155

Анонимен

преди 6 години

Автобуса е висок макс 4м и тежи 20 тона, г-н експерт. Центъра на тежестта има значение, но в случая масата е прекалено голяма сравнение с тази на аетомобила. Ако го удариш странично (перпендикулярно) с висока скорост в задницата е едно. Ако пътувата успоредно с почти същата скорост и решиш, че искаш да го обръщаш, нещата са коренно различни.

154

Анонимен

преди 6 години

Да се обвинява автобусния водач, е все едно да застрелям някой и след като е мъртъв да го обвиним , че не е носел бронежилетка и аз да съм оневинен.

153

Т

преди 6 години

Разбрахме ви, че сте приятели/роднини на тази "хубавица". Не се хабете да я защитавате. Цялото общество е настръхнало срещу нея, защото ежедневно ги виждаме такива по улиците. Онзи ден една нейна колежка отнесе 10 коли. Нахакани, нахални, с грубиянски език и маниери, с много високо самочувствие и смятат околоните за ***, които трябва да им правят път, постоянно цъкат по телефоните си в дживение, гримират се, засичат и те псуват, заплашват "найш кой ше извикам ся бе ***".

152

Анонимен

преди 6 години

С 20 тона неграмотност ти е пълна главата.

151

Анонимен

преди 6 години

Само да поясня, един подобен атвобус тежи около 10 тона. Има и по-леки, например имаше едни турски Мицубиши под 9 тона, затова и вървят като самолети с относително малки двигатели. Плюс пътниците, които са да кажем 3.5-4 тона.ОБАЧЕ центъра на тежеста на автобуса е високо.Та тея, дето си правят изводите на база тегло и ако е спрял, колко е трудно да го бутнеш с лека кола, са в огромно заблуждение. Все едно да бягаш и някой да ритне 1кг топка в краката ти докато не очакваш. Падаш като чувал.

150

123

преди 6 години

Най-*** е, че ако мантинелите не бяха от тоалетна хартия, нямаше да падне в канавката и всичко щеше да се размине само с разбити ламарини.

149

Анонимен

преди 6 години

До Т, когато успееш с едно рено да изхвърлиш един 20 тонен автобус на спирката ще си говорим пак. В случая освен това става дума за лей страничен удар.

148

до 145

преди 6 години

Производна на функция не е като самата функция нали? Идеята ми е че теория по снимка от НЕексперти се прави трудно, не мислиш ли? Освен ако не си д.т.н. и работиш като щатен експерт към министерство на вътрешните работи и си бил на мястото на катастрофата, позволи ми да не приема версията че 'реното не може да отклони автобуса' и да изчакам официалните резултати. Смисала на поста ми не беше да се правя на умен, а да опитам да разубедя всички теоретици тук, че нямат достатъчно информация да съдят

147

123

преди 6 години

До ТИ познай кой ще те е ударил, най-вероятно точно някой от същите. Ама надник, трябва да си го заслужат безгръбначните.

146

Т

преди 6 години

Тук има няколко коментиращи, които все към рейсаджията отнасят вината. Значи утре както си кютам из града и някое люлинско тарикатче ме нацели отзад с БМВ-то/Ауди-то си, и ме изхвърли в близката спирка, та да си заминат една тумба хора, аз ще съм виновен, понеже точно моят автомобил ги е връхлетял.

145

До 155

преди 6 години

А ако автобуса беше висок 100 метра, дълъг 10 метра и широк 1 метра, но тежащ 50 тона, пак ли няма да мога да го преобърна ако го ударя с половин тонен трабант? Какво ще кажеш г-н експерт?

144

Homer

преди 6 години

Само професори коментират...да не дава Господ....

143

Никола

преди 6 години

Много тъжно за всички, но за съжаление такива неща се случват и няма застраховани. Сега е това момиче, но можеше да е всеки, дали от миг разсейване, дали от друго няма значение, то белята е станала. Но... Съдията няма да е пусне, защото можело да се укрие - на кой ги разправяте тези, пускате убийци и какви ли не, а тук се правите на силни. Докато ви е двоен аршина няма да се оправим, г-да властимащите...ама то малко усещане трябва, ама...

142

123

преди 6 години

Изпуснала е колата и тя се удря в автобуса. На тези които казват, че това не може да предизвика автобуса да излезне от пътя са пълни ***.и. и явно си нямат никаква представа за реалностите на пътя.

141

.

преди 6 години

Какво като е имала акт за алкохол отпреди 2 год - 0.9 дори не е престъпление по НК, а административно нарушение . Към момента на катастрофата пробата за алкохол отрицателна ли е била - отрицателна; за наркотици - също. Т.е, била си р съвсем тавряс . Вместо да се правите на много морални , викайте бай бабо да ме не срещне мечката, че всеки може да е на нейно място. Отделно и рейсаджията май не е отреагирал напълно адекватно.

140

Анонимен

преди 6 години

Коко тежи една линейка и колко тежи един автобус. Не се излагай. Примера с колелото и той е показателен. Разбери, че тука става дума за нещо което тежи близо 20 тона.

139

До 138

преди 6 години

Приятел вземи да прочетеш що е то център на тежестта и защо когато тя бъде нарушена една тяло се преобръща.

138

Анонимен

преди 6 години

Според форумните физици, колкото по-тежко е едно МПС, толкова по устойчиво е на пътя. Единствения мишок, дето вчера е завършил средно и си мисли, че е голям физик, си ти приятел.

137

123

преди 6 години

До Анонимен 145Добре си му го обяснил. Нямам какво да добавя.

136

МВР - оня свят

преди 6 години

Дано на всички, които защитават причинителката на ПТП-то, да се случи много скоро някой при изпреварване да ги удари и да си пробват уменията да овладеят ситуацията.