32

Анонимен

преди 4 години

в америка е така:не плащаш наем-вън!не плащаш ипотека-вън!затова градовете им са напълниха с палаткови лагери.ето какво казва един американски пенсионер получил помощ от доналд тръмп в размер на 1 500 долара:първото нещо,което ще направя е да си купя здравна застраховка!на бай *** ако му дадеш такава сума ще хукне да яде и пие в провинцията!е затова никога няма да имаме пари!

31

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Понеже това е игра не само на Барба Ганьос, а е игра в световен мащаб ... очаквам да продължи с години ... Дори ще се опитат да ни го наложат като начин на живот.Така че бих посъветвал по-заможните да си купят имот на село.Само там ще има относетилна свобода. На село да си произвеждаш сам и да не си зависим от никого.Там сред природата няма забрани и никой не те гледа дали си с маска.От 18-ти март съм се изолирал така ...И ви казвам - живот си живея !Имах някакви болежки ...Изчезнаха !

30

Бай иван

преди 4 години

На позната и намалиха наема с 25% без да се е молила на хазяина си. Във фейсбук групите се напълни с имоти за отдаване под наем, но повечето са безумни. 42 квадрата в Овча Купел за 560 лева. Гледам и някакви тарикати с апартаменти от AIRbnb с безумни цени. Има един тип се опитва да "шитне" краткосрочно 15 апартамента на безумен наем.

29

Shshs

преди 4 години

Кеф ти да си брокер в днешно време. Наскоро ми предлагаха да ме обучат, и наистина мислех да се пробвам, но изглежда невероятно скучно. Иначе парите са добри. :}

28

Totenkopf

преди 4 години

Не знам какво се прави на учуден брокера, това си беше ясно още преди месец, имаше подобна тема и го бях написал. Масово ще има незаети квартири, цените минимум 50% надолу да не кажа, че и това е много.

27

Наблюдател

преди 4 години

"Добромир Ганев припомни, че най-сигурното предпазване от този риск е да се избере сериозна агенция или брокер. "Да се чете: Най-сигурното предпазване от този риск е да не се избере агенция или брокер, а да се действа без посредници.

26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 43Първата вълна са тия дето са се прецакали да си купят апартамент в последните 6 месеца :) а за наемодателите е различно, тия които са купили имота с цел да го отдават под наем ще пострадат до някъде, все пак зависи с какви пари и кога са го купили

25

до 40

преди 4 години

Пишеш, че по-добре 1 г да ти стои празен апартамента, ако се налага. Лошото е при тая криза, че може и 5 г да ти стои празен, а накрая ще се наложи да се съгласиш с цена, която не ти покрива нито амортизацията, нито бягането и разправията. Ако наистина си наемодател, знаеш колко разправия е работата с всякакви хора. Не знам дали разбираш от пари, понеже само финансов лаик може да каже, че не му пука негов актив да не функционира 1 година. С такова мислене човек рано или късно закъсва финансово.

24

Анонимен

преди 4 години

До Анонименникой нормален бизнесмен на запад не купува апартаменти...купуват земя.а бай *** подарява за жълти стотинки земя с къща,вода,ток и газ в близката провинция,за да си купи с кредит двустайна гипсокартонка!апартаментите обикновено на запад са собсвеност на някоя компания или на държавата,където се настаняват крайнонуаждаещи се или временно срещу определен наем.в българия е точно обратното-къщите са без пари,а пък апартаментите в големите градове безбожно скъпи.балонът се спука.

23

Анонимен

преди 4 години

Статията умело заобикаля бруталната истина: нагазваме в много дълбока криза.Първата вълна изгорели са хазяите които изгониха наемателите си.Втората вълна изгорели ще са хазяите които като щраус са си заровили главата в пясъка и очакват наемателите им да продължат да им плащат наем все едно сме 2019.Третата вълна изгорели ще са хазяи които няма да искат да си дават имота под наен на половин цена от 2019. Тези имоти ще останат празни поне 2 години.Лакомите и глупавите ще губят.

22

Анонимен

преди 4 години

Инвестицията в имот е дългосрочна, и се гледа възвращаемостта за поне 10г период. На читавите и разбрани наематели може да смъкна малко. На нахалните, да освобождават. По добре да ми стои 1г празен апартамента отколкото да намалям от наема а те да амортизират обзавеждането и после като трябва да го смена все е едно да ги е нямало. А всички които се върнаха на село там няма какво да работят, след известно време пак ще дофтасат. Цикличност, ама какво обяснявам на злобни хора с 5лв в джоба

21

Анонимен

преди 4 години

Брокерите масово си търсят работа. Голямото лапане свърши. Хубавото на една криза е, че прочиства много фалшиви бизнеси и алчността на много хора. Лошото е, че и немалко свестни хора закъсват.

20

до Хихи 29

преди 4 години

Напротив, цени падат и още как. Виж недвижимите имоти на какви цени бяха 2007-2008г, паднаха цените десетки проценти след това, чиста статистика. Ако сметнеш колко ниски са били доходите тогава ще се окаже, че който е купил имот тогава още е на загуба, макар да изглежда, че цените са се възстановили. А с оглед кризата сега, която започна не ми се мисли какво ще става с имотите и то у нас, очаквам мокър шамар за мнозина, особено за тия, които не са си направили добре сметките, дано не съм прав.

19

Анонимен

преди 4 години

Обичам кризите, обожавам ги! През 2008 - 2009 г. купих два големи апартамента. Сега май ще са повече?!Научен съм от родителите си да пестя и да чакам подходящия момент. Винаги съм се чудел на хората дето се бабълбукват с кредити за срок 20 -30 г. В такъв период винаги ще се появи поне една криза, а може и повече.

18

Анонимен

преди 4 години

До ХА-ХА-ХА !!!Има известна логика в това, което ти пишеш, но за целта и хазяите, и наемателите трябва да са интелигентни, разумни и почтени хора. Рядко се случва и двете страни да са такива.

17

Хихи

преди 4 години

В България никога не падат цените на нищо. Откакто се помня, всичко е нагоре и нагоре.

16

Анонимен

преди 4 години

Една хубава новина покрай всичко останало. Алчните баби рентиерки, наследнички на шестаци, сега малко да се осъзнаят. Цял живот произвеждат само газове и киселини, на гърба на работещи хора! Има справедливост, скоро и те ще опрат до останалите хора, но няма да има кой да им се върже!

15

тоти

преди 4 години

Супер !! Някой почти се бяха самозабравили с това вдигане на цени,все едно сме Монако!! Ха сега да реват......утре с тези празни джобове ще молят ,но народа ще иде на село !!

14

Отечествен Фронт

преди 4 години

Да не плащат без да напускат! Трябват месеци докато успеят да ги изгонят. през това време ситуацията ще се изясни. Алчни хазяи, с крадени от дядо им от ДС пари! Не заслужават нищо освен отнемане и бой!

13

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Има лакоми наемодатели, които вместо да оставят гратис наемателите си по време на извънредното положение ги изгониха.Сега апартаментите им останаха празни за неопределено време.Те трудно ще си намерят нови наематели и след края на извънредното положение, защото тогава идва голямата бедност.Най-разумно е да се оставят старите наематели, с които сме свикнали дори да не ни плащат в момента наем. Достатъчно е да поддържат имота и да си плащат навреме сметките.Другото е алчност и глупост !