248

Мишо

преди 5 години

Горките индианци, нещастно загинали от геноцида на каубоите.Горките тракийци избити от римляните.Може още да правим ретроспекции. Комунизма не беше успешен във всичко но имаше и добри неща, които трябва да се използват като добри практики. зачеркването на миналото води до национално забвение и загуба на самоличност. Не бъдете скотове гордейте се, че сте Българи и градете своята история учейки се!

247

Анонимен

преди 5 години

До има свидетелиНе е било така,баба ми разказа как е било,преди да вземат земята са наложили данъци в натура(животни,жито и т.н.) на тези,които не са искали да дадат земята си,но тъй като е било следвоенно време е било невъзможно да се изработят и платят тези данъци,затова са предпочели да дадат земята си в ТКЗС-та.

246

Анонимен

преди 5 години

Communism is a mental disorder.100% от комунистите са бедни и умствено ограничени хора. От началото, та до ден днешен.

245

Анонимен

преди 5 години

има един *** на БСП(или са повече не знам) дето скача по форумите, че хората скачали по площадите, за да има банани и тоалетна хартия и били будали да си бутат режима. Няма ли го да се обади. И мохамеданин е изключително неправилно понятие и когато се употреби от учен, направо учения ми пада в очите. Иначе и аз съм мюсюлманин - п о м а к.

244

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИзвинявай,но Г.Димитров се е подвизавал в Германия,а не в СССР,а малко след 9-ти Септември Г.Димитров е отровен,така,че не виждам да има някаква особена роля в тези събития.

243

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 261Дефиницията за капитализъм: Ако не свършиш никаква работа, няма да ти платя !

242

Гробокопач

преди 5 години

Всъщност генералната идейна линия за съпротива срещу болшевизма в по-новите времена, идва именно от горянското движение. Но тя е дълбоко погрешна.Не може да се осланяш на единият полюс на световното еврейство и да чакаш да те освободи. Защото ти си средство, а не негова цел;))) Двата полюса на световното еврейство - капитализмът и болшевизмът, трябва да бъдат сблъскани, а не да се взема лявата или дясната страна. Именно чрез този Сблъсък, може да се извърши нашето Освобождение.

241

има свидетели

преди 5 години

Възможно ли е някой да си въобразява , че като насилствено му вземат имота от комунистите не е имало СЪПРОТИВА ? и не пишете глупости.

240

Анонимен

преди 5 години

До АнонименБандити са слугите на Москва, като Георги Димитров, Коларов и другите, които с връщат в България след танковете на руската армия - хвърлят в затворите цялата анти-фашистка опозиция - социалдемократи, земеделци, демократи. Фалшиицират избори и почват да си тормозят населението с идотските комунистически експерименти. Колкото и да плюете обикновените български слеяно - основно от БЗНС Никола Петков - никога няма да изтирете петното от предателството.

239

Християн Димитров

преди 5 години

След освобождението България трябваше да тръгне по своя си път и да изгради България по заветите на революционерите! ОК било е царство, но какво от това, като следват национални катастрофи и грешни политически решения! Според мен нито власта преди 9-ти, нито след 9-ти са били очакванията на хората освободители! Защото чрез тяхната плът и кръв е освободена България, чрез жертвите на християнските воини!!!

238

ами

преди 5 години

Аз като се поразрових насам натам и намерих подобни групи и преди 50-те г.на миналият век- т.нар. хайдути по време на Османската империя. Що се отнася за горяните ми светна и друга лампичка- хамереканците още от тогава играят бруталната игра: дават пари и въоражаване на група хора,за да организират атентати и да правят размирици. Днес го правят същото,но още по брутално.

237

Анонимен

преди 5 години

До от ДСАми много добре е описано,че от Гърция,Югославия,Турция,Франция и други държави са организирали и вкарвали тези групи,наречени "горяни",с парашути и през границата,това не са организирали се български групи,това са чужди шпиони!И тези "горяни" са грабили и убивали населението,какви герои може да са?

236

Анонимен

преди 5 години

До 1ъКапитализма ти ги взима по доброволен начин чрез сметки,такси,данъци и всичките нелогични.

235

от ДС

преди 5 години

Партизаните преди 1944г са предимно от селски - земеделски произход след изземването на земите им от комунистическия режим взимат пушките и се присъединяват към горяните, като ги превишават числено но биват избити от бащите на съвременните БСП.

234

Анонимен

преди 5 години

През 1947 год. в Неврокопския край действуваше бандата на Давков, съставена от михайловистки главорези, и направлявана от гръцкото разузнаване..........1949 год. от Югославия УДБ започна систематически да прехвърля по цялото протежение на западната граница малки бандитски групи или отделни бандити.......... и т.нПолицията се е опитвала да запази населението от тези банди и мародери, а вие сега ги изкарвате герои?

233

преди 5 години

Дефиниция на социализъм: Държавата идва и ти взима парите и имуществото по насилствен начин.

232

Анонимен

преди 5 години

Ето истинската история в документи за бандитските,мародерски групи на горянитеforum.boinaslava.net/showthread.php?t=7425&page=2"Още през м. октомври 1944 год. гестапото прехвърли в Пиринския край диверсантска група от 7 души начело с белогвардееца Черкаски, снабдена с радиопредавател, със задача да разрушава тила на нашата армия.В 1945 год. по внушение на Гемето бе създадена бандитска група в Кюстендилско, която извърши убийства на младежи в местни[я] лагер Септемврийче".През 19

231

Анонимен

преди 5 години

Ха-ха-ха-ха.............много "разбирачи" по идеология, философия, история и геополитика!!! И то тия, които ДАЖЕ НА УЧИЛИЩЕ НЕ ХОДЯТ, а "познанията" си набират само от гуглето!!! Хи-хи-хи..............ПЪЛНИ ***-МОТНИЦИ!!! Особенно такива, които плещат, че фашизъм имало само в Италия!!! Мили ми Боже.......прибери си вересиите! Че то в такъв случай, по тази логика, комунизъм има само в германия, защото нали не искате да изкарате Маркс и Енгелс руснаци!!!??????

230

lYl

преди 5 години

Ако прабългарите възкръснат, какво биха направили?

229

extremist

преди 5 години

До Iceblast88:АМИ КАТО Е ТАКА ТОГАВА КВИ СА ТИЯ ЕМОЦИОНАЛНИ ИЗБЛИЦИ КЪМ ТАЯ СТАТИЯ