113

Анонимен

преди 7 години

"Обществото има нужда от наука, не само от програмисти."Само човек, който е далеч от науката, може да направи такова изказване. Програмистът участва в създаването на науката! Всичко останало не е програмист, ами е обикновен кодер и телефонист в кол центровете на HP, Софика, Адеко, IBM, телекомите и тем подобни!

112

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 139Имам конкретен опит с Антверпенския университет (там съм си писала дипломната работа).За разлика от тук, там има професори с академична насоченост и други с научна. Т.е. аз ако искам да работя в СУ, трябва да се занимавам със студенти и да нямам време да свърша другата си работа. Докато там не беше така.В нашия институт никой не чете лекции в университет (на 99% съм сигурна). В БФ -СУ си имат достатъчно хора и нямат нужда от външни лектори много-много.

111

Анонимен

преди 7 години

Никъде учените не са милионери, ако имат висок доход, то е защото са развили частен бизнес на база знанията си. В България също има такива хора, аз лично познавам 2-3- ***, които , ако не богати, поне могат да се нарекат заможни. 3000 лв. е нереалистично, но все пак всеки подобен протест е добро начало. Същото трябва да направят и учителите, и лекарите, които са още по- прецакани, защото трябва да се занимават с такива, като повечето коментиращи.

110

Анонимен

преди 7 години

Бюджетът на БАН за 2017 г. е между 76-78 милиона лева, пита се:За какво количество алкохол биха стигнали тези средства , при положение че наближават коледните празници?Би ли количеството алкохол задоволило нуждите на учените за следващата година или ще стигнат само до Иванов ден?

109

ФАКТ

преди 7 години

БАН и МОН са вековните шпионски централи на Кремъл!Едните "научно" доказват, че не сме българи, а "славяни"!Другите, от малки ни превръщат в шизофреници-хем сме българи, хем сме "славяни"!А според Радев, Каракачанов и Цачева, сме 16-та Република на СССР!

108

Анонимен

преди 7 години

"И последно - можете ли да ми обясните защо един съветник в ЧЕЗ взима заплата от 15 000лв на месец"Не знам колко взима съветник в ЧЕЗ, но знам колко предлагат на програмист в ЧЕЗ, за да започне работа при тях и да им бърше задниците - 600 лева!

107

прочуване

преди 7 години

да се види колко от така наречените учени в БАН, които взеха титли без научни приноси, са получили академични титли и колко от тях се водят на висок щат в МВР.

106

ИВАН ЦЕНОВ СДС 1990

преди 7 години

Е, РАЗБИРА СЕ ВРЪЩАНЕ НА СТАРАТА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ : 8+ 1 !!

105

от 138

преди 7 години

дбре и да с види парите от начуни проекти дали отива пти щатните служите на МВР, които са и нависоки административни постове в БАН. Интересчии, съсипаха де що годе има потенциал да работи. Пари искат, да се махнат от там онези от прислойките, дето не са научни.

104

Анонимен

преди 7 години

А да, и за разлика от *** депутати, които само унижават България в световен план, на всяка презентации, постер, статия и каквото и да е, пише Българска Академия на Науките, България. Работата ни е, да прославяме България, да напомняме на света, че съществуваме, и че тук се произвеждат не само крадци и пр0ститутки, но също така и някакви висши форми на мисловна дейност, нещо качествено и полезно за всички. Има хора работещи в най-големите експерименти в ЦЕРН, НАСА и т.н.

103

Анонимен

преди 7 години

До ученА от БАН 2А в други държави как успяват? Към много университети функционират и научно-изследователски центрове. Всичко зависи от организацията, а също и от качествата на кадрите.В толкова наши институти се хващат едва ли не за косите, докато се карат кой къде да чете лекции и не случайно се заговори за "хвърковати чети" от "учени-чергари". Значи би трябвало да могат да съчетават научната с преподавателската работа.Но всички знаем, че не е така и че са го ударили на печалбарство.

