159

говориш глупости

преди 5 години

До Анонимен 164Бензина никога не е бил кът!Такъв стана непосредствено преди демокрацията,т.е. това измислено нещо, дето сега го живеем!

158

Анонимен

преди 5 години

не знам дали е било само за западни коли.На баща ми москвича, му откраднаха чистачките.СъвеЦка кола. не западна.Явно са били дефицитни.

157

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен162При социализма, хората се и самоубиваха и се палеха, ама не го пишеше по вестниците.Пък и бензина беше кът.

156

Анонимен

преди 5 години

При социализма хората живееха в грозни бетонни коптори-панелки, а при демокрацията живеем в красиви еднофамилни тухлени къщички с двор и градинка.

155

Анонимен

преди 5 години

При социализма хората не се поливаха с бензин и не се палеха.

154

Анонимен

преди 5 години

Мойте първи дънки ги купих 1967 година, а маратонките ги къпих 71ва.

153

няма лошо

преди 5 години

До Анонимен 144 Твое право е да мразиш комунизма и комунистите,но не бива да си измисляш!Ще дам един-единствен пример-овче сирене!Някога овчето сирене си беше съвсем нормално,с характерен вкус който не можеше да се сбърка!Подчертано по-скъпо,но страшно вкусно!Днес то е рядкост,намира се инцидентно,защо така не знам,и на всичкото отгоре ИЗОБЩО няма вкус на овче сирене!Опитвал съм да отгатна на какво ми прилича,но така и не успях!Явно при липсата на БДС така ще е!При другите храни е същото!

152

Анонимен

преди 5 години

Комунистите взели от баба ти..., нали демокрацията ти върна земите, работиш ли ги, а?-----------Не мислиш ли, че е малко сложно след като веднъж си скъсал връзката след 40 години да започнеш от нищо на място, което не познаваш. все пак говорим за внуци и правнуци отрасли в бетонния червен рай.

151

Анонимен

преди 5 години

При социализма и Тодор Живков липсваха резервни части за западни коли, а при демокрацията и ЕС във всеки сервиз има резервни части за западни коли.

150

Пенсионер

преди 5 години

До Анонимен 148 През 71г. като студент в София си купих първите дънки за 30 лв. Баща ми тогава е взимал 75 лв. заплата.Билетчето 6 ст. и пак имаше гратисчии.Глобата 2 лв.Най хубавото на соца беше че бяхме млади и мечтаехме да живеем на Запад.И тогава зле и сега зле..Кво да праиш ? Съдба.. !

149

Анонимен

преди 5 години

понеже наближава Великден та се сещам каква беше ситауцията по тошово време за козунаците, трянваше да минеш да се запишеш че искаш козунак една седмица предварително, обаче можеше да запишеш максимум по 1 :) абе луда работа, да не говорим че партийните другари все измисляха нещо, така че да неможеш да празнуваш Великден, а за конвоите от милиционери около църквите няма смисъл да гвоворим, сакъ някой да не отиде на Великденска служба

148

Анонимен

преди 5 години

От ден на ден обедняваме все повече.

147

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 149Комунистите взели от баба ти..., нали демокрацията ти върна земите, работиш ли ги, а? Не ги работиш, щото си платен ***, уреден на държавна службица, който си клати краката цял ден и живее като при социализма. Много плюеш по социализма, ама от държавната работа не се отделяш. Страх те е от частния сектор.

146

Анонимен

преди 5 години

Няма качествени БГ продукти както и вносни това ви го гарантирам. Произвеждам си всичко от доматите краставиците картофите ябълките крушите до яйцата млякото сиренето кашкавал месото и маслото. Когато направих сравнение с моите продукти и тези в магазина се оказа че нямат никакъв вкус. На всичкото отгоре са бъкани с химия. Имам приятел който работи в лаборатория при който занесох продукти от магазина и когато ги провери ми каза не ги консумирай бъкани са с химия. Кажи на всички които познаваш

145

някой

преди 5 години

До баба мараНе става ли въпрос за хранителни продукти а не за бензин?И не се даваше брашно, а се преотстъпваше житото, което ти се полага според дяла на земите ти в ТКЗС. И накрая, не споря, че хляба е бил по- евтин, а уточнявам за какви хранителни продукти имаше купони?Колкото до бензина, бил е и 6ст. за литър, беше и с лимитен талон, за което говориш.

144

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 132К'во месо ядеш, бе гражданино? 20-годишно месо от ирландския военен резерв. И после инфаркти, инсулти, хипертония... И от колата не слизаш сигурно. И по стъпала не се качваш пеш, само асансьор, щото си гражданин

143

Анонимен

преди 5 години

При социализма само лютеница и москвичи а сега българина маже нутела и върти западна кола по магистралите като излиза за чужбина.

142

Анонимен

преди 5 години

Комунистите взеха насилствено на баба ми 7 козички, 12 овчички, 6 теленца, 4 кравички, едно биволче, две прасенца и я пратиха в ТКЗСто да работи за 36 стотинки на ден.

141

Анонимен

преди 5 години

По време на комунизма всички имахме всичко, никога не е имало опашки за хранителни стоки или каквото и да било, никога не се е чакало по 15 години за лада (с непроменен дизайн 10-тки години), никога не се е чакало за жилище, никога не са ни ограничавали да пътуваме зад граница, никога не сме се радвали на чифт дънки или дори дъвки.........Само дето в "рая" граничарите пазеха да не излизаме (и стреляха на месо за 10 дена отпуска), а не да не влизат ония бедните прошляци от запад...

140

Анонимен

преди 5 години

При Тодор Живков нямаше тоалетна хартия и банани и не можехме да бегаме на запад а при демокрацията имаме тоалетна хартия и банани и бегаме на запад.