56

Анонимен

преди 4 години

Само ,че фактите са такива щото Англия и Франция нападат на 3 септември нацизма.Нацизма,повтарям ,щото те отричат геополитиката както днес го правят мнозина,а войната пак е геополитическа.Хутлер пак наивно вярва както глупаците около кайзера,че Англия го разбира и ,че са братя по кръв и такива глупости.Уви,Англия го изиграва и накрая той носи и персонална отговорност за нещо написано още 1907 от Кроу.Англия в името на имперското си величие просто ще смаже Германия без значение водача й.

55

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 58Щеше да я носи този който е нападнал, както вече казах, а това би бил СССР. Това само потвърждава тази конструкция.

54

дядо йоцо гледа

преди 4 години

Причините за ВСВ е желанието за обединение на Европа под немска закрила. САЩ, Британия и СССР не могат да допуснат това. ''Причините'' са с 99% важност за дадено събитие, останалия 1% е ''поводът''. Повод винаги се намира, но причините се трупат с години. Влизането на Германия и СССР в Полша е повод за война срещу Европа, а причините са нейното желание за обединение. Защо никой не обяви война на СССР в защита на Полша, защо СССР не беше изхвърлен от ООН? Нападението над Полша е планирано от Брит

53

Анонимен

преди 4 години

Тогава да сменим ролите,я си представи ,че Хитлер бе спечелил?Тогава кой щеше да носи отговорността.Впрочем сам се досещаш!

52

Анонимен

преди 4 години

Тогава по твеоята логика отговорността за войната е на Великобритания и Франция.Те нападат на 3 септември нацистите.Това е факт.Виждаш ли в каква комична ситуация се поставяш/Логиката ти е глупава.

51

Анонимен

преди 4 години

До До 53АзГ е автентична радикална партия, която е на ръба на противоконституционното поведение.

50

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 47Май ти не проумяваш, че Дипломацията не е написана от Кисинджър историка, а от Кисинджър дипломата! Не знам дали ти проумяваш, че това не е никакво кой знае какво "разкритие". Британия е воювала с ВСЕКИ, който смята за застрашаващ интересите й. Прочети пак това което ти написах за "причините", "действията" и "отговорноста". Обърни ролите: ако СССР беше изпреварил Хитлер и беше нападнал Германия, той щеше да носи ОТГОВОРНОСТТА за ВСВ, независимо от характера на нацисткия режим.

49

До 53

преди 4 години

Затова стискам палци за АзГ, единствената автентична германска партия. Наближава деня, в който ще вземат властта, а тяхната програма е много идентична с тази на националсоциалистите.

48

Анонимен

преди 4 години

Откакто Чичо го няма новата ,Германия, е пълна ***.

47

Анонимен

преди 4 години

Четете "Моята борба", за да разберете гледната точка и на другата страна. Хитлер не желае война с Великобритания и САЩ. Неговият основен идеологически враг е ционизма с всичките му проявления - световното банкерство и болшевизма. Но ционистите Чърчил и Рузвелт искат война с Германия, за да пречупят независимият й дух и да подчинят Европа на своите цели.

46

Хемус

преди 4 години

Ония "шестмилионите" пак ли напомниха за себе си!?И те не знаят,колко са били по- онова време в Европа!Най-големия грях на чичо към тях е,че ги е пратил да бачкат в лагерите!Другото си е тяхна измислена пикантерия,да точат мангизи!Колко православни християни убиха в "гладомора" същите тези ***

45

Анонимен

преди 4 години

Чел съм "Дипломацията" и смятам, че не трябва да се приема за чиста монета, написаното в нея. Преди всичко Кисинджър е евреин-глобалист и пречупва фактите през своята си призма. Особено частта с Хитлер е силно пристрастна и тенденциозна. Истината е, че Хитлер е най-големият визионер в съвременната история.

44

дядо йоцо гледа

преди 4 години

До АнонименОтговорността за ВСВ е на Британия и Франция, които нападат на 3.09 1939г. Германия. ВСВ е причината за смъртта на десетки милиони души. Следователно отговорността за тези жертви е на британските и френски политици.

43

Анонимен

преди 4 години

Тук вече говориш наизуст.Кисинджър е професор по история от Харвард преди да стане голям дипломат.Второ,именно в Дипломацията Кисинджър осветлява т нар меморандум на Кроу.Англия още 1907 вече наясно ,че в името на своето имперско величие ще воюва с Германия и то не защото там е кайзера,а защото там са германци дето заплашват геополитическата сила на Британия.Същото пише и адмиралтейството 1925.Ние -казват те -пак ще воюваме с германците по същите причини като от онези преди ПСВ.Проумявате ли !

42

Анонимен

преди 4 години

До до 41/43Геополитическите причини са ...... "причини", не действия. Действията са това което определя отговорността и отговорността за едни действия не е транзитивна за отговорността за други действия. Мисля, че всеки себеуважаващ се историк би направил тази констатация. Що се отнася до Кисинджър, той е голям дипломат, не историк. Отговорността за запалването на ВСВ в Европа е на нацистка Германия, която, пак да повторя, няма нищо общо със съвременна Германия.

41

Анонимен

преди 4 години

Няма по-голям враг за свободата от световното еврейство

40

Neo

преди 4 години

Трябвало есесовците да очистят посланика на това гадно племе.

39

до 41

преди 4 години

Ами хубаво е пак да я прочетеш (сериозно щом ви вълнува тематиката) Ще се изненадаш на някой неща за които се питаш защо са станали в последните години.Кисинджър е направил портрети на доста велики политици.Колкото до отговорността.вижте,сблъсъка в историята може и да изглежда идеологически,винаги човек се носи на крилете на вярата,но в крайна сметка войните се водят по геополитически причини.

38

Анонимен

преди 4 години

До до 35/37Вината на Клемансо и Уилсън е за разделението и наказанието наложени на Германия, не за престъпленията на Хитлер (и това е ако приемем, че германците са били жертви в ПСВ, което ние знаем, че е много далеч от истината). "Разумност" след предизвикана от имперски амбиции световна война е СМЕШНО. Виждам, че се ангажирате с "можеше" което е още една странна позиция за "историк".Не съм сигурен, че освен малък кръг от русофеиди, някой друг споделя възлгедите ви за хората в Берлин и Париж

37

Анонимен

преди 4 години

До до 35/42Всичко хубаво и на вас, но аз вече ви разясних ситуацията с отговорността и историческите взаимозависимости. Не знам как навързахте логиката която използвате, но аз фактически съм я чел (даже едно време я купих специално за моята тогавашна приятелка и я прочетох даже преди нея). Между другото, наясно ли сте с това кой е най-добрия начин, да остане потенциал за конфликти? Той е когато не се правят тозно разграничения между причинно-следствени връзки и отговорност.