72

Анонимен

преди 4 години

Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.

71

До До 81

преди 4 години

Имах предвид парите, които и сега държавата отделя за пенсии и за социално подпомагане.Както пишат по-долу, една голяма част от тези пари отиват за издръжката на здрави млади хора от едно малцинство, което е заето преди всичко със свръхпроизводство на деца. Прибави и фалшивите инвалиди, както и децата, които си имат родители, но се или са захвърлени в соц.домове, или по документи се водят на името на трайно безработна, неука самотна майка.Това изяжда трудовите пенсии и заслужените соц. помощи.

70

Ringo Star

преди 4 години

Не ни трябват повече констатации от журналисти, социолози, политолози...а спешни действия по стимулиране на ражданията. В тази страна българките спряха да раждат и забравиха и изоставиха домашното огнище, което огнище е било най-важното нещо в българското семейство. България вече си е отишла...Не може да се възстанови количеството и качеството на работната сила...Няма вече кой да ражда...Явно бъдещето принадлежи на други етноси вече... .

69

До81

преди 4 години

А пари за всичко това откъде?

68

Решението

преди 4 години

1. Най-напред да се осигурят средства за достоен живот на онези, които са изработили пълния си трудов стаж и са се осигурявали. Те са изпълнили дълга си към обществото.2. После, от останалите пари, отделени от държавата за издръжка на неработещи, да се отделят средства за ИСТИНСКИТЕ сираци и ИСТИНСКИТЕ инвалиди.3. След това - соц.помощи на временно останали без работа, но активно търсещи такава.4. Здравите михлюзи под пенсионна възраст и децата им НЕ СА ГРИЖА НА ДЪРЖАВАТА И НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.

67

Анонимен

преди 4 години

Това беше тази, която притежава ИТ кард, нали така?

66

Анонимен

преди 4 години

Мани ги пенсионерите, я купете още седем осем тенекета да пазите ,,територията,,.Ама то само това ли е???

65

Пламен

преди 4 години

Какви млади, какви стари. Пенсията ми е от мои осигуровки. На сегашните млади от техни.

64

реалист

преди 4 години

ТОЗИ ВЪПРОС СЛЕДВА ДА НИ ПОДГОТВИ ЗА НОВО ПОВИШАВАНЕ НА ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИЯ !!!ГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩАТА НОВИНА !!!

63

До просветен

преди 4 години

Тъй като демографската катастрофа е необратима,остава другият вариант, повишаване на данъчната тежест на всички останали тук,с две думи няма излизане от омагьосаният кръг!

62

Анонимен

преди 4 години

Тука един психично болен, хвърля обвинения на хората емигрирали и решили да живеят един по достоен живот. И кой е предател ве пуьо, тези които разпродадоха, разграбиха и ни накараха да емигрираме или такива като теб крепящи горе изброените ? Избягаха кадърните и резултата е очевиден 80% и България е на последно място по висички жизнени показатели. А ГЕРБ се доказаха като партията извършила най големия геноцид над Българина.

61

Пламен

преди 4 години

40 год. се самоосигуряваш, не осигуряваш други. Е къде са парите ни за самоосигуровки.

60

анонимен

преди 4 години

До Анонимен 64 ПРЕХВЪРЛЯЙ ГИ В НОИ. ТАМ ПОНЕ НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕ СУМАТА ТИ. СЛЕД КАТО СИ ГИ ПРЕХВЪРЛИХ ПЕНСИЯТА МИ СКОЧИ С 84 ЛВ. А ДОКАТО СЕ ПЕНСИОНИРАШ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА ВЗЕМАШ СЛЕД КАТО ВСЯКА ГОДИНА ТЕ СИ ПРИСВОЯВАТ ОТ ТВОИТЕ ПАРИ ПО 400 ЛВ ЗА ЗАПЛАТИ, СКЪПИ СЛУЖ. АВТОМОБИЛИ, СКЪПИ ОФИСИ И ИГРАЯТ НА БОРСАТА КЪДЕТО МОЖЕ В ЕДИН МОМЕНТ ДА СЕ СРИНЕ И НЕМА ПАРИЧКИ. ТОВА СА ПИРАМИДИ. ШЕФКАТА НА ДОВЕРИЕ МЕСЕЧНАТА И ЗАПЛАТА Е 200 ХЛ.ЛВ. МИСЛИ.

59

До 43

преди 4 години

От социалните фондове всеки месец се отчисляват пари за издръжка на стотици хиляди здрави роми, на които не им се работи Отчисляват и невъобразими суми за хрантутене на безбройната им челяд. Малкото работещи роми в 99.99% от случаите не внася осигуровки.После отчисляват соц.пенсии за остарелите роми от парите, отпуснати от бюджета за трудови пенсии.Но в крайна сметка, според теб, виновни се оказват трудовите пенсионери и на тях трябва да им се спрат пенсиите.А бе ти защо не ... еди какво си?

58

Анонимен

преди 4 години

"Според нея обаче системата е обезпечена с нужната гъвкавост да реагира, стига да разполага с нужните средства. Ако има достатъчно средства ще изпълни своя ангажимент към тази рискова група."Що за тъпизъм. Много ясно, че ако има пари ще е обезпечена.Прочетох цялата статия - нищо ново..."призна вицепремиерът Марияна Николова" - "призна" - да не би да е лъгала или крила предния път, че признава?

57

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Това се знае от много години и защо сега се констатира и коментира!!!!Когато имаш "ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА" е нормално да дойде ден,в които "работещите-бедни" да "изнемогват" със осигуровките за пенсия!!!!От много години насам "БГ ИКОНОМИКАТА" е в трагично състояние!!!!Заплатите са мизерни и заради това младите напускат Държавата!!!!Внасящите осигуровки намаляват,а нуждаещите се от пенсия и здравеопазване се увеличават и последствията са ясни!!!!

56

Анонимен

преди 4 години

Единственият начин да удължиш живота на една финансова пирамида е да привличаш постоянно нови участници. Понеже такива няма, трябват имигранти - поне 2 милиона за следващите 10г. Но понеже не им стиска на управляващите този непопулярен ход, те просто ще вдигнат данъците за да изкарат този и максимум още един мандат. После ще си гледат живота на някое слънчево място, а други ще теглят каиша.

55

До Анонимен 43

преди 4 години

Родителят 40 години си е плащал осигуровките и не е имал възможност да избира други начини за осигуряване на базата на заплатата си.Държавата е използвала тези пари както й скимне, затова сега му дължи пенсия.Какво прави синът на този родител си е негова работа. Ами ако някой цял живот е вършил много полезна за обществото работа, но е останал без деца, и на него ли да му спрат пенсията? Ами ако не дай Боже нечий син почине още преди да е навършил 40 г., и неговите родители ли да са без пенсии

54

Ф.С.В.

преди 4 години

Главната цел на Правителството е --всички пенсионери да измрат -и то ПО БЪРЗО!! Проблемът е че май се оказаха доста "жилави' и живеят по 10 г след пенсионирането си!!

53

Анонимен

преди 4 години

Само стари и бандити!!!! Значи скоро ще се преименува на старобандитска българия бъдещето на българия със тиквата и глупаците