71

U4a_gi_az

преди 7 години

Един начин да се намали замърсяването, е помощите за отопление в градове над 10000 жители, да се дават само за ток , а не за твърдо гориво. Като пиша това нещо ме стяга съвестта, но това е неизбежното правилно решение.Но тук и популизмът дава отражение.

70

suncho82

преди 7 години

интересно монголия защо е в списъка като там няма никаква индустрия

69

Анонимен

преди 7 години

До Matpoc_ то горенето на дърва е най 4истото нещо за топлене бе ***,ймун т,ъп още от как слезе бащати от клона

68

Щирлиц

преди 7 години

Мда,марсианци кацнаха пред Белия дом.

67

Анонимен

преди 7 години

няма да има газо провод аре стига ревахте руски ***,нгали

66

Matpoc_

преди 7 години

В предвид описаните държави наред с България не приемам статистиката за вярна. Тринидад и Тобаго е остров, почти няма коли. Целогодишно е топло, не горят дърва. Световна туристическа дестинация в Карибско море е... вероятно е мръсно, но надали повече от Лондон. Не вярвам. ОАЕ - има ли смисъл да си пиша за емирствата?

65

Анонимен

преди 7 години

комунистите ще въвеждат данък --въздух --не се 4удете

64

Анонимен

преди 7 години

Повечето отоплителни инсталации на твърдо гориво в България са изградени неправилно.На запад не можеш да експлоатираш подобна инсталация без буферен съд. Когато котела загрее и нямаш буферен съд , единствения начин да го регулираш, е да му намалиш въздуха. Точно тогава , се отделят саждите и въглеродния оксид , тъй като дървата горят с недостиг на кислород. С печки пък се топлят най бедните хора. Можеш ли да им забраниш да се стоплят.

63

Анонимен

преди 7 години

Докараха ни дотам в 21-ви век, в т.нар. "първи свят" да се отопляваме масово със същото гориво, с което са се отоплявали пещерните хора преди 30-50 хиляди години - с дърва. Смех.

62

Анонимен

преди 7 години

И не само автобусите - за камионите на строителите и други машини като фадроми, булдозери - димят та се късат. Но отново като % те не са чак толкова много, спрямо отоплението на твърдо гориво.

61

Анонимен

преди 7 години

Тази класация е пълна глупост. Великобритания била по-чиста от БГ или Канада! МУАХАХАААААААА!

60

Анонимен

преди 7 години

До АнонименВярно е , че автомобилите са проблем , но най много димят старите автобуси на градския транспорт и старите камиони на общинските фирми.

59

Анонимен

преди 7 години

Автомобилите замърсяват, но не толкова с ФПЧ (освен дизелите). Обаче серен диоксид, азотните оксиди, както и въглероден диоксид и моноксид идват от автомобилите. Въпреки това не са най-големият замърсител те. Твърдото гориво е най-големият проблем и още по-проблемен е факта, че държавата субсидира социално подпомагане за твърдо гориво. Отново има проблем и тук: ако бяха само дърва, нямаше да е толкова зле. Но имаме гума, пластмаси, машинно масло - всичко се гори у селата около София.

58

Schutzstaffel

преди 7 години

На Беклемето въздуха е ужасно замърсен. Планината не прощава на слабаците които я предизвикват

57

Анонимен

преди 7 години

Пропаганда, фалшиви новини, глобална дезинформация, спонсорирани от x НПО-та прявят проучвания.Шапк му свалям на Тръмп за отговора на днешния въпрос:дали ще работи с убиеца Путин, а отговорът е:Ние също имаме много убийци, да не мислите, че страната ни е толкова невинна.Същото е и със замърсяването.

56

Анонимен

преди 7 години

Автомобилите са проблем, който е редно да се регулира, поне да има повече контрол по техническите прегледи и по пътищата. А не някой да дими като комин по улиците и никой нищо да не му прави. А на хората няма как да им забраниш да си слагаш дърва и въглища камини. Така че поне откъм автомобили има какво да се постигне. Ама герберите нищо не направиха, само популизъм и корупция. БСП са същите, патриотарите на Каракачанов пък още по-зле.

55

Анонимен

преди 7 години

русия си е *** ясно тя винаги си клоака но защо и Люксембург

54

Анонимен

преди 7 години

Пекин слънце не вижда от димящи фабрики без каквито и да е филтри тях що ги няма

53

МММММ

преди 7 години

Не знам защо на на първо място винаги слагат автомобилите. Сигурно на някой му се иска да въведе нов данък. Най- големият замърсител е отоплението през зимата. В повечето градове няма газ а е и твърде скъпо. Сградите в по голямата си част са неизолирани и хората са бедни. Смятам , че повече хора умират, от това което дишат на работното си място, а не от замърсения въздух.

52

доста е странно

преди 7 години

Северна Канада и Сибир с по 1 човек на 100кв.км да са по мръсни от Мексико и най Зап.Европа....