169

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 168Точно така. В нормалните държави се финансира НАУКА, а не хранилка за връзкари, претендиращи, че именно те са най-достойните и най-подходящите за научно-изследователска дейност.Вечно някой им е длъжен, вечно са недооценени!За резултатите от дейността им обаче да сме почакали поне 20-ина години!

168

Анонимен

преди 6 години

До пропадане по план (170)Миналата седмица проф.Мирослава Кортенска публикува чудесна статия, в която обясни защо БАН в сегашния си вид е вредна за развитието на българската наука.Никой разумен човек не е против науката.Хората протестират срещу последния мастодонт-хранилка за шуробаджанаци, който оцеля от времето на социализма.

167

Много са нахални

преди 6 години

Претендират за "заплащане, съответстващо на извършената работа"!Ако се съпостави сумата, която се дава от бюджета за издръжката на БАНс резултатите от работата на БАН,ще се окаже, че държавата дава много повече от това, което получава.Да не се забравя колко и какви изобретения патентоваха най-обикновените наши инженерчета, докато имахме индустрия. Те правеха това не с претенцията, че са учени, а реализираха тези свои постижения по необходимост. Редовно не достигаха пари за внос на машини

166

пропадане по план

преди 6 години

И що учите децата да пеят.....науката е слънце ?А пък ликвидирате.Защото образованите народи са силни .и доминират над по слабитеИ лакво излиза ?Искат ни слаба нация от роби

165

Естествен под бор

преди 6 години

След като разкарахме мавзолея с мумията на Жоро мастиката, трябва да разтурим и другата сталинска повръщня, наречена БАН. Едновременно с това да се разкара и другата паразитираща гавра с народа : президентската институция. Ако парите се раздат на бедстващите роми пак ще има по-голяма полза.

164

Анонимен

преди 6 години

До ДанъкоплатецМисля, че навсякъде по света фундаменталната наука се финансира от държавата. Тук си в грешка.

163

Гробокопач

преди 6 години

Я, написах един коментар за твърди стачни действия и Бойко веднага си прати амбразурчиците, да квакат колко е вреден БАН. Селяни, вие учен наживо виждали ли сте?Или Бойко Борисов ви е пример за такъв?

162

Данъкоплатец

преди 6 години

До162Без значение, всичко което се САМОИЗДЪРЖА и не е на държавна хранилка. Идеята за "бизнеса" е блестяща! На когото му трябват знаещи хора да си ги създава . Но както знаем всички, той самият " бизнес" не е само създаден тъй че няма да е лесно.

161

Анонимен

преди 6 години

Край. Махнаха ни от Топ новините и не сложиха в топ-новините под кривата круша.

160

Анонимен

преди 6 години

Но за съжаление ще продължи да служи като трамплин за евакуация на мислещите хора от тази територия

159

Анонимен

преди 6 години

Ееееех,колко селяния има в таз България. И всичката изплувала отгоре с бизнес хахахаха.Някой ще ми каже ли,научните открития в молекулярната генетика, нанотехнологиите и атомната физика в кой български бизнес ще намерят приложения хахахаха. На бакалина дето продава сирене или този дето препродава коли. И стига с това ИТ има 2 сериозни компании в бг и не знам от тях (бг клоновете ) колко сериозни продукта са излезли. Ама какво ли обръщам внимание на тея 80%.БАН няма да го закрият

158

Анонимен

преди 6 години

До ДанъкоплатецА какво предлагаш вместо БАН? Университети или спонсорирани от бизнеса институти?

157

Сеирджия

преди 6 години

До реалист 146Това, което ги обединява, че те искат ДА СИ ВЗИМАТ, а не ДА СИ ИЗРАБОТЯТ!

156

Сеирджия

преди 6 години

До реалист 146Те не ВЗИМАТ. Те СИ ВЗИМАТ. А другите протестират, понеже те самите не могат да СИ ВЗИМАТ.

155

Данъкоплатец

преди 6 години

БАН е ненужна, останала от комунизма неспособна да се самоиздържа "академия" , без цел и план за развитие. Място за връзкари и роднини неправещи нищо , ревящи постоянно за пари! Същите са като МВР!

154

до к.156

преди 6 години

До Анонимен: Това са последните останали все още в България учени и умни хора. Та в кои ВУЗ-ове има поне с европейска известност преподаватели: ЮЗУ, Бургаския свободен университет, в бившия институт за трактористи и комбайнери ВССИ "Георги Димитров", сега "Ангел Кънчев", Шуменския или онази академия за песни и танци на народите и малко изкуство във Филибето или в СА-Свищов, Полицейската академия - Симеоново? Или в прехваления развъдник на "почетни професори", като тази титла я няма в цял свят!

153

БиБи

преди 6 години

Едно предложение: направете Боко професор и заплатите ви ще скочат от 1000 лв нагоре. Не се срамувайте, онези мухлюзи от минно-геоложкия институт , именуван помпозно университет - МГУ , направиха де що има техен випусник милионер - професор: Цоло Вутов, Цоцорков, онзи от МГ - Николай Върбанов , изп. директор и шефа на мина Елаците, "почетни професори" и сега рогът на изобилието тече към тях. Представяте ли си: Боко Б. мята пурпурната пелерина и върху нея една тежка огърлица! Лелейй !

152

dp

преди 6 години

145 - anybody - не, 6000 не са малко. Отстрани погледнато 600 души биха били достатъчни, но аз нямам квалификацията да направя тази преценка. Никой от коментиращите тук я няма.

151

Анонимен

преди 6 години

Бан са най дъртите кумонисти

150

annybody

преди 6 години

До dp6 000 души персонал малко ли са?