35

Анонимен

преди 4 години

100-те най-високо платени програмиста в България най-вероятно печелят по 20.000 лева на месец. 20 пъти повече са 400.000 лева на месец. Изключително силно ме съмнява твърдението да има стотици банкери които да получават по 4,8 милиона лева на година. Такива пари може да печели единствено акционер с голям дял. Но не и човек на заплата.

34

програмист дето знае

преди 4 години

До Анонимен 32Откъде я извади тая цифра ,че в България има 6хил програмиста?Около 30хил са , а заетите в ИТ сектроа около 60хил.Програмистите в баните - вече в банките това е най-често срещаната професия , може и да не ти се вярва - взимат по-малко пари отколкото програмистите в бизнес компаниите. Но привличат хора със по-спокойна работна обстановка.Виж статистиката на НСИ - програмистите са най-добре платените 'бачкатори' в България със средна заплата от около 4000 лв.

33

Анонимен

преди 4 години

Какви са тези "експерти".1. Човек ако може да задели 3-4 заплати, ще ги задели. Проблемът е, че дори ако някой може да заделя по 10% от заплатата си за пестене всеки месец, ти трябват 3 години за да заделиш 3 - 4 заплати. 2. Препоръчва ни силно емоционално надценен актив злато, който отдавна е надхвърлил по цена редкостта си. И то в някакъв инструмент където в дигитален вид пише, че имаш нещо, а може и да нямаш. 3. Препоръчва биткойни. С волатилност днес имаш утре нямаш. Абе скрийте го бе!

32

Анонимен

преди 4 години

Д*ба, аз вече съм на -3 заплати назад. Къ да ги заделя тия 3 заплати, като цените на всичко растат и зимата е абсолютно невъзможна за оцеляване със скъпия ток и парно. Даже парите по европейски проекти, които позволяваха малко да си наваксаш, сега ги бавят по 3 месеца, така че докато стигнат до тебе, вече лихвите по кредитната ти карта са изяли разликата. Няма такава мизерия.

31

man

преди 4 години

Значи мразим и банкерите.

30

Анонимен

преди 4 години

Само в една банка, а банките са много, има повече хора с по-високи заплати от всички програмисти в България взети заедно. Най-високо платените 100 човека в голяма банка в България, получават средно 20-30 пъти повече от 100-те най-високо платени програмисти в България. Има и множество фирми с по-високо платени служители от програмистите, които в България са около 6000.

29

man

преди 4 години

Аз съм ***, необразован или с неадекватна квалификация и взимам 600лв. Колко да заделя за кризата?А, и програмистите са гадни, щото взимат повече от мен.

28

Анонимен

преди 4 години

Този, който получава под 600 лева бруто заплата, дали ще може да задели 1300-2400 лева? А този, който получава 20000 лева заплата, има ли нужда да заделя нещо?

27

Мен

преди 4 години

Да бе тъкмо изтеглих 200к евро кредит за апартаментче и сега тоя ще ми говори за рецесия.

26

гражданин

преди 4 години

Много се наредиха на опашката тарикати. Искат нещо криптовалута, злато, акции. Все някаква схема от нищото да им падат големи пари.

25

Анонимен

преди 4 години

С много такива "инвеститори" се напълни в София. На 25 години, наемен работник в някоя аутсорсинг птицеферма, с ризката и прическата, без бегла концепция как работи микроикономиката и алокацията на ресурси вътре в едно семейство например, тръгнал да инвестира в блокчейна и се набълбукал с 3-4 кредита.

24

Гробокопач

преди 4 години

Като гледам бъдещето поколение, тип "ранен седеруга" с очилцата как говори компетентно и ме фърга към "блокчейна" казвам: "последният да загаси лампата". тва момче, как си мисли? Дали Бойко дава да си заделиш 2-3 заплати? Аха, да копаме "коени";))) па виртуална икономика! Момченце, абе кой ще те рани бе? Ако не копаш земята и не сееш, шу ядеш само виртуална храна. Ти може да изкарваш пари, но нема д аимаш какво да си купиш с тях. Сега си купуваш, щот все още има балами да произвеждат нещо реално

23

гост

преди 4 години

А може ли 30-40 заплати да заделя? Дали ще е добре, а?

22

Третият крак

преди 4 години

От зелена тиква акъл не ща !

21

Въпрос

преди 4 години

Опитите на този гешефтар за измама на финансово неграмотните (каквито са повечето читатели на сайта) защо не са тагнати като "спонсорирана публикация"?

20

Елемаг

преди 4 години

Убеждавам се за кой ли път,че по 2 милионна София,милион и половина са напълнили с излишни професии там?Тоа,с жълтото около усттаа разбира от икономика,колкото "швед"от хедж фондове.Защо давате изява,на нереализирани личности?Тия,почивки,тийм билдинзи,болнични и стартер пак с шкода октавия комби и джак ръсел или лабрадо,р взети за домашен любимец,ви побъркват там в "Селото".Абе излезте на въздух в провинцията,прекопайте градината.Други мисли,ще ви се избистрят в главата.Дей холан ***.

19

Анонимен

преди 4 години

Ми ако щете пък теглете сега кредити, жилище с 200 процента надценка и рекордно ниска лихва от 3 процента Ви е идеално точно в момента да го вземете, със сто процента кредит и с още един хубав потребителски за прехвърляне и обзавеждане, вземете си и айфон на изплащане те ще ви го пишат в сметката на оператора направо, сменете 20 годишната барака с 15 годишна, дай сега от кредитната карта за почивак в Дубай по нова година, да се постнем в фейса, да не си помислят че сме голтаци.

18

шматка

преди 4 години

Тоя има злато за продаване на дебела цена.Търси балъци

17

Анонимен

преди 4 години

Най-добрата "инвестиция" за човек работещ на заплата е да си харчи разумно парите. Не си сменяй колите през 2 години, смени си дограмата и си направи изолация на апартамента вместо да ходиш на 5 почивки на година, възпитай и образовай децата си така че след 20 години от тях да стане нещо и евентуално да могат да ти помагат...

16

Анонимен

преди 4 години

Само не ми обещавайте "игра" на финансовите пазари! От тия игри 40% от пенсионните вноски за миналата година ми се изпариха.