124

Анонимен

преди 6 години

До троловете наскачахаТака е незнанието не те оневинява, макар че това все още върви незайно защо в България - типичен пример за което е прехвърляне на фирми потънали в дългове на разни неграмотници, които после никой ги пипа за нищо, макар че те също би следвало да носят отгворност. Но в САЩ този номер не върви, когато нарушиш закона, отиваш в затвора, тук най-много условна присъда.

123

троловете наскачаха

преди 6 години

Нали знаете че незнанието на закона не го оправдава. А тези дето източваха банкомати и ги екстрадираха???

122

Анонимен

преди 6 години

Ясно е че организаторите на схемата са американските собственици, но очевидно всички които са съдействали за сключване на сделките попадат под ударите на федералните закони на САЩ. Според мен ако се яви доброволно във Флорида и дейтсвително е само изпълнител, ще го оправдаят или ще му ударят черен печат и ще го върнат в България. Това че се опитва да избяга от процес, си е косвено доказателство за вина, а в САЩ за такива неща не прощават, ще го вкарат зад решетките за дълго.

121

OMG!

преди 6 години

незнанието на закона не оневинява престъпника!В Америка не могат да знаят и даже да си представят, че съществува съвременен човек. който не знае на кой свят живее, макар че повечето у нас са точно такива.

120

До 138

преди 6 години

Сделката е международна, въпросния Желяз е посредник между американска и сирийска компания, а такава според американското законодателство е забранена. Когато едно престъпление засляга юристдикцията на повече от една държава, то това е международно престъпление и всяка една от тях може да предяви иск срещу извършителите. Ти като се мислиш за толкова умен, защо не драснеш едно писмо до министерството на правосъдието на САЩ и прокуратурата във Флорида да им обясниш колко са заблудени?

119

Анонимен

преди 6 години

До 135Юристе, какви глупости говориш?Няма правен термин "международно престъпление". Защото няма "международни закони". Това, което се нарича международно е право са само принципи (не закони), които нямат задължителен характер.И освен това никъде в международно право няма да намериш българин, на българска територия да трябва да следва законите на друга държава.

118

Анонимен

преди 6 години

Чета и не вярвам на очите си!Разни хора говорят нещо за Путин за Русия, колко е хубаво да сме роби на САЩ... Втрещен съм! Докъде са паднали продажници гнусни. Имат късмет, че не е жив Левски или Ботев...

117

До 134

преди 6 години

Фактически те го издирват за международно престъпление, тук българските закони няма действие. И да в САЩ законите са доста по-строги от тези в България и ЕС.

116

Анонимен

преди 6 години

Това дали е виновен или не, го решава съда на база доказателства. Смешно е да се твърди, че не е знаел нищо, до колко обаче нещата са зависели от него, до колко може да е отговорен за тези сделки, вече е отделен въпрос в който трябва да се влезе в дълбочина, а изнесената информация не е достатъчна. За въпросния Желяз ми се струва, че ще е най-добре да се яви пред американски съд, защото дори да не го екстрадираме, ако излезе извън България със сигурност ще го хванат и осъдят доста по-тежко.

115

Анонимен

преди 6 години

Откога българските граждани трябва да следват американските закони? И от кога те са с приоритет над българските?Български гражданин, работи в България, откога отговаря лично за действия на компанията и то пред чужди държави? Самия факт, че са го арестували е показателен относно това, дали сме все още суверенна държава

114

Анонимен

преди 6 години

Някой американец от компанията е сгафил и за да не става имиджова катастрофа, прехвърлят вината на балканския подизпълнител. Редовна практика. А основание за екстрадиция няма. Първо сделките са сключени в период, когато компанията не е била санкционирана. Второ клиентите и продажбите са му спуснати отгоре, съответно вината е на по-високия ешелон. Трето, той е служител на българско юридическо лице и за него важат българските закони. Да махат визите, вместо да се правят на важни. Бита карта са.

113

Мила майко

преди 6 години

Тея политици да се стегнат малко щото вече ни писна. Доброволно предлагат децата ни за курбан. Поредния кръвен данък , ей. Цачева да си вдигне дебелия *** и в САЩ и докато не се докаже вина на 1000% никаква екстрадиция. Там властите са в правото си да разследват. А тук властите са в правото си да изискат неоспорими доказателства преди задържането на човека. На всеки работещ в кол център му е ясно кой е виновен. Това са шефовете. Обикновен служител няма никаква информация, той само предава инф

112

шашнат

преди 6 години

Чакай сега нещо не схавнах. Ние не сме част от САЩ. Той работи на територията на България. За него важат българските закони! Ако има нарушение, то е на американската компания, а не наслужителя. Той не е работил за себе си!Пак нашите дупедавци се престарават.

111

Хорейшо ряпа да яде

преди 6 години

Значи така, разследвали и стигнали до Желяз. И какво разбрали? От момента, в който стъпиш в колцентъра си РОБ. Говориш непрекъснато с клиенти по сценарий. Дават ти един лист и го четеш. Предлагаш от дамски *** до комуникационни услуги. Пишеш заявки, пращаш договори на клиенти, правиш фактури и изпълняваш правилата и политиката на фирмата. За най-много малкото провинение си аут. Нямаш достъп ни до документи нито до информация. Да вземат да екстрадират и офис техниката щото и тя е пращала мейлите

110

Анонимен

преди 6 години

май трябва да го предадем за да не ни блокират отпадането на визите или поне такава би трябвало да е логиката на управляващите. Според говорителката на цацаров тоя е извършил много тежко престъпление ама спрямо кои закони не знам. Ако в САЩ продажабта на краставици е престъпление и някой продава краставици от тук нарушение ли е на закона?

109

Аман от предатели!

преди 6 години

Дори и да е извършил някакво престъпление и да е нарушил закони във САЩ, България пак трябва да го защити! Държавата е затова - да защитава свойте. А не да ги екстрадира в чужбина по искане на враговете ни.Ако нашите идоти го екстрадират, най добрия отговор би бил да отидем в София и да запалим американското посолство.

108

трн

преди 6 години

25 god w demokrati4en zatwor?защо? защото не си милионер!!

107

мИ ДОБРЕ

преди 6 години

То нация отдавна няма. Има стадо овце путинофили.-----------------------------------------------------------------------------Ако хората които искат равенство в междудържавните отношения са Путиниофили.Пише е и мен към тях........От да ходите наведени да ближете американските *** ще ви се схванат гърбовете. НИКАКВО ЕКСТРАДИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ АКО САЩ НЕ ПОДПИШАТ СЪЩИЯТ ДОГОВОР С ОБРАТНА СИЛА

106

Ме

преди 6 години

Значи не е знаел пича?!? Като нарушаваш законите - в затвора. Ако си чист, на свобода.Медийте както и мадите хора, не са добри в прилагането на закона. Видяхме го в случая с доктора убиец, който цяла България се дигна да защитава. Тук, мирише на същото пак.

105

Анонимен

преди 6 години

До SHEFAНали знаеш как работят митниците тук ?