48

Анонимен

преди 7 години

За съжаление преподавателите в българските ВУЗ-ове са дърти упойки, които не преподават, а сричат листЯ, компилация от чужди "научни трудове". Учил съм в три ВУЗ-а над 100 академични дисциплини. Единствен проф. Ст.Сойчев идваше на лекции "с ръцете в джобовете", заставаше на катедрата и всички го слушахме в захлас. Това, което знам към момента е повече самообразоване, отколкото научено от т.н. академични преподаватели.

47

Все тая

преди 7 години

БГ Работодателите си чешат езиците, кадри има ама, мечтата на всеки работодател е човек с 5 години опит, и да работи за МР3 (460лв.), е няма как да стане.Ходих на интервю в София за ИТ, когато казах, че искам 1500 лв (стартова), те се намръщиха, изкараха ме терорист.Казах на потенциалния си работодател дай аз да ти дам 500 лв и ти живей в София, не получих отговор.В България всичко е порнография училища, университети.Няма смисъл от тях, е като Мафията си изпере парите ще ги закрие!!!

46

Наблюдател

преди 7 години

Все повече няма да има.. Цените отдавна станаха европейски, а заплатите са си български. За капак, огромната част от новоизлюпените български парвенюта, пардон, бизнесмени се държат със служителите си като с ***. Не става. България е част от един огромен европейски пазар, както за стоки, така и за труд и българските работодатели вече десет години се конкурират за качествени хора с работодатели от цяла Европа. Който е способен и има желание, винаги може да се реализира и на запад от Калотина.

45

Анонимен

преди 7 години

За сега политиците и работодателите в България инвестират повече в маалите за да ги избират и да им работят за жълти стотинки.

44

Коментатор

преди 7 години

Статистика, цифри, данни, изисквания, намерения, цели, бъдеще..... а за заплати никой не обелва и дума :D Но като няма регулатор, така ще е! Целият проблем идва от там, че когато дадена фирма/компания има примерно 30% бруто печалба, собственика и вместо да даде на хората 20% от тази печалба за заплати и 10% от него, той го прави обратното, и заплатите си остават "мижави". Слаби и некадърни бизнесмени, а от там и некачествена и необразована работна ръка, което води до цялата обстановка :)

43

Анонимен

преди 7 години

Кадри има колкото искате обаче на работодателите не им се дават парички за заплати.Дори и нискоквалифициран човек с нужният финансов стимул ще се сцепи от учене и квалификация само и само да вземе повече пари.Ама под повече пари не се има в предвид- 100-200 лв месечно.И то евентуално.Подобно на купувачите на коли втора ръка и бг работодателите искат за 2000 лева да си купят хубав мерцедес.Трудно е. Дерзайте господа- има още много балъци.Е не е като преди,но пак се намират.

42

Анонимен

преди 7 години

Напротив смешници,...упс "работодатели", кадри има и винаги ще има. Пак не сте в час....като ми говорите за инвестиции, почнете от самите вас! Аз не желая и няма да бъда лоялен към работодател, които не умее да си развива бизнеса. Които е умен ще схване за какво иде реч, които не е.....да си търси работници сред нелегалните, ама се съмнявам някой да се върже за 550 лв.

41

Анонимен

преди 7 години

Oтново поръчкова новина!

40

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 52За разлика от тебе знам какво е инвестиция, и ако не може да схване смисъла на написаното значи явно си от типа хора за които говоря.

39

Анонимен

преди 7 години

Тука гледам Радев му давали голяма заплата, освен и коли и резиденция, да бачка той, 'ал съм го...

38

Анонимен

преди 7 години

Едва ли качествените работодатели имат тоя проблем. Проблема и при работодатели, които вместо да инвестират в кадри, инвестират в беемвета, силикон и кока. До там води икономика която е базирана на "схеми", наши хора и тн

37

естествен подбор

преди 7 години

"Бизнесмен", който не може да даде нормална заплата, просто не е бизнесмен, а няакакъв плазмодий, който по неведомите пътища на пост-комунистическо-олигархичния преход е придобил известен ресурс. Има обаче нещо в естествения подбор в природата, където само добрите фирми ще оцелеят и в това няма нищо страшно. Прото некои дебе8и чичковци трябва да резберат, че това, което са получили неправомерно рано или късно свършва.

36

Таня

преди 7 години

Най- накрая, бг работодателите проумяха, че трябва да се инвестира в обучението и квалификацията на персонала.Наготово всеки може, ако е възможно и без пари, ама няма!Има обучени и квалифицирани хора, ама те не работят за трици.

35

Квалиф. работник

преди 7 години

Алоооу свършиха баламите вече ! Най обичам, когато ми предложат ниска заплата с думите : "Вие трябва да се радвате, че ще работите за нашата фирма". Директно им казвам довиждане и продължавам с търсенето. После се оплакват, че нямало кадърни служители. Квалифицирани кадри има, просто бюджетчето ви е малко. Не може само на висши и средни управленци да се дават високи заплати !!! Някой трябва и да работи не само да контролира ! Или както го казал народа : "Много вожд, малко индианец !".

34

Анонимен

преди 7 години

Така ще е. Повечето кадърни са на запад. Средното ниво не ще да работи за смешни пари. Всички останали читави кадри работят или за чужди компании или за някоя от малкото български които имат правилна политика към персонала. И за това не е виновно образованието. Сервитьор в Англия 9 паунда на час или около 4000лв заплата на месец (отделно бакшиша и извънредния труд). Тука инженер старт 800 лв. Няма как да стане.

33

Анонимен

преди 7 години

А знаете ли защо нямало вече трудоспособно население? И къде са всички..Теруристичните записи, подобия на хоръри били по-важни.Жертвите са подменени с двойници!

32

Горан

преди 7 години

За какво са им такива висококвалифицирани спецове? За генериране на повече работодатели, тя България друго не произвежда, само работодатели произвежда.

31

Анонимен

преди 7 години

А работодателите какво са завършили, извинете? По-възрастните са от ДС от тия с раздадените куфарчета, а по-младите са се дипломирали от някой борческа групировка.

30

Киро шарнира

преди 7 години

Те тези работодатели са сигурно като оня където го даваха къде си убил работника от бой защато имал наглоста да си вземе в натура заплатата която шефа му дължал от месеци.....Ей,такива са 90% от БГ работодателите ...търсещи балами да им блъскат до откат за 500 лева...

29

scbg

преди 7 години

Нали производителността ни беше ниска и затова заплатите са ниски ? Не мога да разбера, хем няма хора, хем има работа, хем пари няма за прилични заплати.