11

Шамаренко

преди 6 години

На тез уж биха им шамар(и),но метър минаха другарите.А ще отидат ли парите зян ?На стари лаври - нов курБАН.

10

Доктор.стипендианти

преди 6 години

С други думи, грижите за успешна защита в тригодишен срок плюс осигурен месечен доход по време на докторантурата, са за "наши" деца. После не им търсят сметка ще поработят ли поне 5-10 г. за БАН. Важното е да им дадат научни степени, за да се котират по-добре.И сега, на всичко отгоре, искат да им увеличат гарантирания месечен доход за времето, когато друг ще ги обучава и ще отговаря за успешното приключване на докторантурата.А знаете ли какви са патилата на останалите докторанти?

9

Докторант. стипендии

преди 6 години

Нали знаете кой получава редовните докторантури? Осигуряват му научен ръководител, който да му казва как да събира материал, как да го обработи, как да си напише текста. Преди това цялата секция обсъжда каква да му е темата, така че хем да е успешна защитата, хем всичко да приключи за три години.Затова, редовните докторантури не са случайни хора, пък били те и отличници от ВУЗ.Често пъти, след успешна защита, редовният докторант казва "Сбогом" на БАН и отива там, където дават повече пари.

8

Анонимен

преди 6 години

Лично?От личната си сметка?Изразявайте се правилно,моля ви се.

7

SS

преди 6 години

с тази "изгодна сделка" ръководителите на БАН нагледно доказаха, че нищо не става от тях!Имаха реалния шанс да понаправят нещичо, но се продадоха много евтино... Случката е типична за феодализма така позорно са завършвали доста от селските бунтове - пуска се по една-две кълки на водачите им и мераците секват...Може да се каже, че учените, които се подлъгаха да протестират, си изгубиха времето (с изключение, може би, на младите учени). Къде са тръгнали от БАН да се надхитрят с ГЕРБ (?!?)...

6

Анонимен

преди 6 години

Кратуната подпали гащите и хайде хоп. Представяте ли си Цацата с какво го държи за да му ходи по свирката.

5

Брадвата

преди 6 години

Царят пак е отпуснал от парите на глупацитееее, тоест от данъкоплатците

4

Анонимен

преди 6 години

За какво има парламент, министерства, агенции и т.н. след като един човек лично взема решения в тази държава... Дайте да му направим един трон на центъра и другите да ги разпускаме.

3

Анонимен

преди 6 години

За всекиго ще има по нещо от сърце

2

Анонимен

преди 6 години

"Лично" ли ги е отпуснал? Евала. :)

1

Анонимен

преди 6 години

Пак лично Той е отпуснал парите, ох, доповръща ми се...