181

алю

преди 7 години

Да им се чуди човек тея гадни англичани как плащат 10 паунда на час в Лондон минимална заплата и пак им излиза сметката. Явно фирмите в България с много сакат мениджмът. Освен това фирмите в Англия плащат здраво данъци, и супер високи наеми, и пак са на печалба? А наще дръвници нито спазват някакви условия за безопасност, нито се спазва работно време и пак немогат да излязат на печалба?!

180

таи паи

преди 7 години

Мошеници . Само те искат да ядат . А ние?

179

Анонимен

преди 7 години

Ами аз предлагам направо да започнем да си плащаме за да работим, защото в робовладелския строй, производителността и прогресът са 100%. Странно как като сме толкова добре заплатени, минималните ни заплати са на дъното на ЕС и всяка зима 80% от населението стои на студено, за да може да си плати ток/парно и да му останат пари и за храна.Явно сме моржове по природа, знам ли. В повечето страни, ако в стаята ти е 14 градуса,ще се счита негодна за живеене, но не и унас.

178

ХА ЧЕСТИТО!

преди 7 години

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ:ББ НАРЕДИЛ НА БНБ ДА СЕ ПЕЧАТАТ САМО ЕВРО БАНКНОТИ!МРИ, НАРОДЕ!

177

Анонимен

преди 7 години

Който не може да прави бизнес , няма да прави..

176

Анонимен

преди 7 години

Няма да се върнат 90-те години на грабежа.. Няма какво да грабите вече и хора няма ..

175

Анонимен

преди 7 години

Изчисляването на средната работна заплата винаги ме е очаровалоПримерно, ние с шефа сме на обяд, той изяжда 10 кюфтета а ,аз 2 .Средно сме изяли по 6.Някакси има едни 4 кюфтета в суперпозиция, които нито физик, нито философ може да обясни, но определено на мен ми се вие свят до край на работния ден.

174

такааа

преди 7 години

В БЪЛГАРИЯ ДЕЙСТВАТ САМО СЛЕДНИТЕ ЗАКОНИ:1. С ТРИЦИ МАЙМУНИ ЛОВИМ2. ТРИМА ЛАПАТ- 300 ЗАПЯТ3. АЗ ЛЪЖА ЧЕ ТИ ПЛАЩАМ, ТИ - ЧЕ РАБОТИШ.ТОЧКА.

173

Атлас

преди 7 години

Не се ядосвайте на тея бизнесу-трепки, това че *** е защото ръжена минимална заплата ги жули много яко по тлъстите ***.Прави ги насила ХОРА, но като всяко прасе то си се съпротивлява.

172

Анонимен

преди 7 години

До Капиталист 220 : ТОВА КОЕТО ПРОПОВЯДВАШ СЕ НАРИЧА "КАНИБАЛИЗЪм"

171

ХМ

преди 7 години

Аз за 2 кила череши няма да бачкам!Иначе зряло сега!В 2017 в света на бит-коинтите и ИТ сектора ,да тръгнат да ми хленчат разни там "индустриалци" с оборот от стотина- двеста хиляди долара.Че всеки "програмист" с по добри качества започва с 500 000 годишна заплата на тоя ли ще му сложите прът в колелата да стои и да работи в глупавата ви приватизирана металолеярна от 50 година за 500 лв или 6000лв годишно ?

170

Ф.С.В.

преди 7 години

ВСЕКИ ЕВРОБИЗНЕСМЕН РАЗПОЛАГА С ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАЗАР НА ТРУДА !!!! ТОВА СА НАД 180 000 000 милиона работника !!! България е в Европа - ПРОБЛЕМА на БГ бизнеса е в самият него !!!! Да не обвинява държавата и народа -- БГ бизнеса е сам виновен за себе си поради простата причинА ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ НАСАМ В ЧОВЕШКАТА ПРИРОДА --А ТЯ Е - АЛЧНОСТ!

169

Анонимен

преди 7 години

Все пак щом минималната заплата съществува, защото устойва само политиците, защо тогава бизнеса иска да се махне?Те може да плащат и повече от минималната...но не може да плащат по-малко. Значи И политиците пречат на бизнеса, не само работниците.D

168

Анонимен

преди 7 години

Интересна ситуация - "индустриален капитал" има, а индустрия - няма!

167

Петър

преди 7 години

Аз имам предложение - да им позволят да внасят работници но само от EU, USA и Канада. Да видим как ще им се вдигне производителността с тях

166

А платени данъци?

преди 7 години

"България е с петата най-висока минимална работна заплата спрямо брутния вътрешен продукт в ЕС"също така: "България е сред държавите с най-нисък процент на събраните данъчни приходи към размера на брутния вътрешен продукт"иначе казано в България е пълно с бизнесмени каращи S-класи без стотинка платени данъци

165

как е в белия свят?

преди 7 години

Работодателят си определя доходи с 50% повече от най-високата заплата, която плаща.МОЖЕ ЛИ ДА ГО ОСМИСЛИТЕ????

164

Петър

преди 7 години

До пишман бизнесмен - не знам как разбра, че мразим бизнесмените, по-скоро мразим ПИШМАН БИЗНЕСМЕНИТЕ. Тези на които Андрей Луканов раздаде едни куфарчета с пари и им заповяда да започнат бизнес. А те горките не бяха и чували що е то ( компютри ли са, компоти ли са), и се учиха и се учиха. И стигнаха до тук, те Бизнесмените да искат да вземат трохите които дават на работниците си. А сега се молят на държавата да им позволи да внасят работници от Украйна.

163

Ф.С.В.

преди 7 години

Всичко е бла бла - държавата да помогне - да кара завършилите да работят на алчните БГ бизнесмени- Истината е -че след дълги години на подлагане на политици и КНСБ спрямо бизнеса-ТЕ задържаха доходите много ниски -Мин заплата беше все отровата на БГ бизнеса - Те все ревяха че нямали пари - Сега видите ли ?! -БГ бизнеса разбра че мин заплата няма смисъл- просто няма работници и БГ бизнеса почна сам да си ги краде помежду си- От там ще се редуцират заплатите! Алчните бизнесмени сами се обесиха!

162

Trauhr

преди 7 години

Tova polojitelna vest za industrialcite li e? Vse pak nema oste bombi kato v France, Brussel, Damask....