116

До 128

преди 5 години

А това, че теб не са те не означава, че не се случва на други. Или типичното българско разсъжденое, че на мен като ми е добре, какво ми пука за другите. А и бъди благодарен, че не ти се е случвало, защото като ти се случи, хората с твоя начин на мислене ще те оплюят.

115

Израел над всичко!

преди 5 години

Третират те като втора ръка човек ако не знаеш езика държиш се нагло не си вършиш работата занимаваш се с престъпна дейност гледаш да изкяриш нещо и тн.Което е нормално.Ако си вършиш работата бачкаш и се държиш прилично никой никъде не те третира като втора ръка човек освен в България където ако не си син на шефа си загубен!

114

Анонимен

преди 5 години

До бай КольоНе пиши глупости!Никога не са ме третирали като човек втора ръка в Холандия,не обобщавай от свое име!

113

До 111

преди 5 години

Направо не мога да си представя какво ще прави Холандия без нашите нискообразовани и квалифицирани кадри.Сигурно ще фалира след 1 месец.

112

Анонимен

преди 5 години

Съжалявам хора, малко се изумявам от себе си, но аз подкрепям модерното робство (без деца и сексуално насилие)! В 21 век сме и нямаме извинение да се хвърляме напред в неизвестното без да направим елементарна проверка в какво се хвърляме! Хората не са длъжни да ни дават пари. Никой не се е оплакал в полицията. Всеки търпи. Класически българин- чака да го оправят, вместо да се оправи сам! Направо се чудя, защо не съм аз робовладелец!

111

Анонимен

преди 5 години

Повече вярвам на холандците, отколкото на машите измамници.

110

бай Кольо

преди 5 години

Холандците по принцип са си расисти-колонизатори. Справка - Южна Африка. Завърших си там магистратурата, още на втория месец разбрах, че хората от Източна Европа ги третират по-зле и от хората от бившите им колонии. Нито за миг не съм си и помислял да оставам там по какъвто и да е повод. Холандец може да се държи добре с теб само, ако може да изкяри някое евро от тебе. Иначе за него си просто един източноевропейски ***.

109

Анонимен

преди 5 години

Предатели , наричат себе си емигранти..

108

Анонимен

преди 5 години

Не ходете в такива случаи до посолствата,а директно в местната полиция,там имат преводачи,длъжни са да имат,като страна от ЕС и си искайте парите за заработеното и за нанесени морални и физически щети!Имат и такива организации,които се занимават със защита на такива хора.Българското посолство ще гледа да напълни гушата на някой бездушен адвокат или чиновник,няма да ви помогнат!

107

Ivan

преди 5 години

До ЗдрастиDali? Ti mai po-dalech ot Kulata ne si hodil?

106

Гошето

преди 5 години

Такива случаи има от много години. Главно български турци или турчеещи се роми, които са роби на бивши турски гастарбайтери, които пък са в Западна Европа от много години и са се уредили като бейове.

105

Анонимен

преди 5 години

Само много ама много глупав човек ще тръгне някъде в чужбина за пари . Там явно чакат нашите другари с торба пари и ги раздават. В цял свят работодателите искат някой да им работи без пари или с малко пари.

104

БГ в бе

преди 5 години

Всичко е в рамките на нормалното, просто хората в България си мислят, че в Западна Европа парите растат по дърветата. В Белгия и Холандия временните договори са много разпространени във всяка една сфера и професия. Те могат да бъдат за много кратък срок - за период от по малко и от седмица, плаща се почасово. Като свърши договора - примерно от два дена, не е задължително че пак ще имат нужда от теб и ще те наемат. Наема също е безумно нисък за Холандия 125 евро на месец.

103

Здрасти

преди 5 години

Успели българи в чужбина, сеят картофи, миятпкенефи

102

Анонимен

преди 5 години

жал ми е за неграмотните селяни, жертви на прехода са, но дано поне младите осъзнаят значението на образованието и това ти самия да искаш да вървиш нагоре, а не да чакаш на корнелия нинова или путин да те спасяват

101

motsi

преди 5 години

Подарената свобода е законно подписан смъртен акт,и ползата от него е колкото бутилката вино за мъртвеца поставена в ковчега му!

100

Бай Ганю

преди 5 години

Аз кът съм *** моа ли да питам вас "умните" - вий разбрахте ли вече че земята е обла, за Гринуич чували ли сте? А че има друг свят различен от *** ви и пътя от кирпичената ви колиба до селския хоремаг? А...?! Разбрахте ли...? Ами що тогава *** не спряхте да ми пращате съобщения и да ми звъните посред нощите и ранните часове . По голям от българския *** досега не съм срещал. Е*Ати загубеняците...

99

Анонимен

преди 5 години

тука една другарка вчера ми обяснява как 'ако си учил ще береш ягоди с диплома в джоба' ... другарите комунисти ще обвинят капитализма и капиталиститеа корена на цялата мизерия е в българската комунистическа простотия

98

дедо

преди 5 години

По интернет форумите са 90% безработни ,но големи тарикати пълни с идеи как се забогатява....хахаха смях голям!

97

Пепи

преди 5 години

Край на Холандия и това е.Никой да не им работи.