35

Анонимен

преди 4 години

До 25 Точно в това е проблема,че Гренландия не на Дания и няма право да прави каквото си поиска !Дания владее острова от средата на 18век.,дори инуитите не са коренни жители те са на острова от около 800год.,почти всички местни ескимоси са измрели през12век.САЩ също имат право над острова ,както и Канада.

34

шмоко

преди 4 години

Сигурен съм , че 99% от *** ,избушени американци няма да могат да посочат на свтовната карта къде се намира Гренландия !!! Тях освен да се тъпчат с ГМО хамбургери и де се избиват едни-други ( масови убииства почти всеки ден) за друго не ги търси !!! *** !

33

Анонимен

преди 4 години

Гренландия (гренландски: Kalaallit Nunaat; датски: Grønland; букв. на български: Земя на гренландците, Зелена земя) е самоуправляваща се провинция, намираща се между Северния ледовит океан и Атлантическия океан. Тя представлява арктическа островна държава и е част от континента Северна Америка както в географски, така и в етнически смисъл.Чукча писател, чукча не читател.

32

до 36

преди 4 години

И как така тяхна. Да не би да са я купували или да имат нотариален акт.Самонанесли са се, значи живеят там незаконно. Гренландия е заселена от средата на ХХ век. Преди това там е имало само няколко ескимоси, които дори не са могли да говорят членоразделно. Американците ги направиха хора. И в трите големи града на Гренландия се говори американски английски, а не смешния датски.

31

Факт!

преди 4 години

И Аляска е била руска ама вече не е и Хон Конг е бил англииски ама вече не е и Страсбург беше в Германия ама вече не е и много други.

30

Дедо Ви

преди 4 години

Ама какво се чудите! Що да не искат да я купят?! Важно е да има една мутра, която да е на власт и да иска да вземе малко корупционе, за да я продаде ВЪПРЕКИ вижданията на тези, които (може би) са го избрали. Там има Крал. Не е лошо да си крал (според царчето Ни). Това все пак е форма на древната организирана (и безнаказана) престъпност. Но тоя може да не иска да се раздели с територията си или да го пратят на ешафота.

29

Smurf

преди 4 години

Когато си и..иот то то е за винаги

28

Анонимен

преди 4 години

Хора, каква Дания, какви 5 лв. Отворете която и да е карта и вижте къде се намира Гренландия. Тя е в Северна Америка. По-скоро е до САЩ и Канада, отколкото до Дания.

27

Анонимен

преди 4 години

САЩ винаги може да анексира Гренландия и да го вземе без пари.Никой няма да посмее да им каже нищо. Датчаните са едни немски предатели и ще клекнат като видят дебелия. Защото са страхливци като всички немци.

26

Анонимен

преди 4 години

"12 долара толкова са склонни американците да платят за Гренландия"Тези ги разправяйте в детската градина. От 2 века насам САЩ правят опити да придобият Гренландия. Опитът на Тръмп е третият поред.

25

Факт!

преди 4 години

Няма да е без пари!

24

Анонимен

преди 4 години

Гренландия и залежи от нефт. Не чуствате ли че ставате смешни. Нефт толкова на север няма. Дори да има, той е замръзнал и ще трябва преди да го изсмучат с помпи да го разтопят. А това няма как да стане.

23

другия

преди 4 години

без пари значи да пращаме цивилни жители. Може незаконни мигранти в Америка срещу обещанието да получат паспорт, ако на реферндум в Гренландия се присъединят към Америка и платят пари за това. Грубо 20 000 парчета, което е еднодневния приток в Калифорния и готово. Без пари и демократите доволни!

22

Присмехулник

преди 4 години

от израел пък дават 10.50 долара и печелят в наддаването за гренландия...

21

Факт!

преди 4 години

Не искат да го дадат германия да го копа знам ги аз тези гейове датски.Немските васалчета.

20

Факт!

преди 4 години

И кой ще го копа тоя петрол 5-те милиона датчани ли.Дания е немска колония Германците искат да го играят велика сила.На германците трябва дабим се докаже че са скапана неспособна и нискотехнологична кл.ака по твърд и като за последно начин дори с цената на ядрени удари.

19

Анонимен

преди 4 години

Най-големият остров в света, на стратегическо място, смята се че има най-големите неусвоени останали залежи на петрол... и най-високата оценка е по-ниска от цената на 8 морално остарели изтребителя, които ни продават.Американците действително смятат всички останали за аборигени.

18

Анонимен

преди 4 години

Сли *** американски змаят какво точно е Гренлндия?! Силно се съмнявам.

17

Анонимен

преди 4 години

краварите почнаха търга,не са ***,сега като се разтопят ледовете на острова,ще има лесен достъп до полезните изкопаеми а след 10-20 години това ще е една плодородна земя с умерен климат,щатите тогава ще са пустош от климатични бедствия.Ама как само сами си подбиват цената,12 долара хаха, айде от мен да мине, аз ще го взема за 20, да не вземат да фалират от прекомерния разход

16

Анонимен

преди 4 години

Сорос да прати там малко африканци!