48

uuuuu

преди 7 години

все пак, ТЖ завлякъл 2млн за десетилетия, пръдливото Боце ги чопва за една сутрин..

47

До 80

преди 7 години

Исках да кажа, че НТР работило през соца е спомогнало в най голяма степен България да има най добрия интернет в света.

46

БАБА НА 65

преди 7 години

ЗАЩО НИ ТОРМОЗИТЕ С ТАЗИ СТАТИЯ.ЗАЩО ГО ПОКАЗВАТЕ И ТОЯ .ОБИДНО МИ Е НЯКОЙ КАТО ГО ХВАЛИ.ВАШИТЕ ДЕЦА НЕ СА ВИ ПИТАЛИ ЗАЩО НЯМА ТОВА ИЛИ ОНОВА.НЕ СТЕ ЧАКАЛИ НА ОПАШКИ,ЗА НАЙ-НЕОБХОДИМОТО.

45

До Киро кофражиста

преди 7 години

разузнаване ни осигури най добрия интернет в света. България беше регионална сила с която с всички се съобразяваха на балаканския полуостров. 700 танка, 200к армия. Заводи, фабрики. Хората имаха работа. Спирам дотук

44

До Киро кофражиста

преди 7 години

При демокрацията е пълно с гладни и отчаяние хора които едва свързват двата края. При соца дори *** живееха по- добре от колкото сега. При соца оставяха един палети с хляб, кисело мляко на открито по тъмно и никой не смееше да пипне. Сега да те е страх да си оставиш даже обувките навън. При соца хората ходеха всяко лято на море, планина (за по 2 седмици) и то супер ефтино. Сега я свъртиш пари за няква екскурзия, я не. По соца България имаше свръхпроизводсво и изинос. Научно техническото раз

43

До 55

преди 7 години

Ти мораториума на Луканов когато имаше само оцет и кибрит,след това купоните, Беров,Попов за ,,демокрация" ли го броиш или за тежкото наследство на ,,зрелия социализъм"-едно недоносче както каза бай Тошо.А опашките ако ги припишеш на,,демокрациятя" Другарю къде си живял?

42

Анонимен

преди 7 години

"Каква е разликата между демокрацията и соца?При демокрацията който работи става богат, при соца става гърбат"Живееш в някакъв измислен свят. При демокрацията хора без квалификация и ден работен стаж стават богати, а тези, които работят стават по-бедни.

41

pipo

преди 7 години

Къде са сега Жени Живкова и Тошко Славков? Имат амнезия, да разкажат как са се облажили от всичко това! Клетвата в ШЗО-то на това *** Тошко беше като западен банкет насред соца. Дядо му го подпираше как ли не, но той си остана *** като ***. Погледнете къде са сега синовете и внуците на бившите соц. величия и ще видите, че правда няма!

40

Анонимен

преди 7 години

О, Боже - "дълбоко законспириран "Плод и зеленчук" в хотел Рила", моля ви се! А моите спомени са, че не само нашето мазе в блока, но и мазетата на всички съседи бяха пълни с компоти всякакви видове, сладка и конфитюри, туршии, лютеници, чушки в буркани, картофи, връзки праз лук заравяхме зад блока и никой не ги пипаше, а върху домашните суджуци търкаляхме стъклена бутилка, за да станат плоски. Върнете ми това време и няма да съм против да има законспирирани "Плод и зеленчуци" за управляващите!!!

39

Анонимен

преди 7 години

Започвайте с автора на статията че да не я чета. Да има вярно в писанието, но ТЖ си отиде и не отнесе нищо на оня свят. Това което беше създадено от върхушката за благото на правоимащите премина на смешни цени в т.н. приватизация в ръцете на мутрите. Защо авторката не проследява периода след 11.11.1989г. Отговора е : Сорос не разрешава. И ми е интересно защо се цитира дойче веле сигурно за достоверност.

38

Виц за бай Тошо

преди 7 години

Веднъж бай Тошо се почесал по главата и му влязла една треска под нокътя.

37

Спомен от социализма

преди 7 години

Какво си спомням аз от началото на 70-те години?Бях дете, дават ми пари и ме пращат до магазинада купя "нещо". Каквото има, защото обикновено няма.В магазина-опашка. Чакат да докарат "нещо". Нареждам се и аз. След половин час докарват шунка!Ура! Но следва разочаровано: О-о-о! Самоедин калъп!.. Няма да има за всички.! Месарятобявява, че ще дава най-много по триста грама..Докъдето стигне! Опашката кима безропотно..Месарят вади ножа и отрязва яко парчеот калъпа. После го налапва пред очите наопашката...

36

до 37

преди 7 години

ГЕРБ са новото БКПБСП.СДС и ДПС- старите уж комунисти с швейцарски сметкиНДСВ- вторият опит след СДС за псведо комунисти с швейцарски сметки да се правят на демократи .От НДСВ се роди ГЕРБ !

35

Кайзер Созе

преди 7 години

Нима сега власт-имащите не се възползват по същия начин. От храната до скъпите екскурзии. А тогавашните разхищения са капка в морето в сравнение с откраднатите милиарди от днешната клика.

34

Анонимен

преди 7 години

Те така си беше... група принциве и милиони бедняци.

33

Спомен от социализма

преди 7 години

Спомнeте си липсата на тоалетна хартия, опашките за всичко, излизането зад граница, жителството, чакането 20-25 г. за жигули, москвич и трабант, панелката-отмъщението на социализма, "модерните" заводи със скапана съветска техника и технология, ДС, МВР, партийните секретари, комсомол,профсъюзи,11 милиарда долара дълг, Белене, капачките за буркани и т.н. и т.н.

32

до 37

преди 7 години

ГЕРБ са новото БКПБСП.СДС и ДПС- старите уж комунисти с швейцарски сметкиНДСВ- вторият опит след СДС за псведо комунисти с швейцарски сметки да се правят на демократи .

31

Анонимен

преди 7 години

По неизвестни за мен причини, Днеса продължават да ни занимават със жалките журналистически напъни на дойче веле. Парче омазана тоалетна хартия съдържа по-стойностна информация от статиите на този немски ***.

30

Охранителят-София

преди 7 години

А сега как е положението на управляващите с хиляди левове месечни доходи срещу народна минимална заплата от Нето 360лв. и пенсия около 200лв. аааа Дойче Веле??? Замълчете,че ми писна от Соц и всякакви долни пропагандира! Ние ще си се оправим ,леко полеко тръгваме към жълтите павета :)

29

Анонимен

преди 7 години

За колко се продаде да напишеш това много сме тези които също живяхме тогава монтирвахме западни машини в моя град които после се унищожиха от демокрацията работили сме по 14-15 часа за да може да се произведе и изнесе на запад през един завод от нашия монтирана втората машина в Европа първата беше в Австрия за 6 милиона по време на унищожаването на икономиката през 90 те се продаде за 250 хиляди света се отвори в цяла България не можеше да смогне но няма на мен да повярват а на тази глупост