16

Кратун

преди 7 години

Коментиращите по-долу не отчитат факта, че в Германия около 80% от населението не притежава собствено жилище, а живее под наем. Като се извадят едни 300 - 600 евро наем остават пари само за най-евтината храна от Лидл или Алди и за някоя дреха пак от там. Затова реват тези германци, но монетата има и друга страна - това са хора с ниско образование, които почти нищо не са правили за професионално развитие. Свърши времето, когато работниците вземаха повече от инженерите (NRW е от бившето ГДР).

15

ГУРБЕТЧИЯ

преди 7 години

На 60 години, тази жена с крехка фигура и зелена спирала е прекарала половината си живот като служител по поддръжката в болница в родния си град Бохум,ТОЕСТ ЧИСТАЧКА В БОЛНИЦАТА ! 10 ЕВРО НА ЧАС СЕ ПЛАЩА НА ХОРА БЕЗ КВАЛИФИКАЦИЯ ,ТОЕСТ ТОВА Е МИНИМАЛНОТО ЗАПЛАЩАНЕ ! АКО ТАЗИ ЖЕНА БЕШЕ УЧИЛА И БЕШЕ СТАНАЛА УЧИТЕЛКА СЕГА ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧАВА 5 000 ЕВРО ЗАПЛАТА ! ОТ СЕПТЕМВРИ ТАЗИ ГОДИНА УЧИТЕЛИТЕ В НАЧАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 5 000 ЕВРО ЗАПЛАТИ !

14

ЖИВИ

преди 7 години

да ги оплачеш горките шваби!!!!!!! Сълзички пуснах по бузките от тъга по тях!!!!!!!!!!!!!!! Качвайте ги на Чавдарите Меркеловците и да идват в БГ да поработят за 1О ЕВРО АМА НА ДЕН, не на час!!!!!!!!!!!! Сигурно ще са ухилени до ушите!!!!!!

13

Анонимен

преди 7 години

Злобейте, злобейте, скоро ще усетите и тука четвъртия райх. Остава да не ви стигнат парите за банани дето ги има на всякъде!

12

Анонимен

преди 7 години

Швабите са по-бедни и закъсали от нас а ние влизаме в ЕС.

11

Анонимен

преди 7 години

Не e важно колко получаваш, важно е какво можеш да си купиш за да и вдигнат заплатата значи съответно и цените трябва да се покачат, тя разбира се схваща по-бавно И понеже много oбичат сравненията при Бай Тшо най-ниските заплати бяха около 70-80 лв нямаше един клошар и всеки можеше да си позволи лекарства.

10

Анонимен

преди 7 години

Статистиката е че минималната заплата в Германия е 1400 евро, а в България 200 евро.

9

Анонимен

преди 7 години

Учи български и работи в България за африкански заплати.

8

ГУРБЕТЧИЯ

преди 7 години

НЯКОИ ГЕРМАНЦИ СА ДОСТА НЕБЛАГОДАРНИ ПОНЕЖЕ НЕ СА ЖИВЕЛИ В ДРУГИ ПО-БЕДНИ СТРАНИ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА ,КЪДЕТО ХРАНИТЕ СА ПО-СКЪПИ ОТ ТЕЗИ В ГЕРМАНИЯ И ХОРАТА ПОЛУЧАВАТ НЕ 10 ЕВРО НА ЧАС ,А 10 ЕВРО ЗА ЦЯЛ РАБОТЕН ДЕН ! АЗ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ СТАНДАРТА В ГЕРМАНИЯ И НЕ МЪРДАМ НИКЪДЕ ,ОСТАВАМ В ГЕРМАНИЯ ЗА ВИНАГИ !

7

Анна

преди 7 години

Тази статия е написана с цел да ни дразни или...?!

6

Анонимен

преди 7 години

Тия пък 40 часова работна седмица много ли им се вижда. Аз като бях на гурбет бачках по минимум 60 часа на седмица и взимах малко повече пари от тия за които говорят те. И пак си плащах всички сметки и данъци и наеми и пращах пари за БГ и то не малко. Не знаят какво е мизерия. Никой не ми е давал помощи на мене и да взимам 1200 евро на всичкото отгоре.

5

Анонимен

преди 7 години

Какъв им е проблема, за какво реват не мога да ги разбера. Искат капитализъм ама нямат пари защо ли има някакво голямо противоречие в главите им. За туй пък има свобода на словото ами нека си негодувaт.

4

Анонимен

преди 7 години

На 20 г. имаш надежда че ще се промени но като станеш на 35-40 г. и няма промяна а вече не те слуша тялото и губиш идеала за демокрация.

3

Анонимен

преди 7 години

Ами елате тука със заплата 500Е да видите какво е.

2

Анонимен

преди 7 години

Еми на 60 години като си няма собствено жилище сега ще плаща наеми. Аз живях в Лондон с най скъпите наеми в целия свят и взимах 1200-1400 паунда на месец като спестявах между 400 и 500 паунда на месец. Тая германка да не говори тинтири минтири. Плащах безбожен наем и за транспорт и пак бях доволен. Станала ми на 60 години още плаща наем простакесата. Има българи в чужбина които след първата година като поуседнат веднага търсят жилище за покупка.

1

Анонимен

преди 7 години

ВИДЯЛА ТЯ МИЗЕРИЯ!АМИ 10 ЕВРО НА ДЕН КАК И СЕ ВИЖДАТ!?