102

мвр

преди 7 години

Какви академици са тези, научен секретар в БАН , да не казвам от кой Институт с тотли и т.н, се води на щат в МВР И ТО НА ВИСОКА ДЛЪЖНОСТ. В МВР бил и преди 1989 по партийно поръчение изпратен в БАН. Представител на тази прислойка бе Воденичаров. Затова и нямат достъп до научната литература, за да могат щатни служители от МВР да ръководят там учените. Факт и срамота!

101

ИВАН ЦЕНОВ СДС 1990

преди 7 години

ЗАКРИВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ @@@ !! КОНТРОЛНА ОБЛАСТНА КОМИСИЯ ОТ 4 ПРЕДСТВИТЕЛЯ НА ВСЯКА ОБЛАСТ - 29 ОБЛАСТИ, ИЗБИРАНИ НА ПАРТИИНА ОСНОВА + НЕЗАВИСИМО МАЖОРИТАРНО, ВЪВ ВСЕКИ ОБЛАСТЕН ГРАД--ЦЕНТЪР НА ОБЛАСТ !ЕТО ВИ НАРОДЕ --- 36 ДУШИ ВМЕСТО 240 ТУНЕЯДЕЦА АВАНТАДЖИИ !КОИ Е ------ ''ЗА'' !!!!

100

До 122

преди 7 години

Ако Вие работите в БАН и получавате 500 лв бруто и 436 лв чисто, значи не сте на длъжност, която да ви дава възможност да взимате рушвети.На вас не ви носят авторефератите у дома /и в тях да е подпъхнато нещо/.Не ви дават пари на ръка, за да благоволите да присъствате на Научен съвет и да гласувате по определен начин.От вас не зависи дали ще дадат редовната докторантура на внучката на бившата партийна секретарка.Онези, от които зависи всичко това, в БАН получават над 800лв заплата, плюс бонуси

99

Анонимен

преди 7 години

До един другПозиции за програмисти - 20 броя. Трябва да е доста голяма фирма, ама карай. Научете се, че вече и заплатите са малки. Давате по 1000-1200 лв. заплати срещу 12-14 часа блъскане на код. Нормално е да се махат. И стига с тези митове за ИТ позициите в България. По-голямата част са кол центрове - около 70%. Заплатите не са високи, а работата е идиотска. Необходимата квалификация ниска. Не искате да плащате заплати, но искате кадри. И ако някой си иска парите - той не работи. Махаме се.

98

Анонимен

преди 7 години

Просто е, затворете БАН и всичко ще се оправи.Никому ненужна институция генерираща единствено разходи за нищо.

97

Анонимен

преди 7 години

до 123 - в моменат има 4000 души в БАН, а парите които се отпускат са 38 милиона - крайно недостатъчни при близо 60 звена. това е по-малок от половин милон на звено.

96

Анонимен

преди 7 години

И последно - можете ли да ми обясните защо един съветник в ЧЕЗ взима заплата от 15 000лв на месец, а един учен - 500лв на месец. С какво този "съветник" допринася за вашето или моето добруване, какво е изобретил, какво е измислил, какво е направил с ръцете си или с ума си, за да залужи такава заплата? Какво прави един депутат, че труда му да струва 2000 лв (минимум) на месец, да кара служебни коли, с охрана, готвачи и всичко? Защо злобеете срещу учените, които поне създават нещо с ума си?

95

Анонимен

преди 7 години

Супер е , че патентоват нови и интересни неща.Чудно ми е обаче, след като са толкова интересни, атрактивни че и доходоносни защо никой не ги реализира на пазара. От патенти се печелят милиони , в случай че се съмнявате, вижте сделката за закупуването на Моторола и други подобни компании, които са придобити само заради патентите им. Но явно в БАН могат да мислят само в благотворителна насока с никому ненужни патенти, явно няма нужда от БАН както и от наука.

94

До 113

преди 7 години

Не си наясно или послъгваш. Ако няколкото музея, които са под шапката на БАН, не бяха там, и заплатите на уредниците щяха да са по-високи, и по-щедро финансиране за специфичната музейна дейност щеше да има.От години, периодично по някой музей подема инициатива да се измъкне от лапите на БАН, но съответният институт, който е прикрепен към този музей подема борба "да не изпусне" музея, защото ще следва закриване и на института и няма къде другаде да намерят този михлюзлук на заплата.