27

Рачо

преди 6 години

До 24Безплатно е само сиренето в капана за мишки, соц моц, парите трябва да дойдат от някъде. Точно ограничени шматки като теб са основния проблем. Плащате смешните 20 лв. на месец и ревете, че нямало здравно осигуряване, с трици маймуни да ловим.

26

Анонимен

преди 6 години

благодарим ти герпп

25

Анонимен

преди 6 години

До 123само дето във франция може да работи само единият родител и да осигури съвсем приличен живот на четеричленно семейство.

24

Анонимен

преди 6 години

Заплатата ми е доста над максималният осигурителен праг. До момента вече 10 години не съм посещавал държавна болница, нито съм бил без работа повече от седмица -две, но пък удръжките съвсем не са малки. Но нали трябва да се стимулира римлянските им електорат и ето решение, което ако го приемат в друга държава ще ги изгонят с камъни.

23

до 22

преди 6 години

При соца здравеопазването беше безплатно, ти се сърди на капиталистите че те научиха че всичко е пари чеcтито ти робство.

22

ДС

преди 6 години

До Нали има бананиТака е. Но ако си работещ, ще видиш във фиша си, че всеки месец се одържат пари за здравеопазване. Тоест ти си плащаш своя пакет. Проблема е че твоя пакет е същия като на РОМИТЕ и другите неработещи. Така че не говори глупости.

21

Анонимен

преди 6 години

Да си вземеш болничен, за да си свършиш някоя лична работа или просто да си починеш си е практика от времето на соца. Сърдете се на соца, че ви изкриви представите за добро и зло! Ако нямаше толкова много кръшкачи, сега нямаше да има и такива мерки.

20

ined

преди 6 години

Затова пък лекарствата всяка година стават все по-скъпи

19

123

преди 6 години

Не се оплаквайте. Живея във Франция. първите три дена болнични изобщо не се плащат. И майчинството е 4 месеца.

18

Анонимен

преди 6 години

Голям прас! И какво сега? Ще загубите стотина-двеста лв от заплатата си - чудо голямо! Здравето ви е по-важно.

17

Иванчо+Марийка

преди 6 години

Демек пак РАБОТЕЩИЯ е най-прекаран.

16

до 14

преди 6 години

Отвори си фирма и плащай на 100% болнични няма проблеми. Радвай се, че някой изобщо ти плаща болничните, значи ти ще си вадиш фалшиви болнични и искаш някой да ти плаща няма да стане. И не забравяй да гласуващ пак за Меркел и капиталистите комунизма свърши отдавна.

15

ДС

преди 6 години

Максималният осигурителен доход се запазва на 2600 лв. ЗАЩО ?! ЗАЩО ? Няма нормална държава в която да има максимален осигурителен доход. Богатите трябва да плащат !!! Тия защо ги търпим още.

14

Анонимен

преди 6 години

не е виновен работодателя, държавата е!

13

Анонимен

преди 6 години

Автопарка им вече е на 2 години- морално остарял. Трябва да вземат пари от някъде за да го подновят!

12

Анонимен

преди 6 години

Както са казали мъдро герберските старейшини - "Който боледува, не трябва да яде"!

11

До нали има банани

преди 6 години

И в момента процент от заплатата се удържа за безработица от държавата, но някак си не е редно да има таван. Това си е грабеж за много хора, на които вноските за пенсия, здраве и безработица са доста големи, но почти не се възползват от този тип услуги. Ако това го беше въвел Орешарски вече щеше да има бял роял и гола гръд на жълтите павета. Колко ли трябва да мразиш народа си, за да гласуваш подобно безобразие.

10

Работодател

преди 6 години

Не трябва да се плаща изобщо, работотадетля няма вина, че сте се разболели нямa такова нещо. Работодателя ви е превел здравните осигуровки ,търсете си парите от здравната каса и от НС. Да не сте плащали за здравни осигуровки на протест не ходите ами като сте смотани ще ви стрижат.

9

Циник

преди 6 години

Пхахаха....ние сме от най-болните нации в света! В пряк, и в преносен смисъл....инфаркти...инсулти....депресии...ЗДРАВЕПОГАЗВАНЕТО у нас е на световно ниво!Трябва да се щадят работодателите - не е лесно да подържат стандарт - Поршетата и S класите са скъпи - проявете разбиране!Дали да не се помисли и за наказателни вноски?За ощетяване на фирмите?Пхахаха

8

Алов666

преди 6 години

Ми ще ходя болен на работа много просто.