17

Николина

преди 6 години

Не са виновни възпитателките, те просто са изнервени от мизерията в която са принудени да живеят. Обикновено са на малко над минималната заплата, вярно, работата не е трудна ако на човек му е на сърце, обаче с такава заплата трудно се живее. И това товари човек. С времето търпението и разбирането свършва, човек вече не иска да чака светлия край на прехода и реформите които са в страната ни вече 30г. и му прекипява.Не е редно да се записва нелегално, по-скоро да се смени градината е варианта.

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 14Претенция е ако нищо в дадена система не работи като хората, ти да очакваш нормален резултат - в конкретния случай да не ти бият детето.За да се оправят нещата трябва да има отсяване на кадрите. За да има това трябва да има много желаещи, от които да отсяваш. За да имаш това трябва професията да е привлекателна за младите хора. Не мога да разбера защо е толкова трудно да се разбере това...

15

рускиня

преди 6 години

Тормозът над деца абсолютно неприемлив.Но с камери няма да постигните нищо.За тези пари,който получават възпитателки-те просто ще напуснат.Ще постигнем ефекта-няма кой да работи.Не е ли по-добре да се стимулират жените да треперят за свое място,където заплащането добре.Защо това не се случва в част.дет.градини?Защото жените знаят за какво работят,имат стимул.И друго нещо-бях свидетел какви агресивни деца посещават детска градина.Но пробвай да им направиш забележка-налитат на бой

14

Анонимен

преди 6 години

До 13Не знаех, че да искаш да не ти бият и обиждат детето се води за претенция. :D :D :D

13

Анонимен

преди 6 години

Много претенции за хора, които плащат по 40-50 лева на месец за детска градина. Камери, видео... Тогава или таксата трябва да стане 200-300лева, при което те ще изреват, или да си гледат децата в къщи. А иначе в тези детски градини работят масово хора на 50-60 години, влади жени няма! Когато 20-30 години непрекъснато се разправяш с хлапета на по 3-4 години е нормално да ти избият балансите, затова не трябва да има по-млади хора там. Как да стане това с мизерните заплати, които се дават е въпроса

12

Иван

преди 6 години

Дружно хрупайки прясна тревичка стадото дава пълен контрол на суверена :))) Хайде и по домовете да сложим камери като превенция на домашното насилие.

11

Анонимен

преди 6 години

Достатъчни са 2 айпи камери, с микрофон. Обща сума - 250лв. Родителите ще ги съберат ако толкова заведението не може да задели. И гаранция всички тези неща ще секнат. Вярно, че който си е ***, след един месец ще забрави за камерите и ще продължи да се изпуска, но много по-бързо ще се види проблема и ще се отстрани.Само, че на никой не му се иска - нито на ръководството - щото после няма кадри за 3-400лв да работят, нито на персонала, които знаят що за стока са.

10

Анонимен

преди 6 години

Проблемът не е от днес! Като си спомня моята учителка каква беше още настръхвам! А е било преди 30 години!!! Обаче тя си беше просто психически нестабилна и си го изкарваше на децата. То не бяха крясъци, то не беше наказания, то не беше чудо! Ама нали беше преди 1989, та майките ни , които разбира се знаеха, са си мълчали. Така, че нищо чудно тази учителка да има спомени от нейното детство и да прилага същите методи на възпитание, което е кошмарно.

9

Хитър Петър

преди 6 години

Дано бъдещата ми жена не е такава...

8

Анонимен

преди 6 години

Когато Господарите ударят някой известен политик или мастит бизнесмен тогава да се хвалят.Хубаво, уволнили са жената. По-добра ли ще дойде на нейно място за мизерните кинти. Няма как да дойде по-добра!

7

МИМИ

преди 6 години

НЯМА ЦДГ, В КОЕТО ДА НЕ Е ТАКА,ВЪПРОС НА ЗАПИС Е.

6

Жоре Възпитатело

преди 6 години

Значи да не дава Господ, на моите деца да им се случи това...Не бих викал обаче Господари на ефира, а този *** който се нарича възпитателка щях да го направя труден за рисуване.

5

Джедай

преди 6 години

Тази даскалица е била от Тъмната страна на Силата.

4

Анонимен

преди 6 години

Абе масово някакви лели, които мразят деца, стават я гледачки в детски градини, я учителки...някой може ли да ми обясни този мазохистичен феномен?

3

Всезнайко

преди 6 години

Мисля, че е много по-добре да се правят някакви психотестове на учителките, отколкото да се слагат камери. Камерите биха стресирали учитилите допълнително.Все пак, тяхната работа е супер натоварваща. Който не вярва, да изкара един ден с 30 деца и да отговаря за тях с пълна сила и ще разбере.Когато бройката стане 10-15 деца на група, всичко ще си дойде на мястото.

2

Циник

преди 6 години

Само при мисълта за дечицата поверени на подобни твари настръхвам! Не дай боже аз да изпадна в подобна ситуация....сигурно ще я наритам спонтанно - без да мисля за последиците.

1

Анонимен

преди 6 години

Едно време и в нашата детска градина имаше една луда, дето биеше деца безп ричина. По-късно се оказа, че е невротичка, и отиде да се лекува. Ама за някои деца травмите си останаха...Толкова ли е трудно да се въведе някакъв психо-тест за хора кандидатстващи за работа на такива места? Толкова ли е трудно да се сложи и видео наблюдение?