47

акуд

преди 6 години

да ама баш Българите няма да се завърнат................

46

Анонимен

преди 6 години

Обикновения мюсюлманин живял в европа, Америка, България трудно ще наведе глава и ще приеме ислямистките изисквания на Ердоган. Жена, мъж дори и деца, живяли в Европа и пристигнали в Турция, за да се приобщат към турското общество и ислямските изисквания на побъркания си президент.Момичта с панталонки които ритат топка и играят на улицата ще трябва да сложат дълги поли, забрадки и да забравят че са хора които някога могат да имат думата.Такова нещо трудно се приема.

45

anonimen до 35

преди 6 години

Това няма как да стане,ситуациите са различни.По-същата логика,половин милион албанци да откъснат северна Гърция.Косово не го гледай.Сърбия не е в ЕС и САЩ с Косово искаха да я отслабят.Ако откъснеш Кърджали от България,това означава че откъсваш част от ЕС и го даваш на държава извън ЕС.

44

Анонимен

преди 6 години

Колкото по-зле е Турция, толкова по-добре!Нашите турци са бели, работливи и повечето са скромни.Да, обичат да дават рушвети, свикнали са по 2-рия начин да си уреждат всичко, защото преди са били неуки. Лошото е, че не искат да учат български език.Надявам се Ердоган да разсипе Турция, основните му поддръжници са бесните анадолски селяни. Нашите са само някакъв пълнеж, не могат да повлияят на нищо там, но в БГ могат.Затова да се закълнат във вярност на България, или да връщат паспортите ни.

43

Шопо

преди 6 години

Никой не ги е гонил през 1989г ! На 9 май излезе разпоредбата за задгранични паспорти и тия се втурнаха да си вадят и побягнаха към Турция ! Мислеха,че там ще ги хранят с мед и масло ,обаче им даваха най-черната и неплатена работа и се сетиха тогава за ,,Майка България,,...

42

Анонимен

преди 6 години

Служил съм в казармата , в ж.п войски заедно с турци.Работеха много здраво, не са правили мизерии и мръсотии. За разлика от индийците, които постоянно се скатаваха и крадяха от другите войници.Аз лично не виждам проблем с българските турци-скромни, работливи и честни хора.Проблемите ни са с индийците.

41

Некъф

преди 6 години

Тоя "герой" като се пише българин защо задава турски имена на всичко? Всички *** са хиени във *** кожи. На турчин вяра не трябва да имаш. Предатели големи, много подмолни и имтриганти.

40

Анонимен

преди 6 години

Младите пристигат тук не заради спомени, а защото тук имат повече свобода да купонясват по заведенията, да си развяват байряка и да практикуват свободна любов без никой да ги укорява за нищо. Също така и казарма няма тук, а там е 2 години. Иначе там им плащат повече, ама я няма свободата да си правят каквото си искат.

39

goso

преди 6 години

Първото изречение в статията е лъжа. Българската държава и българите не са принуждавали тези хора да заминават за Турция. Те сами тръгнаха в търсене на по-добър живот, подлъгани от желанията си и под натиск на новосформиращото се ДПС. Вижте издигнатите искания на майските събития същата година ("искаме в Турция") вижте исканията на тезе дето в Слънчев бряг бяха отвлекли туристи, ("искаме в Турция"). Сега се опитват да вменят несъществъуваюа вина на българите

38

ммм.. та така.. !

преди 6 години

Турската държава през 1989 година нямяше никаква готовност за посрещане и помогне милион свои репатрианти от България. Те нямаха и програма за приемане на репатрианти. Които имаха помощ от роднини успяха, въпреки че всички говореха турски срещнапха мнага трудности.Израел също прие милион репатрианти но имаха отлична програма и готовност за помощи- жилище, учение и работа. Израелските репатрианти не знаеха езика иврит но с добрата им програма успяха много повече. Каквото и да кажете- хора с акъл

37

Анонимен

преди 6 години

Парите ли не топлят?!Бутахте огромни суми пари на лекарите да вземате и инвалидни пенсии от България и още колко привилегии имате?Я ,малко срам нямате ли?

36

Ристе

преди 6 години

Ердоган не обича нашите в Турция, защото те нямат онова анадолско и примитивно мислене, умни са и имат съвсем друг мироглед от останалата част от населението. Българските турци са си наши, работливи и честни хора. Който е общувал с тези хора знае за какво говоря- те няма да ти забият нож в гърба като помаците, няма да сплетничат и интригантстват като "истинските" турци и винаги ама винаги ще те посрещнат сърдечно. С тези хора сме едно пък кой каквото ще да казва.

35

Анонимен

преди 6 години

Тук са много курназ и ербап да искат права в условия на демокрация, че било Европа..., а що не поискат права от Ердоганя, а си турнаха покорно фереджетата и гласуват за него като стадо... Тия магарии дето ги правеха тук и се правеха на репресирани що не ги направят сега там и да си поискат демокрация- зер немците най- много плакаха, че това е вече диктатура... Ама като им пращат децата на война по Сирия, турнаха им фереджета и не могат да пътуват свободно и хайде пак България... До кога?

34

ТОТО

преди 6 години

Като свидетел от първа ръка на Голямата екскурзия, да кажа, че турците си тръгнаха доброволно, никой не ги е гонил!По телевизията казаха, че има споразумение с Турция, юрнаха се точно като стадо, някой да не изтърве момента. Първата вълна беше през края на 60-те - началото на 70-те години. Пак доброволно.Но турците забравят какво им е дала България, използват метода на ромите "дискриминират ни". Първото, което правят като се върнат е опашки за паспорти.

33

българин

преди 6 години

Все още ме е срам за това , което направиха комунистите на тези хора. С много пишман бг патриотари съм разговарял, всеки се пени и обижда милцинстват, но когато стане въпрос за това-да ти сменят името-- всички казват никога няма да простя. Та затова мисля, че и тези хора няма да ни простят . А това че искат БГ паспорти....., просто бягат от Ердогановият рай, но с турска пенсия в джоба. Трябва българите да сме толерантни....ксенофобията само ни пречи и ни води до Боко Тиквата и Каракачанов.

32

Тръба

преди 6 години

Понеже няма бачкатори за ***'стин лева..., затова е тази пропаганда. В Турция е много лошо. Там се пенсионират чак на 45 години.

31

Анонимен

преди 6 години

А случайно не минава ли през зомбирания "мозък" на Стадото,че Ердоган по този начин заселва любимите му територии,с които е "емоционално" свързан,че освен "емоционална",да има и физическа връзка за "утре",когато ги обяви за територии,заселени изцяло с турско население,така че да видите едно ново "косово",което да бъде охранявано от турската армия по изпитания вече способ,за "охрана" на Северен Кипър?!!!И тогава ще видите "емоция" и преместена на запад турска граница!

30

Анонимен

преди 6 години

Не желая,никога новини,от Вас.Защо нахалствате???:Петко Николов - София.

29

Анонимен

преди 6 години

Да си стоят в Турция. Най-добре и за тях и за нас.

28

Анонимен

преди 6 години

До Жорои теб да те бият всеки ден вкъщи без да те гонят и ти сам ще си тръгнеш. Не бойте се - българите изчезват с огромни темпове. Важното е да прекръстиш комшията и да му се подиграваш на религията, а че ще се съсипете ато народ в злобата и в алчността си не го виждате.