159

Мохамед бин Салман

преди 4 години

Подкрепям демокрацията. Работата е там, че в България демокрация не съществува. Само фасада.

158

Анонимен

преди 4 години

Каква демокрация, след като даже няма демократическа партия в парламента? В България демокрация няма.

157

РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ

преди 4 години

Аз смятам че само ПОЛОВИНАТА на половината българи вярват в ''демокрацията''.

156

Край

преди 4 години

Почти всяка диктатура се кръщавала демокрация. Олигархо-партокраския модел в България не прави изключение.Без партия в управлението на държавата не може да влезе никой, а партия на кого да дадат или създадат решават едни хора с много пари и телевизии и сайтове.

155

дедо ви

преди 4 години

През лошия Соц ,обикновения Българин имаше самочувствие и ходеше с изправена глава ,защото сметки,храна и жилище не бяха никкво перо от бюджета му. А милицията слагаше ромите за 2 секунди на място,даже и мисък не им минаваше за глупост. Радвайте се на сегашната "демокрация".....машалааааа

154

Монсиньор

преди 4 години

В социалната държава се живее спокойно, но скучно, защото всички са осигурени , но равни. В капиталистическата държава се живее неспокойно , но интересно, защото има неравенство и това придава вкус на живота. Богатите ставаме по богати, бедните да го Д.

153

Край

преди 4 години

Демокрация значи да управлява народа. В Турция и Русия, Властта се избира ПРЯКО и МАЖОРИТАРНО от населението. И Путин и Ердоган са избрани и одобрени от над 50% от народите си.В ЕС и в България реалната власт не се избира а се назначава по доста неясни механизми.Ние пряко избираме президент без никаква власт.Къде е демокрацията - познайте.

152

Край

преди 4 години

Демокрация ли?!? Имаме свободата да псуваме властта. При жените и по кръчмите.Тези дето държат партиите и телевизиите с това проблем нямат. За тях е важно да харчат бюджета и еврофондовете. При сегашната избирателна система как гласуваме няма никакво значение.

151

Тодар Правешки

преди 4 години

Дрогаре, всяка една държава има една прослойка от хора, които живеят в комунизма. Държавата им дава безплатно жилище, безплатна храна, осигурява им безплатно здравеопазване, безплатна вода. Осигурява им и работа. Знаете ли коя е тази институция, дрогаре?Ами затворът бе дрогаре!Хахаха

150

Анонимен

преди 4 години

ДемоКРАТУРА е понятие,въведено поне за мен от българинът Любомир Чолаков,живеещ ,доколкото зная,в Португалия!Същият е написал и книга с това заглавие,където точно е изложил същността на понятието,ИЗЧЕРПВАЩО НАПЪЛНО СЪДЪРЖАНИЕТО НА ВИЛНЕЕЩАТА В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ ДИКТАТУРА НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ"!Накратко тя се свежда до използване от управляващата каста на всякакви "малцинства",между които и крадците,мошениците,бандитите,убийците ,да вилнеят безнаказано...в името на "демокрацията"!!

149

Пешо

преди 4 години

До Драгокак да изберем БКП, като БСП ги закри и сега ги няма?

148

Енгелс

преди 4 години

Демокрация имаше в НРБ, сега е капитализъм. При капитализма имаме концентрация на капитала и държавата се управлява от олигарси. Малка част от хората (основно собственици, мениджъри и тесни специалисти) живеят добре, а масовката 80% живят зле. При социализма всички живеят добре, но не могат да забогатяват (няма олигарси).

147

Анонимен

преди 4 години

СПОРЕД ГАЛЪП БСП ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ НА ВСЕКИ ИЗБОРИ.

146

бай Тошо

преди 4 години

До Пенсионере да де но нали гледаме на национално ниво какво се случва с хората - то е ясно че някои сега са по-добре, аз също съм добре, но болшинството хора при демокрацията живеят зле

145

Енгелс

преди 4 години

Обаче сега сме свободни да си вадим хляба от контейнера, а дъщерите ни са свободни да бачкат по бротелите на запад хаха

144

Пенсионер

преди 4 години

До Анонимен 157 Така е приятел. Вет. лекар в научен институт с 210 лв. заплата. Живеех във ведомствено жилище и 8 г. спестявах за трабант. Сега имам два апартамента и смених 4 коли и 4 мотора.Как да си изкривя душата и да кажа че тогава е било добре. ?

143

Пешо

преди 4 години

през соца за 10 години си купуваш чисто нова лада, а през демокрацията за 15 години едвам си купуваш старо рено

142

Сат

преди 4 години

Прос народ - слаба държава....

141

Анонимен

преди 4 години

Другата половина вярват в руското робство.

140

бай Тошо

преди 4 години

Основната разлика е, че по време на соца в магазините се продаваше само качествена стока, а се се продават буклуци. През соца беше забранено да се продават буклуци - влизаш в магазина и направо си купуваш сирене без да се чудиш какво всъщност купуваш, то е ясно че е сирене и цената се знае. А сега влизаш и почваш да се чудиш и да четеш етикетите и накрая пак купуваш нещо друго, дето на етикета му пише сирене. Ама *** им обяснявай на промито-мозъковите "демократи", че преди беше по-добре.