45

Статитик

преди 5 години

Колко според вас е средната заплата чисто в София и колко в цифрово измерение чисто е нужно да бъде, за да се води нормален живот?

44

Заможен

преди 5 години

до 44 Така е,ако всички са такива,няма да има кой да ни обслужва в магазините и кой да мие и чисти сградите.А ти какво мислиш,че трябва да стане.До вдигнат твоята заплата до моята,само че наготово,без ти да промениш,каквото и да е било,само държавата трябва да се промени така ли

43

Анонимен

преди 5 години

До Заможен 41Не всички могат да са зъболекари,адвокати и програмисти.

42

Анонимен

преди 5 години

До гадни програмистиПрограмистите са много малък процент, има няма 20 - 30 хиляди в Българя. Толкова са малко, че не могат да вдигнат цените в София. В България няма ИТ бизнес, ИТ фирмите работят по западни поръчки и то не истински ИТ проекти ами поддръжка, тестване, доработка на стари проекти, в България няна кфалифицирани ИТ специалисти, повечето са с някакви школо за бързо обучение и малко разбират от материала, но повече и не нужно. И заплатите им не са толкова високи, само някои.

41

Смирен депутат

преди 5 години

Вдигнете на средната работна заплата устройва само депутатите,защото те вземат три средни заплати.А българина да работи за минимална заплата.8751

40

Заможен

преди 5 години

до 32 Амии не съм ги питал всички ,колко вземат,но всички са добре.Само двама са програмисти,аз съм зъболекар,друг мой приятел е зъболекар,трети е фармацевт,всички имат добри доходи,защото сме положили много усилия за това

39

Съветник

преди 5 години

Взимайте пример от Лос Анджелис и си живейте в колите.

38

Анонимен

преди 5 години

Таджиките и узбеките гастарбайтери в Москва живеят по добре от българите черноработници които мизерстват в Берлин и мият улиците срещу жалко заплащане.

37

Гoшу

преди 5 години

До 30Съвсем скоро даваха за римляните, дето работят в "Чистота" и събират с камион боклуциte от контейнерите. Ами заплатата им е 2000 лева, на шофьора 3000. Лично си го казаха хората

36

Демократ

преди 5 години

При демокрацията умните и кадърните взимат високи заплати. Аз съм на много висока заплата и всички мои познати демократи взимат високи заплати и се ползват с висок стандарт на живот. Само мързеливците и некадърниците са с ниски заплати и стават сутрин в 6 часа да блъскат цял ден за надника да могат да си платят сметките и да купят храна на децата си.

35

Анонимен

преди 5 години

Балонът се надува, надувайте, момчета, да стане на парчета, БУМ!

34

Анонимен

преди 5 години

До ЗаможенДобри пари?Бихте ли могъл да говорите в цифри?

33

Гoшу

преди 5 години

До Без коментарЕхеееееее.....хахахахахахаха :) Те колхозниците взимат значи повече от всички в Западна Европа :) В Италия средната заплата е 1500 евро :))) Що ли обаче не съм чул някой западняк да емигрира в Маскве :) Те затова ли жените им работят на Ред Лайт Дестрикт в Амстердам и се чудят как да излъжат някой западняк или американец. А знаеш ли, че в Нигерия и Сомалия взимат по 5 000$ минимална? Що се излагате като цървyли не ми е ясно само. Сякаш всички са балъци като вас :)))))

32

гадни програмисти

преди 5 години

само гадните програмисти взимат високи заплати и всичките идват в софия и вдигат цените на всичко и цените на жилищата растат заради тях. ясно е че трябва прогресивен данък за тях.

31

Заможен

преди 5 години

До 30-това,че твоята заплата е ниска,не значи че средно на всички е ниска.При мен всички,които познавам вземат добри пари и никой няма проблем с липсата на пари.Не чакай държавата да ти оправи живота ,а направи нещо,за да ти се дават повече пари.Ти искаш държавата да ти оправи живота,като по възможност да не те притеснява и затруднява.Е не се забогатява така

30

Без коментар

преди 5 години

Средна заплата Москва - 2700 долара.Средна заплата София - 630 долара.

29

Анонимен

преди 5 години

Високи заплати?Може ли да се говори в цифри?Моля не пишете "шофьор на тролей-2000лв" Не пишете брутни заплати няма см.Заплатите в София са по ниски отколкото заплатите във Конго.Столицата на Конго.

28

Анонимен

преди 5 години

"Също сериозен фактор, който никой от статистиците не отчита , това е увеличаващият се дял на туристите спрямо основното население"При бай Тоше при проваления социализъм България беше сред 30те най-развити икономики в света и със среден европейски стандарт на живот. На туризма не се разчиташе, само ако може да дойде отгоре малко валута от западни туристи, иначе българите почиваха на символични цени в почивните станции на предприятията. А днес в ЕС сме икономика на сменяне на чаршафи.

27

Анонимен

преди 5 години

На Марин Дринов гpoбa му да се издъни затова, че е предложил София за столица пред Великото народно събрание във Велико Търново. Интелектуалци, а не революционери дето ще управляват България забрави. София провинциалната столица: от 10 000-но кално и мpъcнo село за две години (1882г) нараства на 200 000 след като цвета на нацията се преселва там. Никоя нормална държава в света няма столица разположена в западния край на територията си. В най-лошия случай е в централната част на дадена държава.

26

Danniboy

преди 5 години

Не изцяло вярно сравнение с Москва. Толкова поляризирана столица vs привинция България няма. Все повече хора, които не изкарват големите пари в София, а само плащат наеми и свързват двата края ще се усетят, че е по-добре да се върнат откъдето са дошли. Трябва само малко да живне провицията за да разберат, че вместо 2 хил и наем/ипотека в София се живее по-добре с 1000 в малкият град. Тогава всичко ще си дойде на мястото. Ще ми се да вървим към Германия - равномерно развити райони (без ГДР).