101

Анонимен

преди 7 години

До БанчоОбяснението е просто.Харта за правата на човека- ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ЖИВОТ И ПРЕД ТОЗИ ФАКТ, ТОВА ЧЕ Е ПРЕСЯКЪЛ НА ЧЕРВЕНО, НЕ ТИ Е ОПРАВДАНИЕ ДА ГО УБИЕШ.но ти си знаеш. Аз не съм юрист, но имам деца. Ти имаш ли? А ако те пресекат на червено и някой мисли като теб? Е? Пак ли ще го твърдиш. Законът е закон, слагаме го над живота или обратното той трябва да осигурява безопасност. Нередно ли е да го нарушим, ако ще спасим нарушителят му?

100

Банчо

преди 7 години

Редакцията, защо ми изтрихте последния коментар? Очаквам отговор. Как точно спазвате свободата на словото, упомената в съответния закон?!

99

Анонимен

преди 7 години

И сега с това решение водачите на автомобили ще газят хората по пешеходните пътеки, защото ще знаят, че ще се измъкнат и без затвор. Това решение трябва да се успори от европейския съд

98

Анонимен

преди 7 години

В този случай българският съд е абсолютно прав. *** пешеходци трябва да си дадат сметка, че те самите спират по-лесно от два тона желязо.

97

Анонимен

преди 7 години

Пожелавам на членовете на този съд да загубят скъпи за тях хора на пешеходни пътеки и да им се наложи да спазят това което са измислили.

96

И.А.

преди 7 години

До Бизнесмен с АудиПо-често виждам кучета и котки да се огледат преди да пресекат пешеходна пътека, отколкото пешеходците!

95

Bg.

преди 7 години

Един пенсионер например,как може да прецени с каква скорост идва колата и то при лоша видимост?!Това за мен е една вратичка да се измъкнат от отговорност някои от виновниците,т. е. министри,прокурори,бизнесмени и за техните отрочета и т.н.Все хора с пари,добре измислено за тях.Това е,в България няма оправия.***.

94

Попов

преди 7 години

Поредният абсурден закон който обслужва определена социална прослойка!?!Кога ще стигнем Европа?!?!С такива закони никога

93

СТАМАТ

преди 7 години

ПОРЕДЕН ПРИМЕР ЗА МАЛОУМНАТА ЛАКОМИЯ НА ПРАВОСЪДНАТА НИ СИСТЕМА ! СЕГА ПОКРАЙ ТАЯ ТЪПОТИЯ ЩЕ СЕ ЗАСИЛИ И БЕЗ ДРУГО ГОЛЯМОТО ЧУВСТВО ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ НА ДЖИГИТИТЕ ТЯМ ПОДОБНА ГРЯЗ!

92

един друг

преди 7 години

До 71: така как са нещата, вече добре ли се получиха? Добре ли ти е от това, че всеки шофьор е в затвора?

91

един друг

преди 7 години

До напушения 71ви: хайде и аз ще се опитам да ти го обясня, барем ТИ разбереш: Представи си, че си най-съвесния водач и шофираш супер безопасно. Представи си, че припълзяваш с 15км/час през пешеходна пътека, но точно 1 метър преди да я стигнеш през нея прехвърча *** с бясна скорост и ти не го виждаш просто защото то изскача иззад спряла кола до пътеката и реално ти го виждаш когато вече е на метър пред колата ти. Като резултат - то е мъртво, ти си в затвора, а децата ти няма кой да ги нахрание.

90

Анонимен

преди 7 години

Искам да напомня на тези дето си мислят, че само зебрата е пешеходна пътека, че пешеходеца има едно и също предимство на трите вида пешеходни пътеки - неочертаната пешеходна пътека, като продължение на тротоара или банкета, очертаната с две успоредни прекъснати линии и на пешеходната пътека тип зебра. Сега с това решение, на практика на пешеходеца му се забранява да пресича, ако вижда кола да идва отнякъде.

89

Бо

преди 7 години

Пешеходците да пресичат притичвайки, с радар и калкулатор в едната ръка, в другата с Библията, ЗДП и тълкуванието на ВКС. И да се молят шофьора да не е пиян, дрогиран, депутат или негова рода или всичко накуп. Абе най-добре да не пресичат ....

88

Роднина на потърпевш

преди 7 години

Безумията в тази държава нямат край. Разбира се, че ще е така - ето още един законен начин да *** населението на тази държавица. Защо в цивилизованите европейски държави, каквато нашата не е, само да си на края на тротоара и да си помислиш, че искаш да пресечеш, дори и да няма зебра, шофьорите спират на мига. Ако случайно някой без да иска бутне пешеходец после и душата ще му вземат. Това решение ще постигне само едно - да се увеличи корупцията, защото дава свобода за голяяям субективизъм.

87

Банчо

преди 7 години

Има ли юристи да ми обяснят какво е положението при пресичащ на червено за него пешеходец и в същото време е зелено за мен (водач на МПС), ако го блъсна? Тази сутрин имах два такива случая, които се разминаха на косъм. И двата случая със супер наглост от страна на пешеходците. При единия си стояха на тротоара, чакаха да светне зелено за мен и в момента на потеглянето ми решиха внезапно да пресекат. При втория случай дори не се огледаха и въобще не бързаха, а най-спокойно си минаха на червено.

86

Анонимен

преди 7 години

Е,днес ще си "начешем езиците",и утре,като остарее тази новина,всичко ще е по старому.Пак ще има сгазени пешеходци,пак ще оправдават шофiорите.Нещо друго трябва да се направи.Да излезем на протест пред ВКС и да ги накараме да чуят гласа на народа!

85

Анонимен

преди 7 години

Според това "умно" решение на съдиите, улица с интензивно движение, никога не може да бъде пресечена от пешеходец на пешеходна пътека. То и досега беше трудно, но сега става невъзможно.

84

само по списък

преди 7 години

ВКС съобщава: в бъдеще пешеходците ще преминават по зебрите, само по списък, съставен една седмица преди преминаването.

83

Анонимен

преди 7 години

Хора,говорим за пресичане на Пешеходни пътеки.......не говорим за пресичане където и да е.Като пресича на друго място проблема си е на пешеходеца.Егати и тълкуването.Да внимаваш ако няма видимост...че ако има мъгла аз трябва да клепя цял ден за да премина...И тези хора през ден са в чужбина и виждат как стоят нещата там...МЕТЛАТАААААААААААААА.

82

Анонимен

преди 7 години

На автомобила за това е сложен СКОРОСТОМЕР за да преценява ШОФЕРА с каква скорост се движи.Как аз като пешеходец ще имам вярна преценка на идващият автомобил за време и скорост без нужните средства като радар.Аз пешеходец ли съм или измервателен уред ? Моля тълкувайте.