8

Анонимен

преди 5 години

"България няма никаква вина,,че кипърските власти не са упражнили контрол. България няма право да зарани на Кипърска фирма"-----Елементарно бе, приятел... Прави се фонд и кипърската фирма ако е сериозна и иска да работи на българския пазар честно, тогава внася едни пари за такива случаи за обезпечения. Като реши да напуска България, ако няма прегрешения си взима парите. България има вина!!!

7

до 6 Кипър да плати

преди 5 години

Виновна е Република Кипър. Фирмата е Кипърска. Тя се подчинява на кипърския закон. България е нямало право да забрани на кипърски застраховател да оперира в българия-защото Кипър и България са в ЕС. Достойния изход е република Кипър да плати. Когато Минералбанк фалира(тоганва нямаше фонд) Българското правителство плати влоговете на чужденците в Минералбанк, въпреки,че българия не отговаря за дълг на банка.- И сега е същото-Кипър да плати. Искайте си парите пред Кипърското посолство!

6

Кипър да плати!

преди 5 години

Недоволните-всякакви претенции насочете към Кипър, и Кипърското посолство. България няма никаква вина,,че кипърските власти не са упражнили контрол. България няма право да зарани на Кипърска фирма да оперирав България-поради това,че Кипър и България са в ЕС. Всякакви претенции-към посолството на Кипър в София! Ако българска фирма фалира, и завлече Кипърци щеше да има масови протести в Никозия пред българското посолство, а не пред парламента на Кипър! Кипър да плати, а не да циганеят.

5

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно страната е виновна, защото за банките има фонд, но КФН са структура, която не се занимава с банковия сектор, а с разни подобни като застрахователите. И очевидно са толкова мaлоумни там, че не си взеха поука от колегите си банкери. С банковия сектор се занимава БНБ. Едните явно са предвидили фонд, другите не.

4

Анонимен

преди 5 години

Мда, сключвам си задължителна няква затраховка в САЩ, обаче компанията нещо се бъгва и американците ми казват "сори, брадър, пак ще плащаш, а иначе чакай някой от Коморските острови да ти възстанови парите". Представяте ли си? :) Ако аз бях собственик на държава, щях да искам всички такива фирми да влагат пари във фонд за обезпечения на пострадали. Както например беше с КТБ. Хората със суми до определена стойност (до 200 хиляди май беше), си получиха 100% от парите. Реваха само милионерите.

3

Анонимен

преди 5 години

А защо в България няма такъв гаранционен фонд, който да изплати парите на пострадалите? Защо трябва хората да чакат ДРУГА държава да им изплаща нещо? (Ако благоволи.) Нека България да изплати сега парите, защото страната е виновна за това някъв чужденец да и обира гражданите. Да се вземе от бюджета на КФН. На тях нали това им е работата. Пък после КФН да чака ако ще и марсианците да им върнат парите. Обикновеният човек трябва да се обезщетява от държавата където е сключена тази застраховка.

2

No comment

преди 5 години

В Турция наровете търкат и стотици хиляди учители,доктори,полицаи,писатели и военни.Всеки който не е съгласен със семейния султанат.

1

Запознат

преди 5 години

В Турция такива играчи търкат наровете !