195

мазепа

преди 7 години

Много точна статия. Продавайки в непретенциозния пазар на СССР си мислехме че нещо произвеждаме. Всъщност произвеждахме илюзии. Японците купуваха мотокарите ни заради оловната тежест.

194

мазепа

преди 7 години

Ако произвеждахме качествена и конкурентна стока, нямаше да има нужда СССР да ни дава пазари. Щяхме да си продаваме стоките сами по целия свят.

193

Анонимен

преди 7 години

В соца имаше хубав мед и масло ама от баба и дядо на село. От магазините ни бяха ***. Истинската храна за запада /ГФР млечни продукти/, се подлагаше на специален контрол от техни купувачи , ако се връщаше се пускаше обратно в нашата търговска мрежа и питахме за още. От опит 1985г.

192

Анонимен

преди 7 години

Верно ако Комунизма е неуспешен защо всичко в домовете ни е made in China. Даже и айфоните дето купувате с въшливите си заплати се правят в Китайска Народна Република.

191

мазепа

преди 7 години

До Анонимен 231Tочно това ''даване без пари'' ни затри. Един народ трябва да консумира това, което си изработи.

190

НЕКОМПЕТЕНТНА СТАТИЯ

преди 7 години

Изключително лошо написана статия. Гнусна, долна лъжа е цялата статия, от начало до край.

189

Анонимен

преди 7 години

До Д. Димитров от Р. Стоянов Това ли е достойно да крадеш от труда на хората и да не работиш. Както в социализма. И с какво ще оценим трудът ти.

188

Jersey

преди 7 години

Абе кой ид---т е написал тия глупости. Знае е ли, че колкото по-тежка е една металорежеща машина, толкова повече метал и стабилност има в нея. Сега си купувайте дунапренените китайски ***, дето не издържат и две години. Има наши машини на 50 години работещи по цял свят и хората и сега искат да си ги възстановят и търсят части, защото просто са вечни, за разлика от китайските. А българските череши отдавна са в Япония, а вие яжте японски и японско кисело мляко - щом ви изнася...

187

Анонимен

преди 7 години

то ако беше хубаво при соцализъма, нямаше да фалира в целия святи сега бившите соц държави да са най-бедни

186

Анонимен

преди 7 години

До до 210кво си взимаха бе, като ни даваха- газ и нефт, технологии , заводи , пазари, оръжие и самолети без пари, АЕЦ без пари...всички предприятия, построени след 45 г. са построени от руснаците, с техни инженери, технологии , машини.А сега какво ти дават и какво ти взимат, м? Дават на политическата каста да краде безбожно и пари на подобни "журналисти" и грантджии да ти обясняват колко сме били зле тогава и колко сме добре сега.Какво построихме за 30 години - нищо, а разрушихме всичко.

185

А Н Т И

преди 7 години

В България предателите комунисти победиха комунистите идеалисти.Горбачов им помогна...но това е по-друга тема.

184

Генади

преди 7 години

Аз имам много лоши спомени от соцапомня как чаках с часове на опашка за банани и саламмолех се на продавачката в Мототехника за акумулатор за раздрънкания Москвичблещех се като теле пред витрината на Кореком с вносни стоки, и си виках "Боже, толкова ли сме грешни, защо си ни наказал с този социализъм"

183

Rosen

преди 7 години

Чета коментарите и ми е приятно да усетя как по-голямата част от българите сме прозряли пошлото и нагло промиване. Слава Богу живях в този строй и знам истината. Имамхме проблеми.Имахме оплаквания. Но живеехме спокойно . Със самочувствие! Бяхме държава. Това сега..... територия с население! И много , много лъжи, измама, алчност и недоверие....

182

Анонимен

преди 7 години

Ако тогава е било толкова зле, нямаше да има нужда от подобни *** пропагандни статии в стил комсомолски секретар говори за предимствата на социализма пред загниващия капитализъм.Все пак, живели сме тогава, знаем и помним, а и сме свикнали да не вярваме на откровени манипулация и пошла и лъжлива пропаганда.Ако сега бяхме по-добре от тогава, щяхме да го усещаме, нали, и нямаше да съжаляваме и да се сещаме изобщо за тогава?

181

Анонимен

преди 7 години

Ох, даже не можах да дочета тъпата статия! Защото са ни били лоши консервите, затова до днес си ги спомнят в РФ със възторг. А "трагикомичният парадокс" със дотираното производство на храните днес е официална политика в целия ЕС. Без у нас, защото у нас дотациите се крадът от няколко близки до властта земеделци.

180

Истина

преди 7 години

Хибридна война. Изобщо не четете, камо ли да вярвате на тези лъжи.

179

Киро кофражиста

преди 7 години

СЕДЕМТЕ чУДЕСА НА СОЦА- всички имаха работа- въпреки, че всички имаха работа, никой не работеше-въпреки че никой не работеше, плана се преизпълняваше- въпреки че плана се преизпълняваше, в магазина нямаше нищо- въпреки че в магазина нямаше нищо, хората имаха всичко- въпреки че имаха всичко, всички крадяха- въпреки че всички крадяха, имаше за всичкинакрая приказния соцализъм фалира, комунизъма така и не дойдеа другаря Тодор Живков рече: "Соцализъма е едно недоностче другари хахахаха"

178

Д. Димитров

преди 7 години

г-н Желев, колко Ви платиха да напишете такава статия? Колкото и да бълвате и плюете по онова "Гадно, потисническо, комунистическо" време, хората виждат какво се случва! 45 години се градеше нещо и хората живееха достойно... а сега за прехваленото от Вас време на свободия и демокрация: за 27 години само се руши! Престъпност, геноцид срещу пенсионерите, геноцид срещу българското самосъзнание и история. В момента сме "щастливи" роби на западняците... крепостни селяни, да я таковам в демокрацията!

177

Даола

преди 7 години

ДОЙЧЕ ВЕЛЕ всъщност от много години бълва глупости - и българите, които работят там.

176

Анонимен

преди 7 години

Моя "Правец 8М" до преди 3 години стоеше в междинното на етажа. Имаше във флопито една дискета с "каратека".