47

Анонимен

преди 7 години

"СССР е бил достатъчно подготвен за войната. Не знам кво сте чели но в началото на войната СССР има много повече военна техника. По лоша, но много повече."И Франция е била военна сила в Европа по това време, само че Германия я завладява докато Хитлер си пие кафето. Нещо пропускаш в цялата схема с немските успехи. Май не е точно в количеството на оръжието.

46

Анонимен

преди 7 години

До РУССКИЙ ОККУПАНТЗа подобни цифри говори и Жуков. Но предполагам ти знаеш повече и от двамата.

45

Рашко

преди 7 години

Неделни занимания за спиртосани ***. Да откъснат мисъл от глада и мизерията.

44

Анонимен

преди 7 години

До shrekДобре че написа съотношението на силите, че ме мързеше да го търся а не помня цифри. А сега сметайте кой не е бил готов за война и кой за какво се е готвил.

43

Анонимен

преди 7 години

СССР е бил достатъчно подготвен за войната. Не знам кво сте чели но в началото на войната СССР има много повече военна техника. По лоша, но много повече. Многото военна техника и липсата на достатъчно минни полета и защитни съоръжение по границата говорят за това че СССР се е готвил за война, но не да се защитава а да напада. Ако спейс х прочете някой друг руски източник а окупанта някой западен, може и да стигнете до истината. Едностранната информация обикновено и изкривена

42

shrek

преди 7 години

До дойчланд-мойчланд Над 15 000 танка, над 35 000 самолета и към 7 млн. армия са имали руснаците в непосредствена близост до границите си. Това да ви прилича на гранични войски!!! Ха сега някой да спори със Суворов:)! За сведение- всичките войски на оста са били 3.5 млн. души, с 3350 танка и 4400 самолета. В това число влиза и армията на Финландия! Само за периода 22.06. - 05.12. 1941 руснаците губят над 7.5 млн. души, от които близо 4 милиона пленени!!! Към това добавяме и колосалната загуба на 22 000 самолета и над 20 000 танка!!!

41

Анонимен

преди 7 години

След края на ВСВ руснаците са направили оценка на грешките си- много армия, малко оръжие и стара военна тактика. Затова вземат мерки и стават военна суперсила. Но има едно голямо НО, с напредъка на годините не можеш да разчиташ само на смазващата си военна мощ и за младите руснаци е важно да знаят откъде са придобили тази мощ и защо я имат, затова е макетът на Райхстага- да им напомня, че трябва и боен дух. И че цената за него е висока, затова трябва да си ценят въоръжението.

40

до SpaceX

преди 7 години

"нали знаеш че срещу Германия е имало ограничения във военната област след ПСВ"А ти явно не си чувал за ремилитаризацията на Рейнланд от немската армия през 1936-та, с което нарушават Версайското примирие и накланят военния баланс към Германия за сметка на Франция, да не споменавам и че спират да се съобразяват с наложените ограничения и започват да предявяват териториални претенции към Европа. Останалото е история, както се казва.

39

Анонимен

преди 7 години

Една от главните причини СССР да обърне войната е, че Хитлер е бил достатъчно *** да не слуша генералите си. Ако войната беше ръководена от военни СССР едва ли щеше да я обърне. Разбира се същия аргумент важи и в обратната посока. Сталин губи прекалено много жива сила за да защитава маловажни позиции, въпреки че Жуков е против.

38

до SpaceX

преди 7 години

И въпреки очевидното си изоставане и неравнопоставено отношение спрямо немците, СССР успява да излезе от мишата дупка, в която са ги натикали немците и на свой ред да натикат немците в миша дупка. Затова по-рано споменах, че за руснаците щурмуването на Райхстага е заветната цел, кулминацията и възмездието за адът, на който ги подлагат немците, победата на несломимият дух въпреки всичко и всички. Тази поука стимулира СССР след края на войната да стане военна суперсила, за да не се повтаря грешкат

37

Анонимен

преди 7 години

До SpaceXСтара ти е информацията. СССР губи около 47-49 милиона общо военни и цивилни. Миналата година Русия изкара данни с тия цифри. Жалко за хората. Сталин печели войната, но руския народ е губещ.

36

Ботуш

преди 7 години

Просташките изцепки на миризливите ботуши са показателни какво очаква държавиците,които ще попаднат в руската зона на влияние ,след предстоящата подялба.С комунистите начело ,България ще е първа в този "списък".И....отново към болшевишки комунизъм! Толкова познат път.................без край!

35

бай Пешо

преди 7 години

е, сега пък китайците за да не останат по-назад, трябва да си построят един Пентагон и на него да се обучават във всякакви атаки

34

Анонимен

преди 7 години

Какво свежо чувство за хумор има Шойгу. От него Меркел вдига кръвното и се изприщва. Плюс леко разстройство и уртикария.

33

бай Пешо

преди 7 години

аз пък мисля, че този райхстаг или там каквото мислят да правят, трудно ще се постои без германски пленници, ама къде ги...? Добре беше преди 70 години, когато ги имаше в изобилие и бяха няколко милиона... та разчистваха и строяха руските градове най-акуратно и дисциплинирано ... и така - чак до Сибир

32

Анонимен

преди 7 години

АМА МНОГО ИМ СЕ КРАДЕ НА РУСНАЦИТЕ

31

юруш

преди 7 години

Между две водки по -трезвите може и да щурмуват макета.Тя Русия дотам е докарана ,че да атакува декори с надуваеми кукли.После ще правят макет на Афганистанския парламент.Ще раздават памперси за по -автентично.

30

Ха,ха,хаааааааа...

преди 7 години

ТО ...ВЕДНАГА СЕ ВИЖДА , КОЙ Е ПОБЕДИТЕЛЯ ОТ ВСВ:--Путин и Русия се молят на Германия и Запада , да им свалят санкциите ....а, не обратното...!

29

Анонимен

преди 7 години

като реципрочно действие на руската oлигoфpeния, добре ще е навсякъде по света да се направят военни паркове с постройки на кремъл и младежите от другите страни да се упражняват в забиване техните знамена по покривите на "кремълските" сгради. Хип-хип-ура-а!

28

Анонимен

преди 7 години

"Ние не бихме построили нещо такова за обучение на германската младеж", заяви говорителят на външното министерство Мартин Шефер"Вие не бихте, защото не искате да създавате развъдник за неонацисти в Германия. Руснаците обаче биха, защото въпросната сграда за тях е олицетворение на врага. Дали са милиони жертви за да стигнат от отчаяна последна защита на Сталинград и Курск до тотално настъпление в Берлин. За тях това е символ на несломим дух.