14

един друг

преди 7 години

Днес.бг пак откриха топлата вода. Абе направете пак един експеримент дали шоферите спират на пешеходни пътеки, че от 2-3 дни не сте правили. Ама в София, да го направите, щото в другите градове е ясно, че ще ви блъснат на момента, там ЗДВП няма.

13

1984

преди 7 години

До 9 AntiradevПо ник-а ти личи, че си либертарианче - нищо лично, но...всички вие сте с промити мозъци!Що се отнася до Viber...като искаш да си споделяш всичко в телефона - незнайно с кого (да не уточнявам - любознателния човек, може да намери инфо Vibre какво е!), ползвайки тази "безплатна" услуга - си е твой проблем!

12

Анонимен

преди 7 години

Ако това е вярно - да, дискриминация е. И следва да се сезират съответните органи за налагане на санкции. Могат да се заведат и колективни потребителски искове.

11

123

преди 7 години

Човекът от Пост - 1 - Симеон, ви го обясни правилно и ясно. Това е причината. За никаква дискриминация не става дума!Ако го брои някой това за дискриминация, то.... ICAAN, намиращ се в (и админстриран от) САЩ е НАЙ-ГОЛЯМАТА дискриминация в света - което си е факт!

10

Antiradev

преди 7 години

В ерата на смартфоните, препоръчвам на въпросния господин да използва вайбър или подобен чат клиент вместо да се мъчи с морално и обективно остарялата услуга СМС.

9

Burike

преди 7 години

За една буква на латиница са необходими 8 бита информация,а на кирилица 16.Това важи и за всички останали азбуки.Мобилните оператори нямат вина,просто стандартът е такъв.Ако първите мобилни телефони бяха български,щеше да е обратното.

8

as

преди 7 години

голяма вълна, ще пишеш на латиница тогава, няма да ти изсъхнат ръцете от това

7

Анонимен

преди 7 години

Бойко Борисов е виновен!!! Оставка ! Оставка ! Оставка!

6

маче

преди 7 години

Няма кой да ги осъди.....

5

Анонимен

преди 7 години

Е какво да направят като при изписване на кирилица за един символ се използват 16 бита, а за символ на латиница се използват 8 бита. Няма как да стане номера. Таксува се на база на изпратени данни.

4

1

преди 7 години

Хубава статия, обаче напишете името на мобилния оператор, та хората да знаят кой е мошеника.

3

Сп??нс

преди 7 години

?! Шок и ужаст. Още в далечната 2002г като пишеш ти излиза един брояч на оставащи знаци и на латиница са 160 и като превключиш кирилицата брояча минава на 70. И много от телефоните те уведомяват че си започнал 2-ро съобщение или когато го пращаш те пита дали си сигурен че искаш да изпратиш повече от едно. Някъде бях чел и не е проблем на мобилните оператори, а на начина по който се превежда кирилицата в бинарен код.

2

Ай

преди 7 години

сиктир бе!Това ако е вярно баси!

1

Симеон

преди 7 години

Тук проблема не е дискриминация от страна на операторите. А техническо ограничение на начина по който се кодират символите. Ограничението е 160 знака, но основен е латиницата. За да се пише на кирилица системата ползва двойно повече знаци, за да разграничи, че се пише на даден формат. И не всички телефони разбират съобщенията на кирилица. При старите нокии, ако апарата не е правен за европейския пазар, съобщенията на кирилица излизат като неразбираеми драсканици.