29

Щирлиц

преди 6 години

Мдаа,на паркинга пред блока кацнаха марсианци,въпреки че няма свободни места.

28

Влади

преди 6 години

90% от едрия и средния бизнез са назначени капиталисти( или техни наследници). При тях инженер е символ на калпазанин, а бачкерите бяха най-важни. Затова и фирмите на тези работодатели са технологично все по-изостанали и пълни с всякакви шуреи и шуренайки на топли местенца, които обаче не произвеждат с ум или ръце нищо, но са на големи заплати. Работещите получават жълти стотинки и напускат, а чорбаджията хленчи, че няма касри.Ами така ще е.

27

Анонимен

преди 6 години

Нормално е в бойкол***ндия да няма кадри - само калинки на дългата скамейка на геп!

26

СЪВЕТ

преди 6 години

Съветвам хората под мен да проверят Офертите от Фирмите .Карате си по инерция от преди 15 години .За инженер , специалист , магистър и т.н офертите тръгват от 3000 лева .За работник с квалификация тръгват от 1500 лева .Пиша за частния бизнес а не за Бюрокрацията .В момента се наблюдава феномен който се очакваше - Образованието не дава нужните умения и знания на завършилите , това пречи кадрите да произвеждат продукт заради некадърност .Пешо е пешо , дори и с 10 000 лева заплата .

25

Анонимен

преди 6 години

До загубена държаваЗа съжаление, си много прав. Хора с магистратурИ, преквалификации и препоръки, както и 25 години опит, не се харесват на работодателите, защото не искта да работят за 700 лева.

24

Анонимен

преди 6 години

И началника ми тъй вика "Нема кадри".Търсят си инж. с два езика за 600-700 лева в София. Ама като му казах че за тези пари и чистачка трудно ще намери ми се развика.Хората вече искат да работят за да живеят, а не да живеят за да работят. Дори и неквалифицираните искат събота и неделя да почиват, да имат пари за ресторанти и почивки, че и за автомобил да им остане.

23

Анонимен

преди 6 години

То и хората намаляха.

22

Анонимен

преди 6 години

Ei teq jyrnalisti po4naxa pak da govorqt glyposti ,nqmalo kadri smqx v zalata.Kolkoro pove4e razbirah nehtata i se trydih v bg.Tolkova pove4e te ma4kat.A za na4alnici slagat komynisti4eski bogatah4eta.E nie danesme balaci davi rabotim za jalti stotinki be.Skapani biznesmeni.Ako iakate elate vie ni rabotete,zaplahtaneto e na kilogram akal.

21

Стамат

преди 6 години

Милият бизнес.Всеки път като започне да подсмърча, ми къса сърцето ;-(

20

Значи

преди 6 години

Няма ли роби вече а ? На печелившите честито.

19

Анонимен

преди 6 години

Положението в територията е трагично с кадрите,а след някоя и друга година,ще е и плачевно!Дано да не съм прав!

18

загубена държава

преди 6 години

Фалшиви новини! Не се терсят хора над 45год дори в много голям град,извън София. Търсят се изучени, с квалификация, опит, млади, и т.н. и т.н Желая успех на потенциалните работодатели-заплата 600-1200лв, даже и бежанците бягат от Бг, вече няма никой в т.нар. "лагери за настаняване"

17

Анонимен

преди 6 години

Няма кадри, означава преведено, че няма балъци. Просто хората емигрираха и работят за истински заплати. Плявата и малцинствата останаха, а от тях работа не чакайте.

16

Анонимен

преди 6 години

Кадри има, роби, които да работят за жълти стотинки не. Наемете си ромите, така или иначе след някоя друга година само те ще останат.

15

Анонимен

преди 6 години

И как разбраха, че намалява?Просто на хората им омръзна да се регистрират. Видяха, че няма смисъл.

14

Анонимен

преди 6 години

ГЕРБ унищожиха дребния бизнес за да осигурят работна ръка на робовладелците. 3милиона избягаха, останахме само "калпав матрял" много ГЕРБ и хипита. Никаква работа за Шайката!

13

Анонимен

преди 6 години

Предложете им 1000 лева и всички ще започнат да работят. За 400 лева чисти пари няма смисъл да се трудиш. С тях и без тях животът е мизерия.

12

един зад океана

преди 6 години

Робите бачкащи по 12 часа на ден за 500 лева, които 500 лева стигат колкото да не умреш от глад свършиха.

11

брЕх

преди 6 години

Кадри има,ама някой не ще да плаща."Бизнесът"иска да плаща на специалиста заплата на чистач.Ми все повече няма да има кадри.

10

Анонимен

преди 6 години

Всеки иска на бюро, а тези заплати от къде да дойдат. Все някой трябва да ги изкара, а обикновенно точно този който ги изкарва накрая го прецакват. Труда в БГ- то не се уважава. Та те българите затова и избягаха.