : През февруари 2002г.Мъск се връща в Русия, за да търси три МКБМ, като води Майк Грифин.Грифин е работил за подразделението за рисков капитал на ЦРУ,In-Q-Tel, както и за лабораторията за реактивни двигатели на НАСА и тъкмо е бил напуснал Orbital Sciences,производител на спътници и космически кораби. Групата имаше друга среща с Космотрас и бяха предложени една ракета за 8 милиона долара..

322

Рогозин

преди 4 години

ПЪРВО ХОДЕНЕ ДО МОСКВА : През октомври 2001 г. Мъск пътува за Москва с Джим Кантрел и Адео Реси-приятел от колежа, за да купят ремонтирани балистични ракети Днепър (ICBM), които могат да изпращат предвидените полезни товари в космоса.Групата се среща с компании като NPO Lavochkin и Kosmotras; обаче, според Кантрел, Мъск е бил разглеждан като новак и му е било отказано от един от главните руски дизайнери. Групата се връща в САЩ с празни ръце.

321

Анонимен

преди 4 години

Рогозин,Как да ти приема мнението сериозно, като пишеш "инжИнер" бе, човек?

320

11

преди 4 години

Брей, ама 50 години други космически постижения не е имало ли? А най-смешното беше като съобщаваха имената на американците и на МКС името на посрещача американец и двама руснаци. Те руснаците са някви шерпи - нямат имена и са между другото там.

319

Мо

преди 4 години

То си пише - Уикипедия:"Спейс Екс е основана през 2002 г., в която Мъск инвестира 100 млн. Впоследствие Спейс Екс е избрана от НАСА и получава субсидия от 278 млн., за да разработи безпилотна система за доставка на товари до МКС" Това е частната компания, която съвсем сама и без пари разработи всичко.

318

До Калеко Алеко

преди 4 години

Никой не успорва технологично новият космически кораб и стойността на полета. Само, че прекалено много се преекспонира, видиш ли все едно до сега никой не е изстрелвал хора в космоса. Все пак това е първи полет, когато ракетата направи над 500 полета колкото са на Съюз, включително и при старт в лошо време и т.н. пак ще говорим. Между другото руснаците също имат нов космически кораб, който в момента е в тестове - Федерация.

317

Анонимен

преди 4 години

До Рогозин:)) Вярваш ли си?:))