62

само за рекламата

преди 4 години

Според мене тия дето ги показват на репортажа са там само за 2 часа малко след това,ще си тръгнат. Никой няма да се отзове,защото никой не иска да работи безплатно. Няма да излъжат поне българин с ,,чистия въздух". Просто не става.

61

До Сп???нс

преди 4 години

Леко със световните мащаби, дето са на една пръдня миризма от вас! Селянин.

60

Сп???нс

преди 4 години

За сега , селото (в световен мащаб) няма бъдеще , Няма бъдеще дори в държави където не изгониха насилствено хората от селата , а какво да си говорим за Бг , където насилствената колективизация остави хората без никакъв досег до село и полска работа.

59

до 52

преди 4 години

Защо обиждаш анонимен 46(надълго)? Каквото е написал е вярно. До 89г. селата си бяха пълни с хора, а сега младите берат ягоди в чужбина.Възрастните по селата няма кой да ги погледне и сега държавата се чуди от къде да намери ,, безплатни помощници".

58

До резидентката

преди 4 години

Ох на дядоооо!

57

Анонимен

преди 4 години

Когато минаваш през чуждо село,предимство има този който си е от селото!

56

ПроСоТо

преди 4 години

"Резиденция баба"?!?!..Това е много глупаво!!..Някаква "пиарна" недомислица ще да е...Защото:-Какво ще стане с "резиденцията",когато не остане и една баба по селата?!Нужно е ТРАЙНО ПРИСЪСТВИЕ на млади,работливи хора из някога прекрасните ни села!!!Да живееш и работиш на село в никакъв случай не означава,че си.."селянин"...Но,тактиката е известна от 30 години:-"Обезлюдяване на България"!..На "някои" им е нужна просто ТЕРИТОРИЯ..

55

реалността е че

преди 4 години

Млади и стари под един покрив не може. Разбиранията са различни. Бабичката ще иска да прави ,,икономии" от храна.Младият човек ще иска да се изкъпе с топла вода и ще го гледа накриво колко вода е изхабил(някои броят и кубиците след всяко влизане) и колко често се мие,ще иска лампата да се изгася в 10:00 ч. да не се гори ток и защото сутринта се става от 7:00 ч. да се работи. Да идеш на гости да видиш родната си баба за няколко дни разбирам,ама при чужди хора, е различно. Как ще издържат и месец?

54

а дали?

преди 4 години

Това ще е новият вариант на предаването ,, Фермата".Идеята е да ги показват по телевизията младежите нали?

53

Waffen SS

преди 4 години

Ама един малък проблем за тези,които нямат село.Преди много години,когато дъщеря ни беше малка,се запознала с други дечица и те я попитали какво ще прави през лято,на което отговорила,че ще ходи на море,а след това на планина.Тогава дечицата я попитали,а кога ще ходи на село,на което дъщеря ми отговорила,че нямаме село.Те групово и казали,че всички си имат село.Детето беше много разстроено,че си няма село,където имало простор за различни детски игри,това за нея беше един чуден и интересен свят

52

мнение

преди 4 години

Идеята изобщо не е добра. Отиваш в къщата на непознати , в непознато село да им слугуваш. За престоя си плащаш и пари.Ако това е идеята на селския туризъм,освен тия младежи дето показват от репортажа, други няма и да има.Млад човек да живее със старци? Без интернет, без топла вода в порутена къща. Не знам за кого това е идилия.

51

Анонимен

преди 4 години

При бай Тоше пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна и селата бяха пълни с живот, България изнасяше селскостопанска продукция за цяла Европа и Русия, в Русия още си спомнят за българските буркани с домати и лютеницата които присъстваха на трапезата на всяко руско семейство. А днес при демокрацията, ЕС и НАТО и американското патньорство селата са мъртвило, и разни НПОта си правят реклама отчитат дейност а усвоят пари с активни мероприятия и заблудени млади хора.

50

споделено

преди 4 години

Аз пък съм родом от средно голям град и изобщо не ми харесваше живота там,сега живея в София. Много монотонен ми се струваше животът в родния ми град( не ходя по кръчми и не търся авантюри), просто не е за млад човек ,а селото е само за пенсионери. Не виждам какво тези младежи ще научат на село. Как да чистят кравата и да орат ниви ли? С този коментар не искам да обидя никой. Просто не виждам с какво ще им помогне в живота? По-добре да изкарат езиков или компютърен курс.

49

Анонимен

преди 4 години

До Ама ние никога Съгласен съм, но става дума за избирателите на Бойко, не на Корнелия...

48

Анонимен

преди 4 години

До Надълговземи навий портрета на Бай Тоше ,ама стегнато го навий, и го постави там дето слънце не огрява.

47

честно

преди 4 години

Това ли са новите бригади измислени от ГЕРБ? По време на ваканцията,ученици и студенти да извършват доброволен труд при непознати баби и дядовци? Ами ако някое младо момиче,се случи да попадне в къщата на някой палав дядо?Да не ги направят задължителни?

46

Ама ние никога

преди 4 години

не сме преставали да обичаме бабите си и техните къщи в провинцията. Само че бабите ни вече не са сред живите, а да се нощува в домовете им сатана опасно за здравето и живота. Избирателите на Корнелия опоскват всичко като скакалци и убиват за три лева!

45

Анонимен

преди 4 години

добре, ама с какво да помогнат младите, като отидат на село. ще искат да видят прасета - африканска чума ги изяла. кравите - луда крава ги избила........пилетата - пилешки грип ги тръшнал.......няма и да разберат що е това нещо " животно".........зеленчуци ? баба се гърбила да ги сади и плеви, ама сега е време за обиране ...и мур.га.вите вече ги обрали. поне да преспят на чист въздух младите - ама покривите без керемиди останали. пак от набези...

44

само питам

преди 4 години

Още има ли села в България?

43

предложение

преди 4 години

Що не вземат да поседят малко на село депутати и плейметки? Ще са взаимно удовлетворени от свършената селска работа. Те от ГЕРБ всичките у Банкя ще се наврат да поливат магнолиите на Бацето.