135

Перко

преди 4 години

До ИсторикУважаеми, на мен ми е пределно ясно, че е поза на политиците. Ако наистина сте историк знаете, че Балканите са буре с барут на което фитила дими постоянно. Ако не дай боже се запали и гръмне ще завлече и останалия свят. Относно задължителната наборна служба считам, че ще е едно голямо разхищение на пари и ресурси, и времето на наборниците. В толкова кратък срок на какво ще ги научат? Да стрелят с автомат, да се окопават в пълен профил и да пълзят. А, и да си оправят леглата по конец

134

Анонимен

преди 4 години

Иска ви се пак , Строителни войски да ви строят без пари , тоа съшия тупак по тв ще го бия с лопатата на обекта да види как стават нещата , щото нищо не занае освен да плямпа , типично за ВМРО , ненужна партия у нас

133

до ruski

преди 4 години

Ти колко пъти, кога и къде точно в Швейцария си бил? Айде почвай да ровиш в нета!

132

Историк

преди 4 години

До До ИсторикЗа съжаление си прав, само казвам поне да се научат да стрелят.Все пак ние сме си войнствено племе и колкото да се е модернизирала войната вече, човешкия фактор все още е от значение.

131

ruski

преди 4 години

айде стига с тези тренировки на войничетата в швейцария. 99% отива да кифят (пушат джойнтче) и да поркат. мога да ти разкажа истории дето съм чувал. има и доброволна служба за жените т.нар. армейски матраци. да обяснявам ли?

130

Да допълня

преди 4 години

колегата! Швейцария има високопланински подразделения, със супер модерно въоръжение разглобено и конструирано така, че да се пренася от коне и мулета на голяма надморска височина, където е недостъпно за друг транспорт, с възможност за светкавично сглобяване и заемане на позиция за бой. И колкото и да е смешно, има специално изработени противогази за конете за защита от ОМП!

129

До Историк

преди 4 години

За съседите си напълно прав! Обаче ако бъдем нападнати то няма да е с леко стрелково въоръжение. Така че ако ще се учат само да стрелят...

128

Историк

преди 4 години

До ПеркоТи ако си мислиш че сме в приятелски отношения със съседите, грешиш.Всичко е поза на политиците!България винаги е била трън в очите на някои народи.В момента сме горе-долу добре, но изникне ли им възможност, не се и съмнявай че ще се възползват.За мене лично момчетата трябва поне да се научат да стрелят в казармата и то с обучителен характер.Три месеца обучение без извращенията които имаше навремето в казармата.

127

Анонимен

преди 4 години

Никой няма да ни напада, но пишльовците трябва наложително да се отделят от полите на мама поне за 6 месеца.

126

Перко

преди 4 години

Депутата Вангелов дърпа дявола за опашката с подобни изказвания. Кой ще ни нападне бе Вангелов? Кой от съседите имаш в предвид? За да те нападнат трябва обща граница. Иначе трябва от небето да паднат. А дойдат ли отгоре, десетина ракети ни стигат. Може и по-малко, ако са от големите. Две големи дупки в Южна - около Пловдив и Бургас, две в Северна - около Добрич и Мездра и една за София ... Ни армия ще ни опази, ни членството в НАТО. Но затова пък каква хранилка си отваряте - вечна ...

125

Историк

преди 4 години

До Благомир ИвановБраво, за точния коментар!

124

-|-

преди 4 години

Не знам къде този човек видя 71% 'за връщане на наборната военна служба'.Наборната военна служба, такава каквато беше точно преди да я отменят, бе пълна загуба на време.Ако това искат да върнат - няма нужда.

123

Анонимен

преди 4 години

До Дядо СоциИ за какво му е на Путин да ни напада, можеш ли да обясниш? Мислиш ли, че руснаците пак ще се вържат да ни строят фабрики, заводи и електроцентрали?С това си заявление просто искаш да си вдигнеш акциите.

122

До AZ

преди 4 години

Просто е, ама като за теб. Какви лагери бе? Какъв 8-ми клас и какъв един месец? Тук не става въпрос да се научи някой да разглобява и сглобява автомат. За един месец ли се учи работа на р/ст със средна или голяма мощност? За колко време се придобиват умения за работа с РЛС, зареждане на пускова установка или се става механик водач на танк или БМП? И още, и още, и още. За флотските специалности да не говорим!

121

Така е ..

преди 4 години

То мераклии за платена казарма няма , та камо ли за безплатна. При капитализма е така. Палеца да си мръднеш , само срещу заплащане.Потупване по рамото и ободряващ шамар зад врата вече не вървят.

120

AZ

преди 4 години

Защо трябва да се губи от времето на завършващите млади хора цели 6-9 месеца? Просто е - да се въведат военни лагери да учат децата, примерно след 8-ми клас, всяко лято по 1 месец на военен лагер/учение. Да им показват оръжие, да ги учат да стават рано и да са организирани и т.н. Кому е нужно 6-9 месеца загуба на време някакъв шапкар да те кара да вършиш безмислени неща???

119

Дядо Соци

преди 4 години

Как да не знаем кой ще ни нападне ? Най големи шансове има брат Путин. Вдигнал ни е мерника.

118

Професор

преди 4 години

Ясно е кой ще ни нападне. Путинова Русия.

117

Анонимен

преди 4 години

Швейцария може да си го позволи. Искам на всички, които реват за казарми хазната да им утрой данаците :) Защото всичката тая палач и жилища трябва да се топлият и хранят цяла година. От техните данъци вземайте най много понеже най-много искат. Да видим дали, ще са толкова надъхани да хранят военни тъпунгериии :)

116

до Ко речи ?

преди 4 години

Кой ти каза, че Швейцария няма армия, бе умник? Чул си нещо. но не си разбрал! Да, при резервистите си е оръжието, но имат армия и въоръжени сили за каквито можем само да мечтаем! Там има ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВОЕННА СЛУЖБА! Над 100 000 редовна войска и почти 2 000 000 резервисти!!!