67

Анонимен

преди 4 години

В центъра на София е пълно със стари,грозни и саморазрушаващи се сгради,покрай които е опасно дори да се минава,но никой не ги пипа.От соц.време или много по-стари.Но те били частни.И какво от това?Собствениците им трябва да бъдат задължени да ги приведат в приличен и безопасен вид или да им бъдат отнемани.Трябва ли да се случи нова трагедия като с двете момичета преди много години,за да се вземат мерки.Разрушава се нещо,което може да се използва,а друго-опасно се оставя на самотек.

66

до 52

преди 4 години

дори овековечен в много холивудски продукции

65

@

преди 4 години

До Waffen SS"Можеше" е една от тия конструкции, които нищо не казват. И комунистите "можеше" да си я построят и да я вкарат в експлоатация, достатъчно време имаше, но не го направиха, защото явно е имало проблеми пред "можеше". На никого няма да липсва тая сграда, на нейно място собствениците ще инвестират свои капитали, и съм сигурен, че ще се появи нещо добро. Най-важното, тя е частна собственост. Единствената причина да има такъв интерес е, че вече 35 години грози столицата. В историята.

64

Мюмюнчо

преди 4 години

И след 30години още сабарят и рушат да визим до кога.

63

Анонимен

преди 4 години

'Не желая безсмъртие и пътища леки,а топла дреха в зимния ден.Безсмъртно нека остане навеки,построеното тука от мен." Пеньо Пенев.Ех,поете...

62

Анонимен

преди 4 години

Най - после тази грозотия символ на комунизма, падна. Йессссс!

61

gele

преди 4 години

Това добре, а златен век как ще гътнете?

60

@

преди 4 години

До FallschirmspringerЗащото не е фунционално. Ако на негово място се вдигне една модерна концертна зала с хубава архитектура, това би било чудесно. НДК не си оправдава името на "дворец на културата" (НДК). По-скоро е "неодразумение на битаците и кафетата" (НБК).

59

Анонимен

преди 4 години

Другаре и другарки, спете спокойно . Дебелото прасе няма никакво участие в тази частна собственост . Край на съобщението.

58

само питам

преди 4 години

До FallschirmspringerВъпросът е иронично риториче.

57

Анонимен

преди 4 години

Защо трябваше да я събарят. Неможеше ли да се дострои което нямаше да излезне много скъпо. Скъпото моята бригада го извърши изкопаване на основите, кофража и отливането на цялата сграда. Оставаше да се довърши инсталацията шпакловката замазката и дограмата. Тази сграда можеше да приюти хилядите бездомни онеправдани мизерници. Да ама за Мутрите нямаше да има терен да строят някой Палат. Това е проблем. А вие гледкайте и се радвайте как ви изгоряха милиони бай Тошови лева от данаците ви. Браво.

56

@

преди 4 години

До 1Правилно. С тая ко*ина нищо не ставаше. Сега ще вдигнат една модерна сграда или няколко кокетни по-малки кооперации и най-накрая и това място ще заприлича на нещо. Само трябва да бутнат и другата останала част, надявам се да не остане там.

55

Анонимен

преди 4 години

Интересно кой е платил цялата операция и дали ще плати и разчистването на терена

54

Maйко Родино

преди 4 години

ДО 1=Държавата е толкова голям катун,че тази сграда беше цвете.Софиянци я подминавахте и подминавахте,и сега,ми дайте да я съборим.А да се реализира по някакъв начин нещо готово???

53

язе

преди 4 години

Кво си играете на шикалки ве? Я там, по ред започвайте да взривявате, ама първо от парламента, в делничен ден, минете през черноморието, и изобщо що не гръмнете 10-20 ядрени бомби из бг, ей тъй да заравним всичко и всички?

52

@

преди 4 години

До Waffen SSКакво чудно има? С какво тази сграда е по-различна от стотиците хиляди други със същата съдба?

51

До 51

преди 4 години

Значи пак Делян Пеевски е замесен,майка му,де.Има ли изненадани?

50

До 40

преди 4 години

А паметника на Бузлуджа е уникален и от цял свят идват да го гледат.

49

Амаркорд

преди 4 години

И никой не си спомня пропадналите приватизационни бонове в "Екип-98 холдинг", който пък продаде сградата на Ирена Кръстева за 20 милиона, заради несъбарянето на която сграда през 2012 г. държавата прибра 9 милиона от гаранционния фонд, осигурен от КТБ.

48

само питам

преди 4 години

НДК-то кога ще го взривяват?